עבור לתוכן

בעיה ב HTPC מבוסס i3 3217u

Featured Replies

פורסם

שלום

צצה לי בעיה במחשב ה HTPC ורציתי לבדוק אם מישהו נתקל בה ויודע איך לסדר או לפחות לאפיין את הבעיה

המחשב הוא של EGLOBAL i3 3217U

עבד כמה חודשים מצויין, ואתמול לילה הפעלתי על מנת לראות סרט

המערכת עולה עם החלונית הקטנה של הווינדוס באיתחול בצורה תקינה, אבל כשמגיע למערכת ההפעלה עצמה התצוגה מתחרבשת, מעין קווים אפורים לאורך המסך ובלבן-אפור. חשבתי אולי בעיה בכבל או ברסיבר או בטלוויזיה, אז חיברתי עם כבלי HDMI אחרים, חיברתי ישירות לטלוויזיה, וגם לטלוויזיות אחרות והבעיה נשארת.

הצלחתי איכשהו לתפעל את הוינדוס וברגע שהורדי את הרזולוציה ל1024X76 זה הראה בצורה תקינה פחות או יותר. לאחר כמה פעמים כמה ברזולוציה הזאת התחילו בעיות בתצוגה.

בעקבות זאת חיברתי את המחשב לטלוויזיה ישנה יותר שהיא רק HD READY, ושם התצוגה היייתה תקינה..

החזרתי שוב פעם לטלוויזיה FULL HD, ושוב פעם תצוגה מעוותת.

חיברתי את המחשב למסך מחשב עם כבל VGA,והתצוגה תקינה בכל הרזולוציות...

לדעתי יש בעיה ביציאת ה HDMI במחשב. ניסיתי לפרק את המחשב ולקות קצת, אבל החומרה הייתה יחסית נקייה ובלי אבק ולא היה לי יותר מדי מה לעשות..

ניסיתי גם כן לעדכן דרייברים של כרטיס המסך, פירמטתי את המחשב וכבר שידרגתי על הדרך לווינדוס 10 ה INSIDER PREVIEW..

ולא עזר

כשהרזולוציה נמוכה בדרך כלל התצוגה עובדת תקין, אבל גם, זה לא עקבי, וברגע שמתחיל להעלות את הרזולוציה, אז התצוגה מתעוותת....

פניתי גם לנציג של החברה KRIS, שלבטח חלקכם פה מכירים, ואני מחכה ממנו גם כן לתשובה...

אם מישהו נתקל בבעיה ויודע לאפיין אותה אשמח לקבל עזרה

תודה

רמי

פורסם

מה עם אחריות??..

פורסם

תנסה להפעיל את הHTPC ממערכת הפעלה חמה לייב בגרסא ישנה יותר (עם דרייברים ישנים יותר הכוונה) לא מן הנמנע שמה שאתה חווה הוא בעקבות דרייברים בעייתים.

כמו כן - אם למכשיר שלך יש יציאת DVI כדאי לנסות להשתמש בה (אגב DVI יודע להעביר קול ורוב המסכים יודעים גם לקבל ממנו)

פורסם

אתה עובד עם KODI? נסה להעלות את המחשב דרך OPENELEC ותראה איך זה עובד.

פורסם
  • מחבר

gabriel6:

עדכנתי את הדרייברים רק אחרי שהתחילה הבעיה, לא לפני

אבל אני אנסה להפעיל איכשהו מערכת הפעלה לייב כלשהי אפילו סתם הפצת לינוקס כלשהי ולראות אם שם גם כן הבעיה "נמצאת"

למרות שאני בטוח שכן, אבל עדיף לבדוק מאשר לא לבדוק

יציאת DVI אין, ישנה רק יציאת HDMI ששם ישנה הבעיה ויציאת VGA ששם אין את הבעיה

אבל גם אין יציאת קול דרך ה VGA... ואני מעדיף להשתמש ביציאת ה HDMI כדי לקבל את ה DTS-HD במלואו :)

omrij:

אני עובד עם קודי

אבל תמיד עבדתי על גבי הווינדוס

אני מאמין שכמו שרשמתי לGABRIEL6, שאם אבדוק במערכת הפעלה לייב כלשהי אדע כבר אם הבעיה קיימת או לא, כי הבעיה מתחילה מהרגע שמגיעים לתצוגה של הווינדוס, עוד לפני שהקודי עולה...

אני אנסה לבדוק גם דרך ה OPENELEC אולי במקום מערכת הפעלה לייב כלשהי...

נבדוק מקסימום גם את זה וגם את זה

stojakovic:

ישנה אחריות, וכמו שרשמתי, פניתי כבר ליצרן

אבל כמובן שזה מסורבל הרבה יותר וייארך הרבה יותר זמן לפתור את זה בשליחה אליהם או בקבלה של חלק חליפי חדש, אז מעדיף לפתור בעצמי אם אפשר...

תודה לעוזרים כמובן

רמי

פורסם
  • מחבר

אוקיי

ניסיתי להשתמש במכשיר עם KODIBUNTU בגרסאת לייב

משום מה, שם זה עובד תקין

כולל בתצוגה של 1920X1080P

אני מנסה לבדוק אולי וכנראה זה בעייה של דרייברים, אבל כמה דברים לא מסתדרים לי

1. הבעיה צצה לה פתאום, לא שדרגתי דרייבר או עדכנתי דבר מה בווינדוס 8.1 הקודם שהיה לי שיכל לגרום לבעיה הזאת

2. ניסיתי לפרמט ולהתקין מחדש את המחשב, והפעם כבר התקנתי את ווינדוס 10 INSIDER PREVIEW וגם בווינדוס הזה הבעיה בעינה... ברגע שהסתיימה ההתקנה והמערכת אתחלה לתוך הווינדוס עצמו התצוגה התחרבשה... בזמן ההתקנה עצמה וכמו כן בזמן עליית המחשב התצוגה תקינה (אני משייך את זה לרזולוציה הנמוכה יותר שבו זה מוצג מאשר בתוך הווינדוס)

לדעתכם זה בעיה של דרייבר כלשהו או בעיה חומרתית ביציאת ה HDMI?

רמי

פורסם

דרייבר - כי אם זה היה בעיה של חומרה התופעה היתה חוזרת גם מתוך מערכת הפעלה חמה

סיכוי יותר נמוך שהבעיה היא תוכנה

אבל אני לא רואה כאן רלוונטיות לבעיית חומרה בוודאי שלא ליציאה מסוימת HDMI

הייתי מנסה לראות אם יש לדרייבר changelog

פורסם
  • מחבר

אוקיי

מבין אותך

אבל איך זה מסביר את העבודה שלא עדכנתי דרייבר ולפתע הבעיה צצה?

ואיך זה מסביר שהתקנתי מערכת הפעלה נוספת וגם שם הבעיה קיימת?

אני לא יכול ממש לתפעל את המחשב, כי אני לא מצליח לראות כלום, הכל מטושטש ומקווקוו ובאפור-לבן... קשה בכלל לראות שיש משהו ואיפה לוחצים

(אני מצליח איכשהו לעשות פעולות פשוטות יחסית עם העכבר)

רמי

פורסם

אתה אולי לא עדכנת דרייבר - אבל אולי היה מוגדר לך עדכון אוטומטי או שאיזה אפליקציה התקינה אותו

אתה התקנת מערכת הפעלה חדשה יותר (ושם ככל הנראה יש דרייבר חדש יותר) ולכן זה צץ

זה הסבר אפשרי

פורסם

^זה הגיוני

אם לא ניסיתי עדיין, תנסה להתקין ווינדוס בלי חיבור לאינטרנט ודרייברים להתקין את המקוריים שקבילת או להוריד גרסאות ישנות מהאינטרנט

פורסם
  • מחבר

יכול להיות...

אז מה, לנסות להתקין עכשיו ווינדוס 7 או שוב פעם את ווינדוס 8.1?

משום מה עדיין מקוננת בי ההרגשה כאילו הבעיה היא דווקא חומרתית ולא תוכנתית.... לא יודע איך להסביר את זה, אבל זאת ההרגשה שלי

יש מצב שאולי צריך לעדכן את לאפס את הביוס? לאפס אי-אילו הגדרות אחרות?

ושוב פעם, רוצה להודות לכם על העזרה חבר'ה

רמי

פורסם
  • מחבר

התקנתי ווינדוס 8.1 מההתחלה

כמובן לאחר פירמוט המחשב...הבעיה נשארת בעינה.. התצוגה לא תקינה...

כמובן שבזמן ההתקנה ולפני עליית הוינדוס התצוגה כן תקינה..

רמי

פורסם

תנסה להתקין 7 - מ-build כמה שיותר ישן

אני מתאר לעצמי שזה די מתסכל אבל לפי מה שמסרת זה מצביע על דרייברים\תוכנה ולא על חומרה

אם יש לך מקום לתקוע כרטיס תצוגה PCIE שונה מהכרטיס שלך כרגע - זה רעיון לא רע בכלל

יש לי עוד רעיון בשבילך - לרב HTPC משמש לצפיה בתכנים - kodi היא תוכנה מאוד נפוצה ויש לה הפצה על ubuntu אולי תנסה להשתמש בה ותחסוך לעצמך את הכאב ראש

נערך על-ידי gabriel6

פורסם
  • מחבר

אני מאוד מתוסכל מזה

כי הרגע התייאשתי, הורדתי את OPENELEC, התקנתי ושם עובד מצויין...

זה ממש מוזר לי,

לבנתיים אשאיר את זה ואראה מה קורה עם הווינדוס בהמשך..

דווקא קוסם לי שיש לי ווינדוס בהיכון, אבל לא מסתדר משום מה......

פורסם

תנסה לשחק עם ה refresh rate בהגדרות תצוגה מתקדמות. הורדת דרייבר אחרון לכרטיס מסך מהאתר של אינטל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים