עבור לתוכן

אמאזון אשמח אם תעזרו לי לעשות סדר ולהבין איך מזמינים משם.

Featured Replies

פורסם

אני נוהג להזמין באינטרנט מוצרים כבר מספר שנים אך אמאזון תמיד נותרה בתעלומה בעיניי.

אני אודה לכם אם תוכלו לעשות לי סדר ולענות על מספר שאלות :)

מה ההבדלים בין amazon uk/de/com ?

אמאזון עושים או לא עושים משלוחים לארץ? אוש שרק למוצרים מסוימים

אם כן האם יש עלות נוספת או פרצדורה כלשהי שצריך לדעת עליה?

אני תמיד הנחתי שהם עושים משלוחים, אם כן למה אנשים משתמשים בחברות שילוח חיצוניות?

במידה והם לא עושים איזה חברת שילוח נחשבת לאמינה?

אשמח לקבל עוד מידע על אופן ההזמנה ועל מה צריך לדעת לפני שמזמינים לשם

תודה :)

פורסם

התשובה לכל השאלות שלך היא 'תלוי'...

ההבדלים בין הארצות הוא במוצרים (לא תמיד כל מה שנמכר באמזון ארה"ב זמין באמזון גרמניה, נניח), במחירים של המוצרים, באפשרויות השילוח וגם בעלויות השילוח.

בפועל מה שרלוונטי הוא שבכל 'ארץ' יהיו מוצרים שנשלחים לישראל ויהיו מוצרים שלא. בהחלט ייתכן מצב שמוצר שבאמזון איטליה לא נשלח לישראל, כן יישלח לישראל מאמזון ספרד, וגם אם שניהם שולחים לארץ העלות של המשלוח והמוצר ביחד בד"כ תהיה שונה.

כשאתה צריך מוצר תעבור על כל אמזון שקיים ותראה בכל אחד מהם אם הוא נשלח לארץ, כמה הוא עולה וכמה עולה המשלוח. יש הבדלים גדולים מאוד. אם המוצר שאתה רוצה לא נשלח לארץ מאף אחד מהסניפים אז חברות שילוח הן בכל מקרה הפתרון היחיד שלך. אבל גם אם הוא כן נשלח, תבדוק עלויות של קניית המוצר דרך אמזון ארה"ב במשלוח "מקומי" והבאה לישראל דרך חברת שילוח - מאוד לא סביר אבל לפעמים זה כן יהיה יותר זול מאשר משלוח לארץ ישירות מאמזון.

דבר נוסף לקחת בחשבון - אמזון מחשבת מראש 'מסים משוערים' על המוצר ואתה משלם להם את המסים במעמד הקניה ומובטח לך שלא תשלם עוד אגורה בשום שלב לשום חברה (בלי עמלות שחרור וחרטות של fedex וכו' - כך אמזון מתחייבים, לא יודע אם היו מקרים שאנשים נדפקו). אם בפועל המסים שאמזון שילמה כדי לשחרר את המוצר היו נמוכים ממה שהם חישבו בקניה אז אתה מקבל החזר לחשבון אשראי. זה עובד מעולה, אבל זה גם אומר שאין מצב שבפוקס המוצר לא עבר במכס, כמו שיכול לקרות מחנויות אחרות.

לגבי תהליך ההזמנה עצמו - אחרי שאתה עושה checkout ומכניס כתובת למשלוח בדף האחרון לפני אישור סופי אתה רואה עלויות של הכל ביחד - מחיר + מסים + משלוח, זה המחיר הסופי שתשלם על המוצר (ואולי תקבל החזרים אח"כ, אבל בוודאות לא תצטרך להוסיף כסף).

חברות שילוח - אני הזמנתי משהו אחד גדול (חבילה של 20 ק"ג ב-1500 ש"ח) דרך usa.buy2.co.il והגיע בזמן והכל היה חלק ותקין.

מבחינת אמזון עצמם הדבר הכי רציני שהזמנתי היה רסיבר מאמזון איטליה שהגיע תוך 5 ימים וגם קיבלתי החזר מס כמעט על כל המס ששילמתי. מעבר לזה הזמנתי מהאמזונים השונים עשרות מוצרים ומעולם לא נתקלתי בבעיות.

פורסם

שים לב שבמוצרי חשמל מסויימים, עדיף לפעמים להזמין מאירופה בגלל שהמתח זהה לארץ.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת nitzanj

ותדה על העצה omrij

לגבי האמאזונים השונים יש אפשרות לשנות להם את השפה לאנגלית?

פורסם

לא בדקתי, אבל גוגל טרנסלייט בכל מקרה יכול לפתור לך את זה, זה הרי יודע לתת לך אתר שלם מתורגם. מן הסתם לעבוד בזהירות בשלב שאתה כבר מתכנן לשלם על משהו ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים