עבור לתוכן

אני שוקל לעזוב באמצע את הקורס "אבטחת מידע" ולתבוע את הטכניון בשביל לקבל את הכסף חזרה.

Featured Replies

פורסם
בלה בלה בלה

אין שום הגיון שאני אבזבז זמן כדי לענות לטענות ההזויות שלך, אני רק אציין שהתואר הראשון היה אחת התקופות הכי כיפיות בחיים שלי.

פורסם

בסדר כי הדוגמא האישית שלך מעידה על הכלל או על הרמה האקדמית.

יש הרבה בוגרי טכניון שאומרים שהטכניון זה מקום נוראי שהם רק רצו לברוח ממנו. מה שאומר שלכל אחד יש אוליי חוויה אחרת בגלל הקומבינות, והכאוס ששורר בטכניון.

,

מה גם ששמעתי ממרצה אחד שאומר שהדרך שמלמדים מתמטיקה בטכניון לא השתנתה בחמישים שנה האחרונות למרות שהיום אמורים ללמד מתמטיקה בדרך אחרת. פשוט כי אין חשק לפרופסורים הזקנים להתעדכן.

פורסם
השם היוקרתי של הטכניון מאפשר לו לחרבן על כל מי שלומד תואר ראשון ומטה. הסטודנטים לתואר ראשון ולימודי חוץ הם בסך הכל מאפשרים לטכניון לממן את המחקרים שזה מה שבאמת מעניין אותו.

ההכנסות מתואר ראשון הן קטנות ביחס לסכומי העתק המושקעים במחקר. ולא רק בטכניון.

"הנה תראו, סטודנט א בפתח את הסטארט אפ הזמנת מנות פלאפל מחו"ל למד אצלנו. בא ללמוד גם אצלנו."

"75% ממנהליי דוכני הפלאפל המצליחים ביותר בתל אביב למדו בטכניון. באו גם אתם ללמוד ולהצליח"

זה ניסיון די טיפשי להציג בצורה עלובה את המציאות. זו עובדה שאחוז גבוה מאוד ממאיישי המשרות הבכירות בתעשייה המתקדמת בארץ, שמהווה בין היתר את המנוע הכלכלי של המדינה, הם בוגרי טכניון. כן פלאפל לא פלאפל, לא יודע מה אתה רוצה.

הטכניון זה מקום אפור, נורא ומייאש.

הטכניון הוא אכן מוסד לימודים קשה ותובעני שלא מתפשר ולא מעגל פינות לסטודנטים. האם זה אפור נוראי ומייאש? לא. בשביל מצוינות צריך הרבה עבודה קשה. הצלחה בלימודים זה לא אמריקן פאי.

הרמה האקדמתי של הטכניון היא די גרועה, רק בגלל שבאים אליו סטודנטים חזקים הוא נחשב יוקרתי אבל זה רק בזכות הסטודנטים עצמם, הטכניון הוא רק המכשול בדרך להצלחה שלהם.

וזה כבר פשוט בולשיט. סיבות: 1,2,3,4,5,6

שאר הטענות שלך בקשר לחוסר יושר אקדמי, קומבינות, שיטות הוראה מיושנות ולא מוצלחות וכו' - המציאות מוכיחה אותך אחרת. לטכניון יש יוקרה שאין לשאר המוסדות בארץ, כנראה שהעסק שם עובד.

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

אוקי בן-אדם, גם אני עברתי בדיוק את מה שאתה מתאר!

ובנוסף גם הרגשתי זלזול מסויים בתלמידים בכך שהמורה מלמד את הכל לצאת ידי חובה ורק נוגעים בעניינים מלמעלה

רצים מהר..מהר כדי להספיק ואפילו חלק מהתוכנית לא הספקנו בסוף!

זה כאילו תלוי בכיתה ובקצב שלה ופר שעות שהמוסד מוכן לתת ולא תלוי בחומר ובהספק שלו עד הגמר

אני גם עברתי את זה בלימודי חוץ של הטכניון (לא לימודי המשך)

--

אבל.. אני התחכמתי מעט.. קודם כל קיבלתי מהם אישור להיכנס לשני שיעורים ראשונים לצורך התרשמות ללא תשלום!

אח"כ את התשלום ביצעתי בעזרת המחאות המשוכות החל מהחודש הבא והילך, כך שבמידה ולא הייתי מרוצה יכולתי לתבוע ולפרוש בלי שהם יאיימו לממש את ההמחאות (אותם הייתי מבטל לאלתר).

---

זה לא ממש עזר כי בהתחלה הכינו אותנו בכמה שיעורי רקע מעולים עם מורה א' ורק אחר כך עברנו למורה ב'

ואז היה כבר מאוחר..

---

לגופו של עניין הטכניון עדיין צודק וזאת משום שהובהר לנו על ידי כל המורים שהלימודים הינם רק הכנה כללית

ושהעיקר זה לימוד רב ועצמי בבית את החומר שנתנו לנו וחזרה על שאלות לדוגמה לצורך עמידה במבחנים

אז אין תלונות.. מעבר לכך עצם ההסמכה שמקבלים מהטכניון על לימוד הקורס יש בה כדי לפתוח דלתות בהרבה

משרות בשוק העבודה וזאת עוד לפני ההסמכות ממבחנים חיצוניים!

נכון שבדרך כלל אלו יהיו עבודות הלפ-דסק וכח עזר בתשתיות או אבטחת מידע, אבל ממילא החומר משתנה כל הזמן

ועדיך ללמוד מבפנים את העבודה אחרי שכבר עובדים, ולמרות המשכורות אנטרי-לוול הכרוכות בכך בתחילה

זו דעתי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים