עבור לתוכן

ייעוץ לפני קניית לוח אם. )

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני מתחיל להרכיב מפרט שאני אקנה עוד חודש-חודשיים בערך, אז התחלתי לרחרח קצת לגבי לוחות אם.

אני כבר 100% לגבי רוב המפרט. ( חוץ מהלוח אם והספק)

מעבד

i5 4690K

כרטיס מסך

Sapphire Radeon R9 390 NITRO

מארז

The Fractal Design Define R5

לגבי זכרון, אני חושב שבהתחלה אני אקח סטיק אחד של 8G Corsair Vengeance אבל בעתיד אני כנראה אוסיף עוד סטיק.

אז השאלה שלי היא כזו, בתור אחד שבונה מפרט חזק ככל האפשר עם תקציב של 5.5K.

על איזה לוחות אם אני אמור להסתכל? מה ההבדל הגדול בין הסדרה של z97 ו h97.

אם נניח אני מחליט שאני כן הולך לעשות OC ולקנות את הz97, לוח של איזה מותג הכי מומלץ לקנות? למי יש את השרות הכי טוב בארץ לדעתכם?

פורסם

1. אם אתה מתכנן לקנות את המחשב רק בעוד חודש או חודשיים - עדיף שתמתין, שכן בקרוב אמורים לצאת לשוק מעבדי הדור השישי של אינטל, העושים שימוש בלוחות אחרים חדשים. זה אומר שבעוד כחודשיים אתה כנראה תוכל לקנות מחשב טוב יותר (גם מעבד חזק יותר וגם לוח אם מתקדם יותר טכנולוגית) בערך באותו סכום כסף.

2. המעבד שבחרת, ה Core i5-4690K, הוא מעבד שמיועד להמהרה, אז אם אתה מתכנן לבצע המהרה אתה צריך לדאוג לקנות לוח אם מתאים. לוח אם מתאים להמהרה הוא בד"כ לוח שבו יש מספר גדול יחסית של שלבי ייצוב מתח למעבד (רצוי 8 ומעלה), שמבוסס על ערכת השבבים Z87 או Z97 ושמותקנים עליו גופי קירור. מעשית - אתה כנראה תוכל לבצע המהרה קלה ואולי גם בינונית גם אם תקנה לוח אם פשוט יותר (עם 4 שלבי ייצוב מתח ושמבוסס על ערכת שבבים זולה יותר), אך זה פחות מומלץ. באופן כללי אפשר לומר שאם אתה רוצה לוח אם עשיר יותר בתכונות, ובמיוחד כאלו המיועדות להמהרה, סביר להניח שתצטרך לקנות אחד המבוסס על ערכת השבבים Z97 (פשוט כי בד"כ לא משקיעים בתכונות כאלו בלוחות המבוססים על ערכות שבבים פשוטות/זולות יותר) .

3. בגדול ההבדל בין ערכות השבבים Z97 ו H97 הוא שה Z97 תומכת באופן רישמי בהמהרה והיא מאפשרת חלוקה של ערוצי ה PCI Express מהמעבד לתצורה של X8/X8, דבר המאפשר עבודה עם מערך SLI (זה תלוי ביצרן הלוח, שלא חייב לממש תמיכה כזו).

פורסם
  • מחבר
1. אם אתה מתכנן לקנות את המחשב רק בעוד חודש או חודשיים - עדיף שתמתין, שכן בקרוב אמורים לצאת לשוק מעבדי הדור השישי של אינטל, העושים שימוש בלוחות אחרים חדשים. זה אומר שבעוד כחודשיים אתה כנראה תוכל לקנות מחשב טוב יותר (גם מעבד חזק יותר וגם לוח אם מתקדם יותר טכנולוגית) בערך באותו סכום כסף. 2. המעבד שבחרת, ה Core i5-4690K, הוא מעבד שמיועד להמהרה, אז אם אתה מתכנן לבצע המהרה אתה צריך לדאוג לקנות לוח אם מתאים. לוח אם מתאים להמהרה הוא בד"כ לוח שבו יש מספר גדול יחסית של שלבי ייצוב מתח למעבד (רצוי 8 ומעלה), שמבוסס על ערכת השבבים Z87 או Z97 ושמותקנים עליו גופי קירור. מעשית - אתה כנראה תוכל לבצע המהרה קלה ואולי גם בינונית גם אם תקנה לוח אם פשוט יותר (עם 4 שלבי ייצוב מתח ושמבוסס על ערכת שבבים זולה יותר), אך זה פחות מומלץ. באופן כללי אפשר לומר שאם אתה רוצה לוח אם עשיר יותר בתכונות, ובמיוחד כאלו המיועדות להמהרה, סביר להניח שתצטרך לקנות אחד המבוסס על ערכת השבבים Z97 (פשוט כי בד"כ לא משקיעים בתכונות כאלו בלוחות המבוססים על ערכות שבבים פשוטות/זולות יותר) . 3. בגדול ההבדל בין ערכות השבבים Z97 ו H97 הוא שה Z97 תומכת באופן רישמי בהמהרה והיא מאפשרת חלוקה של ערוצי ה PCI Express מהמעבד לתצורה של X8/X8, דבר המאפשר עבודה עם מערך SLI (זה תלוי ביצרן הלוח, שלא חייב לממש תמיכה כזו).

אז נניח שאני לא הולך על מפרט עם אופציה לOC, איזה קומבו מומלץ לעשות עם לוח אם h97 + מעבד?

פורסם

1. לא נהוג לצטט את ההודעה שמעליך - זה סתם מסרבל ומאריך את ההודעות.

2. בלי לדעת בדיוק מה התקציב שלך למעבד וללוח האם וכן בלי לדעת את הדרישות שלך מלוח האם (האם יש צורך במספר חיבורים מינימלי מסוג מסויים, האם יש צורך בתמיכה במערכת כרטיסי מסך מסוג כלשהו וכד') ואת החנות ממנה אתה מתכנן לקנות את המחשב זו בעיה להציע לך לוח אם. אני חושב שיהיה עדיף לך לפתוח דיון בפורום מחשבים מומלצים - מפרטי מחשב כשבוע או שבועיים לפני הקנייה, ושם כבר יעזרו לך להרכיב מפרט מלא.

3. אם אתה לקנות לוח אם היום למעבד Core i5 שאינו מיועד להמהרה, אני הייתי מציע לך לחפש לוח אם המבוסס על ערכת השבבים H97, H87, Z87 או Z97 שיש לו לפחות 6 שלבי ייצוב מתח למעבד. באופן כללי ביותר (בלי לדעת את התקציב והדרישות), ומבדיקה מהירה של מספר חנויות באינטרנט, היית מציע לבחור באחד מהלוחות הבאים, שכן הם נראים לי הכי משתלמים יחסית לשאר הלוחות שבאותה החנות:

מפלונטר:

MSI Z97-PC-Mate, שעולה 510 ש"ח ויש לו 6 שלבי ייצוב מתח למעבד.

MSI H97-PC-Mate, שעולה 444 ש"ח ויש לו שלבי ייצוב מתח למעבד.

ASRock Fatal1ty-H97-Killer, שעולה 617 ש"ח ויש לו 8 שלבי ייצוב מתח למעבד.

ASRock Z97-PRO4, שעולה 630 ש"ח ויש לו 6 שלבי ייצוב מתח למעבד.

ASRock Fatal1ty-B85-Killer, שעולה 452 ש"ח ויש לו 6 שלבי ייצוב למעבד (כן, זהו לוח אם המבוסס על ערכת השבבים B85, אבל הוא עדיין לוח אם טוב).

מ TMS:

Gigabyte GA-H97-Gaming 3, שעולה 608 ש"ח ויש לו 8 שלבי ייצוב מתח למעבד.

MSI Z97 GUARD-PRO, שעולה 527 ש"ח ויש לו 6 שלבי ייצוב מתח למעבד.

MSI Z97 U3 PLUS, שעולה 544 ש"ח ויש לו 6 שלבי ייצוב מתח למעבד.

מ RSM:

ASRock Fatal1ty Z87 Killer, שעולה 530 ש"ח ויש לו 8 שלבי ייצוב מתח למעבד (זהו לוח אם המבוסס על ערכת השבבים Z87).

כמובן שיש לבדוק את העלות הכוללת של כל המחשב - יכול להיות שבחנות אחת הלוח יהיה יקר יותר, אבל העלות של כל המחשב תהיה קטנה יותר מאשר בחנות אחרת שבה הלוח יותר זול.

פורסם

The wait for Skylake is almost over, first desktop chips likely to hit August 5 - Digital Trends - July 6, 2015

YGP9CTw.png

Intel HEDT and Desktop Roadmap 2015 to 2H 2016 Leaked – Skylake-S Mainstream and Budget Tiers and Broadwell-E Platform Detailed - WCCFtech‎ - 3 hours ago

X1PAiuh.png

Intel Core i7-6700K Skylake flagship CPU benchmarks surface - Hexus - 13 July 2015

אגב פותח הדיון עוד אפשרות למפרט כמו שחשבת עליו רק עם באנדל בקניית מחשב חדש עם R4 בתקציב דומה ובגלל זה אפשר לקחת 16GB מאחר ואין באמת טעם ללכת על דגם הזיכרון שכתבת כי עדיף ללכת על הזול ביותר, ואני מניח כשתקנה מחירי הDDR4 ירדו.

http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/1:13326:1/6:13144:1/2:14209:1/4:12472:1/3:12822:1/9:14874:1/20:11269:1/20:14658:1/18:10042:1/

פורסם
  • מחבר

smalul

תודה רבה על הייעוץ והעזרה, נתת לי כיוון ברור לגבי המשך בניית המפרט.

っ◕‿◕)っℜ◯ⓃУ

המפרט שהבאת לי מעולה, חבל שאני גר בצפון ואין לי אפשרות לקנות מTMS, אחרת הייתי הולך על הבאנדל של המארז + ספק בלי לחשוב פעמיים

פורסם

למיטב ידיעתי TMS עושים משלוחים, כך שזה לא ממש משנה היכן אתה גר.

פורסם

והמשלוח עם שליח חינם למפרטים מ2500ש"ח ומעלה.

פורסם
  • מחבר

אני אחשוב על זה, תודה חברים.

:cheesy::cheesy::cheesy::cheesy:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים