עבור לתוכן

הסבה מ cpp לפיתוח לאנדרואיד

Featured Replies

פורסם

סיימתי קורס cpp

למדנו על מחלקות הורשות פולימורפיזם,מחלקה אבסטרקטית,עבודה עם קבצים בינארים וכו

כמה יהיה קשה לעבור לפיתוח אפליקציות? אני יודע שהפיתוח הוא ב java (יש אפשרות ל cpp??)

ושאלתי היא

1, כמה זמן יקח לעשות את המעבר הזה?

2,האם יש מדריכים שמסבירים על המעבר הנ׳ל

3,האם הרמה שלמדתי ,היא הרמה בפיתוח אפליקציות\יותר\פחות?

תודה

פורסם

אני עברתי לכתיבת אפליקציות עם רקע ב-c++ בלבד, ולא מצאתי את זה קשה במיוחד.

יש תקופת לימוד קצרה שצריך לעשות כדי להכיר java, אבל אפשר להסתדר דיי בקלות עם זה.

תתפלא לשמוע או שלדעתי אפשר ללמוד ג'אווה ברמה טובה לבניית אפליקציות גם בלי להכיר את כל הדברים של CPP כמו הורשה ופולימורפיזם.

דווקא מה שחסר לי בשאלה שלך הוא הכרה של מערכת הפעלה, ועבודה עם קבצי XML.

לשני הדברים האלו לדעתי היתה השפעה גדולה יותר על הידע ונוחות התכנות שלי בסביבת אנדרויד.

לגבי השאלות שלך -

1. אפשר ללמוד ג'אווה מהר מאוד, שבוע יהיה מספיק אפילו.

סביר שתבלה את רוב זמן הפיתוח דווקא בלימוד של מערכת ההפעלה - אנדרויד, ולא בהכרה של ניואנסים בשפות התכנות.

2. יש מדריכים ברשת להכל- ג'אווה, XML, אנדרויד וכו' וכו'. יש גם דוגמאות מעשיות כמעט לכל משהו שתחשוב עליו.

3. סביר שחסרה לך הכרה של מערכת כמו שאמרתי.

הכרה של שפה מונחית עצמים לא נותנת לך עדיין כלים להכיר תהליכים (tasks) לדוגמה.

פורסם

ניתן לתכנת עם c++ בעזרת ה ndk, השאלה למה...

פורסם

לא למה שהוא מתכוון.

אנשי פיתוח נורמלים עוברים בין שפות ופלטפורמות די בקלות בהתאם לצורך. שפה זה כלי, לא מקצוע.

עבודה עם קבצי XML זה באמת שטויות, תוך יום של ניסויים הוא מתמצא בקלות ובונה לייאאוטים בקלות יחסית.

מה שבאמת חשוב להבין זה את הפלטפורמה עצמה ומושגים במערכות הפעלה ו-OOP. דברים כמו ת'רדים, UI ת'רד, ממשקים, ירושה, activity\fragment, ספריות ה-support ועוד כל מיני כלים בסיסיים של אנדרואיד כמו adapters, cursors, inflaters.

חוץ מזה כדאי להכיר גם את ה-best practice.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

אכן אין לי את המושגים הנ"ל במערכות הפעלה כלל..

ת'רדים, UI ת'רד, ממשקים, ירושה, activity\fragment, ספריות ה-support ועוד כל מיני כלים בסיסיים של אנדרואיד כמו adapters, cursors, inflaters.

אין לי מושג כלל

האם הם נושאים כבדים? האם יש להם מקורות גם בעיברית או רק באנגלית?

פורסם
  • מחבר

כן, את זה אני מכיר

אגב

למה בשניה 4 רואים כאן C++ ?האם בפיתוח לאנדאוריד משתמשים בסיפריות ב CPP ?לא רשום שם JAVA כלל

פורסם

אתה יכול לפתוח או ב JAVA (האפשרות הפופלארית יותר) או C++/C (לרוב אם אתה משוגע לדבר או צריך ביצועים). זה שגוגל לא יודעת לעשות סרטים זה בעיה אחרת.

פורסם

יש מספר מדריכים בעברית אבל אל תבנה עליהם יותר מדי.

המקור של גוגל שקבלת הוא המקום הראשון לקרוא ולהבין איך דברים עובדים באנדרויד.

משם אתה יכול להמשיך לחפש דוגמאות למימוש שאתה חושב לעשות במידה ומשהו לא מסתדר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים