עבור לתוכן

חיבור זיכרון שלא ידוע מצבו

Featured Replies

פורסם

בס"ד

שלום

מצאתי מחשב זרוק בפח אשפה ולקחתי ממנו את הכרטיס זיכרון בהנחה שיכול להיות שאולי הוא דווקא תקין אבל שאר החלקים מקוקלים ולכן זרקו אותו

אך במידה וזיכרון לא תקין הוא יכול להזיק למחשב במידה ואחבר אותו?

ויש דרך לבדוק תקינות של זיכרון מבלי לחבר אותו?

תודה

פורסם

עוד לא נתקלתי במקרה של זכרון לא תקין שהזיק לשאר חלקי המערכת. לדעתי מספיק לנקות את המגעים שלו וזהו.

פורסם

1. אנשים זורקים לפח גם מחשבים תקינים רק בגלל שהם חושבים שהם "איטיים". אני חושב שההנחה שלך ששאר הרכיבים מקולקלים היא לא בהכרח נכונה (אני הייתי לוקח את כל המחשב ופשוט בודק את כל החלקים).

2. לפני שאתה מחבר את הזיכרון למחשב תבדוק שהוא שלם פיזית (שאין עליו סדקים או משהו דומה), וכן תוודא את הדגם שלו - אתה לא רוצה לנסות לדחוף בכח זיכרון DDR2 למחשב שתומך בזיכרון DDR3...

3. במידה והזיכרון מתאים פיזית למחשב, נסה לחבר רק אותו למחשב (תוציא את הזיכרון הקיים). במידה והוא עובד - תריץ בדיקת תקינות זיכרון עם +memtest86. במידה והכל תקין ובהנחה שהזיכרון הזה מסוגל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון שלך (תבדוק לפי הדגם), תוסיף את הזיכרון שלך ותריץ שוב בדיקת תקינות זיכרון בכדי לוודא שאין בעיית תאימות.

חוץ מזה לא צריכה להיות בעיה, בדיוק כמו ש vic07 כתב - מקסימום המחשב לא יעבוד ואז פשוט תוציא את מודול הזיכרון ה"חדש".

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

בס"ד

תודה רבה אעשה כך

כמובן לא היתכוונתי שכל המחשב לא תקין אלה שעצם זה שהוא בפח לא מחייב שהוא לא תקין ולכל הפחות חלק ממנו

לא לקחתי את כל המחשב כי היה חסר שם מעבד והלוח ישן מאוד (DDR2) ולא רציתי להיכנס לזה להשיג מעבד כזה ישן

פורסם

בכ 50 ש"ח ניתן למצוא מעבד + קירור מתאימים מיד שניה ולהפוך אותו למחשב טוב בהחלט לכל שימוש בסיסי

השאלה היא האם החלקים האחרים (לוח, ספק, דיסק קשיח) תקינים. בלוח ובספק, אתה יכול לכל הפחות לעבור עליהם ולחפש סימנים חיצוניים שמשהוא שרוף (קבלים מנופחים, סימני התחממות). אם אין, תשאל אצל חבר או במעבדת מחשבים אם יש להם מעבד לבדיקה ותבדוק

לא כל לוחות סוקט 775 (אני מנחש זהו הסוקט שיש לך שם ?) תומכים בכל מעבדי סוקט 775, לפי הלוח הספציפי תבדוק איזה מעבדים יעבדו

בהצלחה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים