עבור לתוכן

שינוי מ HDD תקול ל HDD וSSD חדשים

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע HDD שעומד למות(משמיע את רעשי הגסיסה שלו)

בימים הקרובים אני הולך לקנות את ה SSD BX100

http://ksp.co.il/?uin=26608

ולגבי HDD אני הולך על Seagate 3TB Barracuda Sata II

http://ksp.co.il/?uin=18274

לגבי הדיסק הזה לא ממש מצאתי כמה פלטות יש לו אבל כנראה זה 3 פלטות?

הדיסק הישן שלי זה

Hitachi DeskStar 1TB 32 MB 7200 RPM Sata II

עכשיו לגבי כל החיבורים בלוח שלי יש שתי חיבורים של SATA 3....אני משתמש בחיבור אחד לדיסק החדש ואחד ל SSD...

לגבי הסדר שלפיו אני ילך זה : להתקין את ה SSD קודם(לגבי זה אפשר לחבר את ה SSD לאחד החיבורים שיש במארז ל HDD וזהו?)-להתקין את הווינדוס עליו....אחרי זה לחבר את ה HDD ולפי מה שהבנתי צריך לשנות את ההגדרות בביוס מ IDE ל AHCI כן? ובשביל שיזהה את כל ה 3TB אני צריך לשנות מ MBR ל GPT?

אני ממש לא בטוח שהבנתי את הכל נכון מישהו יוכל לסדר לי פחות או יותר מה מחברים קודם ומה לעשות אחרי?

נערך על-ידי david16tt

פורסם

לפני שאתה קונה תבדוק את המחירים בפלונטר וTMS.

אפשר לקנות את הכונן ב40 שקל פחות.

אם אתה מתעקש על קניה בKSP נסה לקבל השוואת מחיר.

לפני הכל תעתיק את מה שאתה צריך מהכונן הישן לפני שימות.

חבר את הSSD ותראה אם אפשר לעדכן לו FIRMWARE.

כשאתה מוכן להתקנות נתק את כל הכוננים, חבר רק את הSSD לPORT 0(הפורט הראשון) בבקר הSATA III.

שנה לAHCI בביוס.

אם יש לך ביוס UEFI מהדורות האחרונים מומלץ להפעיל את כל הדברים שקשורים לFAST BOOT.

מעלה התקנה מDVD/DOK, יוצר מחיצה בכונן החדש, מוודא שהיא GPT.

ממשיך התקנה.

אחרי שכל ההתקנה הסתיימה, מחבר את ההרדיסק החדש לPORT 1(הפורט השני) ואת הישן לאן שנשאר.

אחרי חיבור הכוננים כנס לביוס מייד ותוודא שהSSD מוגדר לעשות BOOT, לכל מקרה שלא יהיה.

פורסם

ה3TB של סיגייט? ברצינות?..

פורסם
  • מחבר
לפני שאתה קונה תבדוק את המחירים בפלונטר וTMS.

אפשר לקנות את הכונן ב40 שקל פחות.

אם אתה מתעקש על קניה בKSP נסה לקבל השוואת מחיר.

בקשר לחנות אני יראה קצת השוואת מחירים מהמתחרים ואז יראה איפה לקנות...

לפני הכל תעתיק את מה שאתה צריך מהכונן הישן לפני שימות.

חבר את הSSD ותראה אם אפשר לעדכן לו FIRMWARE.

בקשר לעדכון הקושחה אני עושה את זה כמה דקות לפני שאני מנתק את הכוננים כי יש סיכון שזה ימחוק את הכוננן אם אני עושה את זה על מערכת הפעלה החדשה?פשוט ללכת לאתר של ה SSD להוריד את זה ולהתקין רגיל?(עושים עדכון קושחה ל HDD החדש גם או שלא צריך?)

כשאתה מוכן להתקנות נתק את כל הכוננים, חבר רק את הSSD לPORT 0(הפורט הראשון) בבקר הSATA III.

שנה לAHCI בביוס. בקשר לחיבור הSSD אתה יוכל קצת להרחיב על החיווט או יש ביוטיוב מדריכים או משהו לגבי זה?

אם יש לך ביוס UEFI מהדורות האחרונים מומלץ להפעיל את כל הדברים שקשורים לFAST BOOT.

לגבי הביוס בדיוק נכנסתי לשם ראיתי כתוב : Asus UEFI Bios Utility לפי זה אפשר לראות שיש לי UEFI כן? וגרסת ביוס ראיתי כתוב לי Bios Version- 1004 x64,build date 6/08/2011 .....איך אני משנה את זה ל AHCI אם אתה יוכל לפרט קצת...וגם לגבי הפעלת FAST BOOT?

מעלה התקנה מDVD/DOK, יוצר מחיצה בכונן החדש, מוודא שהיא GPT.

ממשיך התקנה.בקשר להתקנה אני מתקין את הווינדוס על ה SSD קודם ואיך אני בוחר שזה יהיה GPT? יהיה לי את האפשרות שם בסידור המחיצות בהתקנה?

אחרי שכל ההתקנה הסתיימה, מחבר את ההרדיסק החדש לPORT 1(הפורט השני) ואת הישן לאן שנשאר.

לגבי אחרי ההתקנה כשאני מחבר את ה HDD איך זה יזהה אותו? או שפשוט בהגדרות המחיצות אני פשוט מגדיר שיהיה מחיצה אחת D של 3 TB ו RESET ואז הכל נשמר?

אחרי חיבור הכוננים כנס לביוס מייד ותוודא שהSSD מוגדר לעשות BOOT, לכל מקרה שלא יהיה

אחרי החיבור שלהם והכל אני מגדיר את ה SSD כ BOOT 1 כן? ולגבי ה HDD יהיה 2? וזהו?

בקשר ל REGEDIT.EXE ראיתי משהו שמשנים מ 3 ל 0 כדי לאפשר לתוכנות שמתשמשים בהם יותר בשביל טעינה זריזה יותר...זה בכלל נחוץ למחשב עם SSD?.

ה3TB של סיגייט? ברצינות?..

מה הבעיה עם הארדיסק הזה?

פורסם

1)

למה לעדכן FIRMWARE לפני התקנת מערכת הפעלה?

למה לעזאזל לעדכן FIRMWARE אחרי התקנת מערכת הפעלה?

כשאתה יוצא לריצה אתה לובש נעליים לפני שאתה יוצא או אחרי הקילומטר הראשון?

אם יש בFW תועלת, אז שתהיה כבר שם לפני שאתה מתחיל לעבוד עם הכונן.

2)

להרדיסקים יש פחות צורך בעדכוני FW.

אם אתה ממש רוצה אתה מוזמן לבדוק אם יש אחד ולעדכן אליו.

אפשר לעשות זאת גם בשלב מאוחר יותר.

3)

ככל הידוע לי PORT 0 תמיד נמצא הכי קרוב בלוח למעבד.

אם יש שניים אחד על השני, אני מנחש שPORT 0 הוא התחתון כי שם הוא קרוב יותר למעבד.

בכל מקרה בחוברת הלוח בדרך כלל אפשר לראות את מפת הפורטים.

גם על הלוח עצמו כתוב ממש ליד החיבורים או לא רחוק מהם, באופן שמסביר מה זה מה.

4)

כל ביוס קצת שונה.

אני לא מכיר בעל פה ביוסים.

בכל מקרה דגם הלוח זה מה שצריך לדעת כדי למצוא עליו מידע, לא גרסת הביוס...

אולי יעזור אם תקרא את החוברת שלו.

אפשר להוריד אותה בגרסת PDF מדף המוצר באתר היצרן.

5)

לא יודע בדיוק.

אני שוחה במים כמו ברווז.

i know it when i see it

לי בכלל אין UEFI בפלטפורמה הישנה שלי.

מאז התקנתי כמה מחשבים עם וינדוס 7, שם ממילא זה לא רלוונטי.

בכמה שהתקנתי וינדוס 8 הוא יצר GPT לבד.

מתי הוא בוחר ליצור GPT ומתי לא? אין לי מושג.

אולי זה תלוי בהגדרות הביוס(ולכן מגדירים ביוס לפני ולא אחרי).

אולי וינדוס 8(ומעלה) תמיד בוחר ליצור GPT אם אין מחיצה קיימת.

אם אתה מתקין וינדוס 7 אני לא חושב שזה רלוונטי, כמדומני שהוא לא תומך בFAST BOOT.

מה גם שהפריצה הכי טובה לוינדוס 7 צריכה MBR ולא עובדת על GPT. (סתם לידע כללי של הקוראים, כסקרנות תיאורטית נטו)

6)

בהנחה שההרדיסק מגיע ללא מחיצה/מפורמט, אתה יוצר מחיצת GPT אחת גדולה עם הDISK MANAGEMENT של הוינדוס, ואל תשכח לתת לה אות! כדי שהכונן יופיע בMY COMPUTER.

7)

בשלב הראשון אתה מחבר רק את הSSD לצורך ההתקנה, כדי לוודא ב100% שלא יהיו שום טעויות הקשורות למערכות הפעלה מותקנות והBOOT MANAGER שלהם.

אחרי שההתקנה הסתיימה לחלוטין, אתה מחבר את הכונן החדש(וגם את הישן אם אתה רוצה להמשיך להשתמש בו עד שהוא ימות), ואז מייד נכנס לביוס כדי לוודא שהוא לא יעשה BOOT מהמערכת הפעלה הישנה על הכונן הישן(רק כדי להיות בטוח ב100%).

יכול להיות שכל זה מיותר, אבל תאמין לי עדיף להיות בטוח, ולא ליפול לסיטואציה בה משהו ידפק ועלה לך הרבה הרבה הרבה יותר זמן ועצבים.

8)

לא יודע מה ראית על REGEDIT, אבל אני מציע לך להיתרחק ממדריכים לאופטימיזציה לSSD מהסוג הזה, כי הם מלאים!!!! בהצעות רעות!!! שיפגעו לך בביצועים.

חוץ מהגדרת AHCI בביוס אין שום דבר שאתה צריך לעשות בשביל SSD.

וכל דבר שאתה שוקל לעשות, תעביר דרך הפורום כאן כי כמו שאמרתי יש הרבה הצעות גרועות שמסתובבות באינטרנט.

אפילו באתר הזה יצא בעבר מדריך לאופטימיזציה לSSD בו הצעות גרועות שנלקחו ממדריכים שהתבססו על מדריכים שהתבססו על מדריכים שהתבססו על מדריכים מ5 דורות של SSD אחורה בתקופה בה דינוזאירים הילכו על כדור הארץ.

- - - תגובה אוחדה: - - -

מה הבעיה עם הארדיסק הזה?

הוא נתקל לאחרונה בנתוני כשלי הכוננים על חברת אחסון ענן גדולה שמפרסמת את אחוזי הכשלים בכל הכוננים שהם משתמשים/השתמשו.

הסיגייטים לא יוצאים שם טוב.

אבל מה שהוא לא לוקח בחשבון זה שהתנאים אצלם במחשבי הענן מאוד קשים על הרדיסקים, והתמונה לא בהכרח תהיה דומה בתנאי עבודה ביתיים נפוצים.

אתה יכול לקנות טושיבה או היטאצ'י אם זה מה שיגרום לך להרגיש יותר בטוח.

פורסם
  • מחבר

תגובה מפורטת תודה....לגבי ה HDD אתה יוכל להמליץ לי על אחד מחברה אחרת אם אתה לא לוקח בחשבון את סייגייט יותר? אחד של 3TB

פורסם

המלצתי לך על טושיבה או היטאצ'י.

אין דגמים לבחור מהם.

לכל חברה יש את הסדרה האחרונה.

כנס לאתר שלהם ותוודא שהחנות מוכרת לך אותם.

כמעט בטוח שזה המצב ממילא.

פורסם
תגובה מפורטת תודה....לגבי ה HDD אתה יוכל להמליץ לי על אחד מחברה אחרת אם אתה לא לוקח בחשבון את סייגייט יותר? אחד של 3TB

הבנת לא נכון, ל3tb יש את הכשלים הרבים ביותר סטטיסטית. החברה סיגייט עצמה בסדר, הנפח 3tb לא.

פורסם

ואיך הגעת למסקנה הזאת? לBACKBLAZE אין בכלל כוננים בנפח קטן מ3TB מאותה הסדרה של סיגייט.

פורסם
ואיך הגעת למסקנה הזאת? לBACKBLAZE אין בכלל כוננים בנפח קטן מ3TB מאותה הסדרה של סיגייט.

ראה את הנתונים של ה4tb

פורסם
ראה את הנתונים של ה4tb

ה4TB הם דור חדש.

וכל הכוננים האלו בני פחות משנה אצלם בענן.

ה3TB הם דור קודם, וקיימים אצלם בענן כבר שנתיים וחצי תחת עבודה קשה.

אנחנו לא יודעים מה יהיה אחוז התקלות ב4TB בהמשך.

ובכל מקרה הרי שמדובר בתנאי עבודה של שרתי קבצים בRAID.

כמעט כל הכוננים אצלם הם ENTERPRISE CLASS.

בתנאי עבודה רגילים סביר להניח שיהיה פער גדול בין אחוזי הכשלים.

מספיק שרכיב אחד לא בנוי לעבודה רציפה של אלפי שעות מבלי שהדבר יחליש אותו כדי לעשות את ההבדל.

אבל אותו הרכיב יוכל לעבוד גם 10 שנים בפעילות רגילה.

אז לא הייתי קורא יותר מדי לתוך הנתונים של BLAZE.

לכל היותר אפשר להסתכל על ההיטאצ'י ולומר, הדגם הביתי שלהם עושה חיל בתור כונן RAID.

בכל זאת אמינות יוצאת דופן ודאי שאין לסייגיטים האלו.

הם הכונן הכי נמכר בעולם.

מיוצר בכמה וכמה מפעלים, תוך כדי שימוש במגוון חלקים זמינים, בעשרות REVISIONS שונים.

יכול מאוד להיות שזה עוד גורם שמשפיע על התוצאות של BACKBLAZE.

אם הכוננים שיוצרו במפעל X בזמן Y יוצרו עם חלק מסויים שהיה פחות עמיד, אז לאלו תהיה נטיה מוגברת לכשלים תחת מאמץ חריג.

ולכן הם יגדילו את אחוזי הכשלים לכל הכוננים שיוצרו אחריהם בהם לא נעשה שימוש ברכיב זה.

ואם תלך לחנות עכשיו מי יודע אם זה בכלל רלוונטי למזל שלך.

הכוננים שלהם זולים, ומהירים יותר מכל כונן אחר.

הטושיבה אצלם קיבל אחוזי כשלים נמוך יחסית, אבל יש להם רק איזה 45 יחידות אז זה לא אומר כלום.

בסופו של דבר ההיטאצ'י כבר כמעט ונעלם בארץ.

הWD איטיים או יקרים מאוד.

הטושיבה קצת פחות מהיר מהסיגייט, והיו תקופות שהיה אפשר להשיג אותם במחיר זול!!! יותר מהסיגייט טיפה, אך עכשיו הם עולים קצת יותר גם במקומות הכי זולים.

והסיגייט הכי זולים והכי מהירים.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר

האיטאצי באמת כמעט נעלם...רוב החניות עם 2 כוננים מרכזיים WD וSG למרות שהמזל שלי עם WD לא היה הכי טוב מצאתי רק טושיבה אחד -

http://www.1pc.co.il/product-6041-%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%9F_%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%97_%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99_Toshiba_3000GB_DT01ACA300_%D7%98%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%91%D7%94.aspx

אולי באמת פשוט ללכת על ה 2 TB או 4TB של סייגייט וזהו?ודרך אגב באותה חנות ראיתי ההבדל של BX100 ו EVO850 הוא 50 שקל ירדו המחירים?

נערך על-ידי david16tt

פורסם
  • מחבר

up

פורסם
up

אתה מוכן להזמין מאמזון?

מה התקציב המקסימלי לשניהם?

פורסם
  • מחבר
אתה מוכן להזמין מאמזון?

מה התקציב המקסימלי לשניהם?

אם מזמינים מאמזון זה עם האחריות בין לאומית או שפשוט לא ?

קשיח ו SSD עד 600(שתיהם כל אחד 600)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים