עבור לתוכן

אני שוקל לעזוב באמצע את הקורס "אבטחת מידע" ולתבוע את הטכניון בשביל לקבל את הכסף חזרה.

Featured Replies

פורסם

אז ככה, לפני הכל אני רוצה לתת לכם קצת רקע לגבי כל מה שקורה.

חלק ראשון מדבר על אופי הקורס.

אחרי המון מחשבה ופגישות וייעוץ החלטתי להרשם לקורס שנקרא "אבטחת מידע" ביחידה ללימודי המשך בטכניון.

קודם כל נתחיל בזה שקורס שנקרא "אבטחת מידע" נושא בחובו הבטחה לרכוש השכלה בתחום הסייבר, נוזקה, רוגלות, penetration tests וכו'.

זמן קצר לאחר תחילת הקורס וקבלת תוכנית הלימוד שמתי לב (אני וגם עוד כמה סטודנטים בכיתה) שאנחנו כמעט ולא לומדים שום דבר שקשור לאבטחת מידע.

המודל הראשון בכיתה הוא

Windows system admin

שאמור להכין אותנו לעבור את ההסמכה MCSA.

המודל השני הוא CISCO שאמור להכין אותנו לעבור את ההסמכה CCNA.

המודול השלישי הוא CheckPoint שמלמד אותנו לעבור את ההסמכה CCSA.

אוקיי, אז מה יש לנו כאן, חוץ מהשבועיים האחרונים שבו לומדים CheckPoint (שזה נטו אבטחת מידע) כל שאר הקורס ( משהו כמו 90%) לא קשור בכלל לאבטחת מידע, מה שאנחנו לומדים הוא "ניהול רשתות" וIT בסיסי ולא מעבר. לא ניתן להתקבל לשום עבודה בתור "איש אבטחת מידע" עם ההסמכות שלנו.

וזה מעביר אותי לחלק השני של העניין, ההסמכות.

לאחר שיחה בין חברי הכיתה מתברר שבמעמד ההרשמה לאף אחד לא הוסבר שמבחני ההסמכות הם מבחנים חיצוניים שעל התלמיד לשלם מכיסו (משהו כמו 50-60 יורו) בשביל לגשת, כמובן שכאן זה פורום מחשבים ואני מניח שהרבה חבר'ה כאן יודעים איך עניין ההסמכות עובד אבל תאמינו לי, אני מדבר בשמי ובשם הכיתה שלי שאני אומר שזה ממש לא ברור מאליו ממישהו שמגיע מבחוץ. אז בסך הכל מדובר במשהו כמו 1000-1500 ש"ח שעלינו לשלם בשביל לגשת למבחנים וזה במידה ועברנו את המבחן בפעם הראשונה.

וזה בדיוק מעביר אותי לחלק השלישי והבעייתי שבגללו אני ועוד חברי כיתה שוקלים לתבוע את הטכניון, הבטחות שווא.

באתר של הקורס מבטיחים לנו שהקורס מכין אותנו לקראת מבחן ההסכמה, זהו שקר מוחלט.

כל קשר בין מה שאנחנו לומדים בכיתה ובין החומר למבחן הוא מקרי לחלוטין.

אפילו המורה אמר שבשביל ללמוד למבחן צריך רק לשבת ולשנן שוב ושוב, לאחר מכן הוא הפנה אותנו לקבצים ולתוכנה שמלמדת את השאלות והתשובות למבחן.

וכאן התעוררה הבעיה בעצם, אחרי שאחד האנשים עם הכי הרבה רקע בתחום המחשבים והכי שולט בחומר בכיתה ניגש למבחן ונכשל פעמיים אנשים (כולל אני) התחילו ממש להתעצבן.

איך קורה מצב שמישהו משלם למוסד עם שם טוב 13K ממיטב כספו בזמן שאותו מוסד אפילו לא מנסה ללמד אותו לקראת המבחן.

אני מרגיש מרומה ואני שוקל לתבוע אותם, כרגע בימים אלו אנחנו בדיוק מסיימים את המודול של Microsoft ובקרוב נתחיל CICSO, ואני באמת לא יודע מה כדאי לעשות בנושא, מצד אחד אני כן מעוניין ללמוד את הנושא וכן כל ידע בתחום ה IT מעניין אותי, מצד שני עבדו עלי בעיניים, יועץ הלימודים שלהם שיקר לי במצח נחושה ואני לא מעוניין להמשיך ללמוד בטכניון, אני אוסיף ואומר בנימה אישית שצורת ההתנהלות של הנהלת יחידת לימודי ההמשך של הטכניון בזויה, אני אישית נרשמתי לקרוס שהיה אמור להתחיל בחודש אפריל, אבל שלושה ימים בלבד לפני תחילת הקורס קיבלתי אימייל שהקורס נדחה בחודשיים. (!!!!!)

הייתי רוצה לקבל את הכסף שלי חזרה ולהתחיל קורס אחר במוסד שמכבד את עצמו.

מה אתם אומרים? יש כאן עילה לתביעה?

הנה לינק לאתר הקורס של הטכניון שאומר במפורש שהמודל מכין את התלמיד לעבור את המבחן.

http://cont-edu.technion.ac.il/%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93/%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%99-%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%94/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D/TCSA

פורסם

קשה לי להאמין שיש פה עילה ממשית לתביעה - האתר עצמו מפרט (פחות או יותר) את החומר הנלמד בקורס, ויכולת להחליט מראש שזה לא מתאים לך (או לפחות לבקש תוכנית לימודים מפורטת יותר לפני ששילמת את שכר הלימוד). גם את המילה "מכשירה" אפשר לפרש בהרבה מובנים - בשום מקום לא כתוב במפורש שבסוף הקורס מובטחת לך הסמכה כלשהי, רק כתוב שהקורס "מכשיר" אותך לבחינות (כלומר ניתן גם להבין שיש בחינות חיצוניות).

אין ספק שזה מסריח, אבל מבחינה חוקית, לדעתי, זה כשר. יכול להיות שתצליחו בצורה מאורגנת לפעול מול הטכניון כדי לקבל זיכוי חלקי (ואולי גם כדאי לפנות בצורה מאורגנת לעו"ד שיעזור לנסח מכתב פורמלי), כי בסופו של דבר פשוט נפלתם קורבן לתרגיל שיווקי של מוכרן (או בשמו הטכניוני, "יועץ לימודים") שכל התפקיד שלו בחיים זה להכניס עוד כסף לטכניון מאנשים תמימים, כמוך.

פורסם

נראה לי בעיקר למדת לקח לחיים. כמה אנשים יש לך בקורס ?

הסתכלתי בלינק שנתת, באף עמוד לא רשום המילים שרשמת פה כמו בדיקות, נוזקות, רוגלות וכו'. אם כבר הקורס הרבה יותר מתאים למתפעל תוכנות ברמה בסיסית כפי שרשום פה:

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%AA_%D7%90%D7%91%D7%98%D7%97%D7%AA_%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2#.D7.9E.D7.99.D7.99.D7.A9.D7.9D_.D7.90.D7.91.D7.98.D7.97.D7.AA_.D7.9E.D7.99.D7.93.D7.A2

שנשמע הרבה יותר הגיוני.

לא רק זה, רשום לך מפורשות מה יש בקורס. אתה בחרת להתעלם ולהמציא לעצמך (אולי בעידוד קל של דברים שנאמרו לך בעל פה) עולם אחר, למרות שהיית צריך להפעיל חוש בסיסי ולפחות להתייעץ עם אנשים שמבינים (לא חסר פורומים באינטרנט למשל).

פורסם

קראתי בדיוק מה מופיע באתר של הטכניון.

חוסר הניסיון שלך הוביל אותך לקורס שכנראה אינו מתאים לך. רשום שם במפורש שהלימוד הוא עבור 3 נושאים מרכזיים. לא ציינו שום דבר אחר בתחום אבטחת מידע, בטח לא מה שיש לך בראש כמו נוזקות, PEN TESTING וכו'.

פשוט נרשמת לקורס שלא מתאים לציפיות שלך.

חבל לך על התביעה תפסיד מאה אחוז.

מציע לך להשלים את הלימוד שם - שכן גם אם תלך מחר לקורס מתקדם לאבטחת מידע ללימודי PEN TESTING אתה עדין זקוק לייסודות חזקים.

מניסיון אני יכול לומר לך שהנושאים המודרכים פה משמעותיים בתחום אבטחת המידע. גם אם קשה לך לראות בבירור את הקשר בין הקורס הנוכחי לאבטחת מידע אני אומר לך שיש קשר חד וברור - קח למשל הגדרות לרכיבי CISCO - יש סקרי אבטחה שלמים שמטפלים רק בהגדרות האלה מכיוון אבטחת המידע...

הקיצר מציע לך לא להתאכזב ולקבל את הקורס כחלק מהשלבים להפוך לאיש אבטחת מידע מיומן, מנוסה ומוכשר.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

רגע רגע רגע חברים, אני בפירוש כתבתי בחלק השלישי למה בדיוק אני שוקל לתבוע, בגלל הבטחות השווא, ההבטחות שהקורס מכין למבחנים ובפועל הוא ממש לא, זה שהציפיות שלי מהקורס לא עמדו בקנה אחד עם הקורס עצמי זה משהו שאכזב אותי אישית אבל ממש לא בגללו אני שוקל לתבוע.

או שלא הבנתם אותי נכון או שלא הסברתי את עצמי טוב.

פורסם

אין קשר בין החומר הנלמד למבחנים או שזה רק לא עומד ברמה שחשבת ?

פורסם

אין לך שום עילה לתביעה.

קיבלת בדיוק מה שהם מפרסמים.

השינוי היחידי זה בגזרת מיקרוסופט ששם שינו את שם בחינה ל MCSA אבל בתחל'ס זה אותו דבר כמו שרשום שם.

עקרונית הם גם הסבירו לך באתר וגם מובן מהתיאורים של התעודות הסמכה שמדובר בקורס שמכין אותך לעבוד עם תשתית מיקרוסופט וציוד\תוכנות של סיסקו וצ'ק פוינט עם בונוס מסוים של אבטחת מידע.

אם לא זיהית מהתיאור מה בדיוק אתה לומד כאן אז לצערי לא היית צריך לגשת ללימודי אבטחת מידע מלכתחילה.

מעשית,

אני אמליץ לך לסיים את הלימודים ותשתדל להוציא ציונים טובים וגם לבקש מכתבי המלצה מהמרצים וכו'.

מבחינת בחינות ההסמכה עצמן נהוג ששכר הלימוד כולל את עלות הבחינה אבל זה לא חובה.

האם כדאי להתאמץ לעבור אותן בכלל? אתה אמור לקבל בלי שום קשר תעודות מהמכללה על זה שעברת את הקורס עצמו עם תעודה של המכללה, ההסמכות עצמן גם אם תעבור אותן כל 3 שנים (אאל"ט) אתה צריך להיבחן מחדש על מבחן רענון כדי לוודא שהידע שלך בתחום עדכני - ככה שאם ממילא זה לא מעניין אותך אין לך מה להתאמץ להיבחן.

פורסם
  • מחבר
אין קשר בין החומר הנלמד למבחנים או שזה רק לא עומד ברמה שחשבת ?

חד וחלק אין שום קשר.

מה שלומדים בכיתה זה משהו אחד ומה שלומדים למבחן זה משהו אחר.

אני מצטט מהעמוד באינטרנט

"המודול מכין בנוסף למעבר בחינות ההסמכה הבינלאומיות של מיקרוסופט"

"המודול מכין לבחינת ה CCNA של חברת סיסקו"

"הקורס נלמד בסביבה וירטואלית מתקדמת ומכין לבחינת ההסמכה הבינלאומית של צ'ק פוינט"

בולשיט.

המורה שלי אמר בפרוש שאין שום קשר, ובשביל לעבור את המבחנים צריך לשבת ולשנן את השאלות והתשובות בעזרת תוכנה שצריך לקנות לה רשיון באופן אישי.

googlnes

זה לא שאני לא אוהב את החומר הנלמד ולא רוצה לעסוק בזה, אני פשוט מאוכזב מרמת הלימוד ומהבטחות השווא,.

פורסם

בו אני אעשה לך סדר בראש בנוגע להסמכות ואני מדבר מניסיון אישי.

בחינות ההסמכה הללו? זה לא למי שחדש בתחום בשביל זה יש לך הסמכות מתחילים בסגנון MTA וכאלו שהן די בדיחה.

ההסמכות הללו שהקורס מכין אליהן מיועדות לאנשי מקצוע שכרגע עובדים עם המערכות הללו ומעוניינים לעבור השתלמות עם הסמכה מטעם העבודה.

הקורסים הרשמיים שאתה עובר במשך שבוע עם חומרי הלימוד הרשמיים מיועדים למי שאין לו - זמן ללמוד לבד בבית - והוא צריך איזה שבוע עם מרצה להרביץ את החומר.

בשביל זה המרצה שלך המליץ לך להשתמש ב Braindumps למיניהם כדי לרמות בבחינה ולשנן את השאלות,

פועל יוצא מכך היה שהיית מגיע לריאיון עבודה שבו הצהרת בקורות חיים שיש לך ידע עם תוכנות וסביבות עבודה אבל בגלל ששיננת את התשובות אין לך מושג בשיט והתפדחת.

אם הלכת לקורס זה או מה שתיארתי למעלה או שאתה רוצה להרחיב את הידע שלך באופן אישי ולקבל מהמרצה שיש לו ניסיון כל מיני טיפים וטריקים נוספים עם תוצר הלוואי של להכיר קולגות ואנשים שאיתך בקורס.

"הכנה" לעבור את המבחן - תירשם ל CBT Nuggets זה יהיה זול יותר ויותר מקיף - תרשם לבחינה דרך האינטרנט עם PearsonVUE או שירות כלשהו וחסכת אלפי שקלים של קורס.

בנוסף למיקרוסופט יש סידור חדש שבכלל מאפשר לך להיבחן מהבית אם יש לך מצלמת Web ואז בכלל חסכת את כל ההרשמה למרכז בחינות.

פורסם
  • מחבר
בו אני אעשה לך סדר בראש בנוגע להסמכות ואני מדבר מניסיון אישי.

בחינות ההסמכה הללו? זה לא למי שחדש בתחום בשביל זה יש לך הסמכות מתחילים בסגנון MTA וכאלו שהן די בדיחה.

ההסמכות הללו שהקורס מכין אליהן מיועדות לאנשי מקצוע שכרגע עובדים עם המערכות הללו ומעוניינים לעבור השתלמות עם הסמכה מטעם העבודה.

הקורסים הרשמיים שאתה עובר במשך שבוע עם חומרי הלימוד הרשמיים מיועדים למי שאין לו - זמן ללמוד לבד בבית - והוא צריך איזה שבוע עם מרצה להרביץ את החומר.

בשביל זה המרצה שלך המליץ לך להשתמש ב Braindumps למיניהם כדי לרמות בבחינה ולשנן את השאלות,

פועל יוצא מכך היה שהיית מגיע לריאיון עבודה שבו הצהרת בקורות חיים שיש לך ידע עם תוכנות וסביבות עבודה אבל בגלל ששיננת את התשובות אין לך מושג בשיט והתפדחת.

אם הלכת לקורס זה או מה שתיארתי למעלה או שאתה רוצה להרחיב את הידע שלך באופן אישי ולקבל מהמרצה שיש לו ניסיון כל מיני טיפים וטריקים נוספים עם תוצר הלוואי של להכיר קולגות ואנשים שאיתך בקורס.

"הכנה" לעבור את המבחן - תירשם ל CBT Nuggets זה יהיה זול יותר ויותר מקיף - תרשם לבחינה דרך האינטרנט עם PearsonVUE או שירות כלשהו וחסכת אלפי שקלים של קורס.

בנוסף למיקרוסופט יש סידור חדש שבכלל מאפשר לך להיבחן מהבית אם יש לך מצלמת Web ואז בכלל חסכת את כל ההרשמה למרכז בחינות.

הבנתי מה אתה אומר, אבל בתור אחד שאין לו שום ניסיון מוכח בתחום הIT, איך אני אמור למצוא מקום עבודה מכובד בלי שיהיו לי את כל ההסמכות הרלוונטיות?

פשוט מוזר לי לשמוע שצריך לשלם 13 אלף שקל לקורס אבל כשמגיעים לחלק הכי חשוב שזה ההסמכות, אתה בזכות עצמך, הקורס אפילו לא מנסה ללמוד אותך למבחנים.

אתה מבין למה זה ממש מעצבן נכון? :undecided:

פורסם

מבין לחלוטין ובשביל זה הסברתי.

כל מה שאתה צריך זה מחשב, אינטרנט וסבלנות.

פורסם
הבנתי מה אתה אומר, אבל בתור אחד שאין לו שום ניסיון מוכח בתחום הIT, איך אני אמור למצוא מקום עבודה מכובד בלי שיהיו לי את כל ההסמכות הרלוונטיות?

ממתי זאת הדרך לקריירה בIT?

אתה הופך להיות למקצועי ע"י נסיון ולא המסכות X או Y.

פורסם

השם היוקרתי של הטכניון מאפשר לו לחרבן על כל מי שלומד תואר ראשון ומטה. הסטודנטים לתואר ראשון ולימודי חוץ הם בסך הכל מאפשרים לטכניון לממן את המחקרים שזה מה שבאמת מעניין אותו.

היוקרה של הטכניון היא ביצה ותרנגולת.

כלומר כשהטכניון נחשב יוקרתי באים אליו תלמידים יותר חזקים, מצד שני בגלל שיש בו תלמידים יותר חזקים הוא נחשב יותר יוקרתי.

"הנה תראו, סטודנט א בפתח את הסטארט אפ הזמנת מנות פלאפל מחו"ל למד אצלנו. בא ללמוד גם אצלנו."

"75% ממנהליי דוכני הפלאפל המצליחים ביותר בתל אביב למדו בטכניון. באו גם אתם ללמוד ולהצליח"

הטכניון זה מקום אפור, נורא ומייאש.

הרמה האקדמתי של הטכניון היא די גרועה, רק בגלל שבאים אליו סטודנטים חזקים הוא נחשב יוקרתי אבל זה רק בזכות הסטודנטים עצמם, הטכניון הוא רק המכשול בדרך להצלחה שלהם.

פורסם

^ תתעלם מכל מה שכתוב לעיל - זה נכתב על ידי אדם ממורמר שאין לו חברים, ואין שום קשר בין זה לבין הטכניון.

פורסם

באמת, מה הטכניון עושה בשביל הסטודנטים לתואר ראשוןם חוץ מהלחזיק להם אקדח לרכה ולאיים עם "לא תקין אקדמאית"?

מה גם שסטודנטים שהתחברו עם מתרגלים או מכירים סטודנטים משנים קודמים או חברים של אגודת הסטודנטים קיבלו צייונים יותר גבוההים כי הם ידעו למה לצפות מבמבחנים, דבר שההרצאות והמרצה לא מכינים אותך אם אתה "סטודנט בודד".

בנוסף הייתה מישהי שהכינה לעצמה תוכנית לימודים משל עצמה בגלל שהיא היתה מקורבת לאנשים בפקולטה.

יש הרבה קומבינות ולעיתים אתה מקבל יחס יותר טוב גם מבחינה אקדמית אם אתה מקורב לצלחת.

מצד שני לצוות האקדמי לא ממש אכפת מסטודנטים שמתקשים, הם רק רואים בהם מקור הכנסה.

מה גם שהרבה מהעבודות בית גוזלים הרבה זמן ואם אתה לא מעתיק או לפחות עושה את זה עם עוד אנשים גם אם אין זוגות להגשה אז נשאר לך פחות זמן ללמוד. מצד שני יש מרצים שלא ממש אכפת להם אם אנשים מעתיקים אבל יורידו לך נקודות אם לא תגיש. כך שסטודנטים שמעתיקים שיעורי בית מרוויחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים