עבור לתוכן

שונתה הסיומת של כל הקבצים החשובים במחשב שלי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
^

אני חושב שקשיח חיצוני שמחובר למחשב קובע ומגבה כל שינוי זה דיי מיותר, כנראה שהוא יעזור לך רק במקרה של תקלה לאחד מהכוננים..

אבל בכל מקרה, למה שתהיה בעיה אם שמורות גרסאות קודמות גם, כמו שרשמת?

אני כתבתי מה שאני ממליץ לכולם.

במחשב שלי לא היה שום גיבוי עם גרסאות קודמות.

היה דיסק קשיח חיצוני מחובר באופן קבוע ודרופבוקס - זה בכלל לא גיבוי....

אגב - מדובר במחשב של לקוחה שלי, ואני משתמש פה בגוף ראשון למען הנוחות.

• תגובות 33
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בטח גם יש איזושהי פונקציה שיכולה לא לגבות אם התוכנה מזהה שינויים בכל כך הרבה קבצים או משהו בסגנון

פורסם
  • מחבר
הוירוס יצפין גם אותם, אחרי הכל זה סתם עוד קובץ שנמצא בכונן הקשיח עם מטאדאטה שונה שתוכנת הגיבוי יודעת לזהות לאיזה גירסה הוא שייך.

מספר גירסאות שונות זה בעיקר למקרים של א׳ תקלה במערכת והקובץ נפגם וב׳ למקרה שאני דפקתי את הקובץ, עשיתי שינוי שלא צריך והרס משהו וכו׳

אתה צודק, אבל אני התכוונתי לבצע שני דברים:

1. לבצע גיבוי בכונן קשיח חיצוני אחת ל יום/שבוע ....עם תוכנה ששומרת גרסאות קודמות, ולאחר מכן לנתק אותו ולהניח אותו במקום אחר.
  2. גיבוי בענן עם גרסאות קודמות 30 יום אחורנית (יש המון חברות שנותנות את השירות הזה). [בגיבוי שכזה בענן, אין קשר בין הגרסאות השונות ולכן לא ניתן "להדביק" את שאר הגרסאות הקודמות]

כך ניתן למנוע סוג כזה של תוכנות כופר.

זה בדיוק מה שאני עושה במחשבים שלי.

נערך על-ידי OverBooking

פורסם

דרופבוקס שומר 10 גירסאות אחורה ומהווה פיתרון מצוין לבעיה של תוכנות כופר.

הבעיה שהשירות החינמי מאוד מוגבל במקום, והתשלום עולה הרבה מאוד יחסית לשירותי ענן אחרים, (אם כי לדעתי אין להם תחליף ראוי).

לפותח האשכול יש אפשרות לבדוק אם יש עותקים אחרונים של windows shadow copy, יכול לעזור לך להציל חלק מהחומר.

כמובן תסיר קודם את הוירוס, malwarebytes anti-malware אמור להספיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים