עבור לתוכן

שלום רוצה לשדרג זיכרון רם

Featured Replies

פורסם

שלום,

זה המפרט שלי -

PU Type QuadCore Intel Core i5-2320, 3200 MHz (32 x 100)

Motherboard Name Intel Woodworth DH61WW

System Memory 8170 MB (DDR3-1600 DDR3 SDRAM

3D Accelerator AMD Radeon R9 280X

ספק XFX 550w

אני רוצה לשדרג את הזיכרון רם שלי ל16 ג'יגה, אני בעיקרון חשבתי על 2 של 8 בגלל שיש לי בלוח אם רק שני ספוטים. אשמח לקבל המלצה על 2 זיכרוני רם של כל אחד 8 ג'יגה.

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

1. הלוח DH61WW תומך בעד 16GB של זיכרון ב-2 מודולים, כך שהוא תומך במודולי זיכרון בנפח של 8GB.

2. אני מבין מהמפרט שכרגע יש לך זיכרון בנפח של 8GB. האם מותקן כרגע מודול זיכרון אחד בנפח של 8GB או שני מודולי זיכרון בנפח של 4GB? אם מדובר על המקרה השני ואתה רוצה 16GB, אתה תצטרך להחליף את שני המודולים הקיימים. אם מדובר במקרה הראשון, אתה כנראה תוכל לקנות רק מודול זיכרון אחד בנפח של 8GB ולהוסיף אותו במקביל למודול הקיים, אבל במקרה כזה יש לוודא כי הזיכרון החדש מסוגל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים, וכן יש להבין שתמיד קיימת האפשרות, אם כי בהסתברות נמוכה, לבעיית תאימות בין מודולי הזיכרון (אתה לא חייב מודולי זיכרון זהים - לא מבחינת הדגם ולא מבחינת היצרן, אבל אתה חייב שהם יוכלו לעבוד באותו המתח).

3. האם יש צורך אמיתי בשידרוג הזיכרון? אם במהלך עבודה "כבדה" נשאר לך מקום פנוי בזיכרון הפיזי וכן אם הזיכרון התפוס שמוגדר כ committed קטן מנפח הזיכרון הפיזי המותקן במחשב (אפשר לראות את זה במנהל המשימות/Task Manager), אז אין לך בעיה של זיכרון, וסבר להניח שאתה תרוויח יותר מהשקעה ברכיב אחר כמו כונן SSD.

4. המעבד והלוח שלך מגבילים את תדר הזיכרון ל 1333MHz (בהנחה שאתה לא מבצע המהרה לזיכרון), כך שאין טעם לקנות זיכרון מהיר יותר, אולם היות וזיכרון ה DDR3 הנפוץ ביותר בשוק עובד בתדר של 1600MHz ומחירו דיי זהה לזיכרון שעובד בתדר של 1333MHz, סביר להניח שישתלם לך לקנות זיכרון DDR3 שעובד בתדר מקסימלי של 1600MHz ולא בתדר מקסימלי של 1333MHz.

5. רוב המשתמשים לא ממש צריכים זיכרונות יקרים העובדים בתדר גבוה ובתיזמונים הדוקים, שכן ההבדל בביצועים בין זיכרון כזה לזיכרון "פשוט" וזול בד"כ לא יהיה מורגש.

6. כאשר אתה קונה זיכרון למחשב יש לוודא שהוא של חברה מוכרת ושיש עליו אחריות ארוכה ככל האפשר (בד"כ אחריות לכל החיים).

7. תמיד יש להביא בחשבון את האפשרות שתהיה בעיית תאימות בין הזיכרון ולוח האם (גם אם מדובר ב-2 מודולי זיכרון זהים). שוב, הסיכוי לכך הוא קטן אך הוא לא אפס.

8. במידה ויש לך גוף קירור גדול למעבד, יש לוודא כי הוא לא יפריע להתקנת הזיכרון (במיוחד כאשר מדובר על זיכרונות גבוהים).

הזיכרון הכי זול שמצאתי הוא הזיכרון הזה (סדרת HyperX, העובד בתדר מקסימלי של 1600MHz בתיזמונים של 10-10-10 ובמתח של 1.5V) של Kingston שעולה בפלונטר 226 ש"ח למודול של 8GB (כלומר 2 מודולי זיכרון כאלו יעלו 452 ש"ח).

פורסם
  • מחבר

אהלן דבר ראשון תודה על העזרה, דבר שני יש לי שני מודולי זיכרון בנפח כל אחד מהם של 4 ג'יגה זה אומר שאם אני קונה אני צריך לקנות 2 של 8 כל אחד, כי איי אפשר יותר. השאלה היא אם אני ארצה בעתיד לשדרג לוח אם + מעבד (בתקווה להכי חדש שיש)האם המודולים יהיו לי תואמים ללוח אם (החדש)? ומה אתה אומר על זה:

ובקשר של זיכרון SSD יש לי אחד של 120 ג'יגה. יש מצב שאני אביא בעתיד עוד אחד, אבל כרגע הוא מספיק לצרכים שלי.

פורסם

1. הזיכרון שבקישור הוא זיכרון מסוג SODIMM, שבד"כ מתאים למחשבים ניידים בעוד שבמחשבים ביתיים בד"כ נעשה שימוש בזיכרון DIMM, שהוא ארוך יותר. בקיצור - הזיכרון שבקישור לא מתאים.

2. עם כניסת מעבדי הדור השישי של אינטל (ה Skylake) זיכרון ה DDR4 אמור להתחיל להחליף את זיכרון ה DDR3 כזיכרון הנפוץ ביותר לשוק הביתי. זה אם בעתיד תחליף לוח אם לאחד שעובד עם זיכרון DDR4 ולא עם זיכרון DDR3 אז כמובן שלא תוכל להשתמש במודולי הזיכרון שתקנה.

3. אם יש לך כונן SSD שעליו מותקנת מערכת ההפעלה והוא תקין ומספיק לצרכים שלך, אין צורך בקניית כונן SSD נוסף, אלא אם כן יש לך צורך ממשי בכונן כזה (אתה מעוניין להשיג גישה מהירה יותר לקבצים מסויימים).

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה על המידע

אני חושב שהכונן ssd שיש לי הוא כרגע מספיק לי. בכל מקרה אשמח אם תסביר לי בדיוק איך אני בודק אם יש צורך אמיתי בשדרוג הזיכרון רם.

פורסם

בכדי לבדוק האם יש צורך בעוד זיכרון עבור יישום מסויים, יש לבצע את השלבים הבאים (בהנחה שמדובר על מערכת הפעלה מסוג Windows):

א. יש לפתוח את מנהל המשימות (Task Manager) ולעבור לתגית ביצועים (Performance). שם יש חלק של זיכרון פיזי (Physical Memory) שאומר כמה זיכרון פנוי (Free) יש, וכמו כן יש חלק של מערכת (System) שבו ניתן לראות כמה זיכרון הוא Commit (כמה מוקצה מתוך כל הזיכרון הוירטואלי שיש למחשב).

ב. יש להפעיל את היישום.

ג. כאשר היישום פועל יש לעבור למנהל המשימות (בד"כ עם Alt+Tab) ולהתסתכל על הערכים האלו. אין לצאת/לסגור את היישום - היישום צריך לעבוד ברקע. במידה ונראה כי אם אין זיכרון פיזי פנוי - הרי שיש צורך להוסיף עוד זיכרון.

הערה: ערך ה Commit מציין כמה זיכרון היישומים שפועלים דורשים שיהיה זמין להם (זה לא אומר שכל זיכרון זה בשימוש, זה יותר כמו "בקשה לשמירת זיכרון" ורק כאשר יש צורך באמת בזיכרון זה אז הוא נלקח מהזיכרון האמיתי). רצוי מאד שערך ה Commit יהיה קטן יותר מהזיכרון הפיזי המותקן במחשב, שכן אחרת יתכנו מצבים בהם יעשה שימוש בקובץ ה swap, מה שאומר שימוש בדיסק הקשיח האיטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים