עבור לתוכן

עזרה בקנית לוח אם - גר באנגליה

Featured Replies

פורסם

היי

אני צריך לוח חדש עבור i7 4790 (לא k).

- אין כוונה של ממש ל OC אלא אם כן ההבדל מחירים זעיר.

- יש לי 7 מאוררים ויהיה נחמד אם כולם התחברו לללוח (כרגע חלק מתחברים למארז)

- לא יודע אם זה הכרחי לציין אבל זה הקרור שלי Alpenföhn K2 Mount Doom CPU Cooler

עד 100£ (האישה תשמח אם נכוון לפחות כמובן)

תודה

פורסם

עם המעבד שלך OC זה לא באמת אופציה בכל מקרה.

פורסם

@LOOSE

1. בכדי להציע לך לוח אם יש לדעת מאיזה אתר/חנות אתה קונה, שכן לכל חנות יש מלאי אחר ומחירים אחרים. יותר מזה - יכול להיות שבחנות ממנה אתה קונה יהיו לוחות אם של יצרנים שאינם מוכרים כל כך בארץ, אז זו יכולה להיות בעיה.

2. בנוגע ללוח עם 7 חיבורים למאווררים - זו יכולה להיות בעיה, שכן ללוחות שעולים עד 600 ש"ח (1 ליש"ט שווה ל 5.88 ש"ח, אז 100 ליש"ט הם כמעט 600 ש"ח) בד"כ יש מספר קטן יותר של חיבורים למאווררים, וגם אז יכול להיות שחלקם יהיו בעלי חיבור של 4 פינים וחלקם בעלי חיבור של 3 פינים. אולי במקרה שלך יהיה עדיף לקנות בקר מאווררים (או שניים, תלוי בדגם) אם אתה ממש רוצה לחבר את כל המאווררים למקום אחד.

3. באופן כללי אתה צריך לדעת מהן הדרישות מלוח האם - כמה חיבורים מכל סוג אתה צריך (הכוונה לחיבורי USB, חיבורי SATA, חריצי הרחבה לכרטיסים, חריצי הרחבה לזיכרון, חיבורי אודיו, יציאות גרפיות במידה ואתה משתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד וכד'), וכן רצוי לדעת באיזו חומרה יעשה שימוש ובפרט חשוב דגם המארז בכדי שיהיה אפשר לדעת האם הוא מגביל אותך מבחינת גודל הלוח. בנוסף יש לדעת האם אתה מעדיף לוח של חברה מסויימת או להיפך - אתה מעוניין להימנע מלוח של יצרן מסויים.

4. אני בד"כ מעדיף להציע לוחות בעלי יותר מ-4 שלבי ייצוב מתח למעבד, במיוחד כאשר נעשה שימוש במעבדי Core i5 ומעלה, גם אם אין כוונה או יכולת לבצע המהרה. הסיבה היא שלוח בעל יותר שלבי ייצוב מתח אמור להחזיק מעמד יותר זמן מאשר לוח עם פחות שלבים.

באופן כללי ביותר, בלי לדעת מהן הדרישות מהלוח ובהנחה שאתה קונה לוח בארץ (וזה לא המצב), הייתי ממליץ על לוח כמו ה Fatal1ty-B85-Killer של ASRock (כ-450 ש"ח בפלונטר), ה H87-G41-PC-Mate של MSI (כ-400 ש"ח בפלונטר), ה H97-PC-Mate של MSI (כ-450 ש"ח בפלונטר), או ה Z97 GUARD-PRO של MSI (כ-530 ש"ח ב TMS). שיהיה ברור - הלוחות נבחרו לפי המלאי והמחירים בחנויות שבדקתי ובהחלט יכול להיות שבחנות ממנה אתה קונה יהיו לוחות משתלמים אחרים, כך שאי אפשר לראות בלוחות הנ"ל המלצה גורפת.

פורסם
  • מחבר
@LOOSE

1. בכדי להציע לך לוח אם יש לדעת מאיזה אתר/חנות אתה קונה, שכן לכל חנות יש מלאי אחר ומחירים אחרים. יותר מזה - יכול להיות שבחנות ממנה אתה קונה יהיו לוחות אם של יצרנים שאינם מוכרים כל כך בארץ, אז זו יכולה להיות בעיה.

2. בנוגע ללוח עם 7 חיבורים למאווררים - זו יכולה להיות בעיה, שכן ללוחות שעולים עד 600 ש"ח (1 ליש"ט שווה ל 5.88 ש"ח, אז 100 ליש"ט הם כמעט 600 ש"ח) בד"כ יש מספר קטן יותר של חיבורים למאווררים, וגם אז יכול להיות שחלקם יהיו בעלי חיבור של 4 פינים וחלקם בעלי חיבור של 3 פינים. אולי במקרה שלך יהיה עדיף לקנות בקר מאווררים (או שניים, תלוי בדגם) אם אתה ממש רוצה לחבר את כל המאווררים למקום אחד.

3. באופן כללי אתה צריך לדעת מהן הדרישות מלוח האם - כמה חיבורים מכל סוג אתה צריך (הכוונה לחיבורי USB, חיבורי SATA, חריצי הרחבה לכרטיסים, חריצי הרחבה לזיכרון, חיבורי אודיו, יציאות גרפיות במידה ואתה משתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד וכד'), וכן רצוי לדעת באיזו חומרה יעשה שימוש ובפרט חשוב דגם המארז בכדי שיהיה אפשר לדעת האם הוא מגביל אותך מבחינת גודל הלוח. בנוסף יש לדעת האם אתה מעדיף לוח של חברה מסויימת או להיפך - אתה מעוניין להימנע מלוח של יצרן מסויים.

4. אני בד"כ מעדיף להציע לוחות בעלי יותר מ-4 שלבי ייצוב מתח למעבד, במיוחד כאשר נעשה שימוש במעבדי Core i5 ומעלה, גם אם אין כוונה או יכולת לבצע המהרה. הסיבה היא שלוח בעל יותר שלבי ייצוב מתח אמור להחזיק מעמד יותר זמן מאשר לוח עם פחות שלבים.

באופן כללי ביותר, בלי לדעת מהן הדרישות מהלוח ובהנחה שאתה קונה לוח בארץ (וזה לא המצב), הייתי ממליץ על לוח כמו ה Fatal1ty-B85-Killer של ASRock (כ-450 ש"ח בפלונטר), ה H87-G41-PC-Mate של MSI (כ-400 ש"ח בפלונטר), ה H97-PC-Mate של MSI (כ-450 ש"ח בפלונטר), או ה Z97 GUARD-PRO של MSI (כ-530 ש"ח ב TMS). שיהיה ברור - הלוחות נבחרו לפי המלאי והמחירים בחנויות שבדקתי ובהחלט יכול להיות שבחנות ממנה אתה קונה יהיו לוחות משתלמים אחרים, כך שאי אפשר לראות בלוחות הנ"ל המלצה גורפת.

תודה על התגובה המושקעת :)

בוא נגיד שהלוח הקודם שלי היה MSI Z87-G45

וסה"כ הייתי די מרוצה ממנו. טענה יחידה שלי לגביו זה שאין מספיק כניסות איורור.

למרות זאת, למארז עצמו יש כניסות מאורר אז אפשר להסתדר.

לדעתי אני כרגע אלך על לוח צנוע שיחזיק לי איזה שנה ולאחר מכן אני מתכוון שדרוג של כרטיס מסך לנבידיה, מסך GSYNC וכנראה לוח במידה ואני יראה סיבה מוצדקת ל SLI.

חשבתי ללכת על http://uk.pcpartpicker.com/part/msi-motherboard-z97gaming3 (אגב, ניתן להשתמש באתר זה למציאת לוח עבורי)

פורסם

הלוח Z97 GAMING 3 של MSI אכן נראה לוח טוב. הבעיה היחידה איתו מבחינתך היא מבחינת מספר החיבורים למאווררים - יש לו 5 חיבורים של 4 פינים ואתה דורש 7 חיבורים. יש לוחות שבהם יש לפחות 7 חיבורים למאווררים, אבל הם יקרים ולדעתי לא משתלם להשקיע כל כך הרבה בלוח רק בשביל התכונה הזו (לוחות כאלו לדוגמא הם ה GA-Z97X-Gaming GT של Gigabyte, שיש לו 7 חיבורי 4 פינים אבל הוא עולה לפחות 170 ליש"ט, וה SABERTOOTH Z97 MARK2 של Asus, שיש לו 6 חיבורי 4 פינים ועוד 2 חיבורי 3 פינים אבל מחירו הוא כ-130 ליש"ט).

הערות:

א. אתה לא יכול לצפות שמישהו יעבור על כל מבחר הלוחות באתר הנ"ל בכדי למצוא לך לוח מתאים מהסיבה הפשוטה שלא ממש מדובר כאן בחנות בעלת מלאי מסויים של לוחות אלא באתר שמציג לוחות המופיעים באתרי מכירות אחרים, כך שטכנית יכול להיות שבאתר ניתן למצוא את כל לוחות האם הקיימים. יותר מזה - לא נתת פרמטרים לפיהם ניתן לסנן את מבחר הלוחות, ובנוגע לפרמטר היחיד שכן נתת (מספר החיבורים למאווררים) - אין אפשרות לסנן לפיו את הלוחות באתר הזה.

ב. אם אתה רוצה לוח אם זול יחסית ואתה מוכן להתפשר על מספר החיבורים למאווררים, אתה יכול ללכת על ה Z97 PC MATE של MSI, שנמכר באתר הנ"ל בכ-60 ליש"ט (מדובר בלוח סביר עם 6 שלבי ייצוב מתח למעבד ו-5 חיבורים למאווררים - 3 חיבורי 4 פינים ו-2 חיבורי 3 פינים).

פורסם
  • מחבר
הלוח Z97 GAMING 3 של MSI אכן נראה לוח טוב. הבעיה היחידה איתו מבחינתך היא מבחינת מספר החיבורים למאווררים - יש לו 5 חיבורים של 4 פינים ואתה דורש 7 חיבורים. יש לוחות שבהם יש לפחות 7 חיבורים למאווררים, אבל הם יקרים ולדעתי לא משתלם להשקיע כל כך הרבה בלוח רק בשביל התכונה הזו (לוחות כאלו לדוגמא הם ה GA-Z97X-Gaming GT של Gigabyte, שיש לו 7 חיבורי 4 פינים אבל הוא עולה לפחות 170 ליש"ט, וה SABERTOOTH Z97 MARK2 של Asus, שיש לו 6 חיבורי 4 פינים ועוד 2 חיבורי 3 פינים אבל מחירו הוא כ-130 ליש"ט).

הערות:

א. אתה לא יכול לצפות שמישהו יעבור על כל מבחר הלוחות באתר הנ"ל בכדי למצוא לך לוח מתאים מהסיבה הפשוטה שלא ממש מדובר כאן בחנות בעלת מלאי מסויים של לוחות אלא באתר שמציג לוחות המופיעים באתרי מכירות אחרים, כך שטכנית יכול להיות שבאתר ניתן למצוא את כל לוחות האם הקיימים. יותר מזה - לא נתת פרמטרים לפיהם ניתן לסנן את מבחר הלוחות, ובנוגע לפרמטר היחיד שכן נתת (מספר החיבורים למאווררים) - אין אפשרות לסנן לפיו את הלוחות באתר הזה.

ב. אם אתה רוצה לוח אם זול יחסית ואתה מוכן להתפשר על מספר החיבורים למאווררים, אתה יכול ללכת על ה Z97 PC MATE של MSI, שנמכר באתר הנ"ל בכ-60 ליש"ט (מדובר בלוח סביר עם 6 שלבי ייצוב מתח למעבד ו-5 חיבורים למאווררים - 3 חיבורי 4 פינים ו-2 חיבורי 3 פינים).

שוב פעם, תודה על התשובה המושקעת.

אני לא רוצה להתעקב כלכך על הקטע של המאוררים, זה רק בונוס בשבילי.

בקשר לוח שהצעת (MSI MATE) המחיר ממש מושך וגם 5 חיבורים זה סבבה, השאלה מה הקאצ' פה או מה ההבדל בין הלוח הזה ללוח שהצעתי?

לגבי הערות אז אתה צודק לחלוטין - חנויות מועדפות זה amazon.co.uk ו - overclockers.co.uk

תודה!

פורסם

1. לא נהוג לצטט את ההודעה שמעליך - זה סתם מסרבל ומאריך את ההודעות.

2. הכנתי לך השוואה בין הלוח Z97 Gaming 3 וה Z97 PC MATE, שניהם של MSI:

55995a0a35b0d.png

כפי שאפשר לראות, הלוח Z97 Gaming 3 הוא לוח יותר עשיר בתכונות ("מפוצ'ר") - יש לו יציאה גרפית מסוג DisplayPort (רלוונטי רק אם אתה משתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד), יש לו כרטיס קול יותר איכותי עם יותר חיבורי אודיו ויציאה אופטית, כרטיס הרשת החוטי שלו אמור להיות קצת יותר טוב (מעשית - סביר להניח שלא יורגש הבדל בינהם), יש לו יותר חיבורי USB 3.0, יש לו חיבור M.2 וכל חמשת החיבורים שלו למאווררים הם מסוג 4 פינים.

אם אין לך דרישות מיוחדות מהלוח והוא גם כך מתוכנן להיות לוח זמני (כתבת "לדעתי אני כרגע אלך על לוח צנוע שיחזיק לי איזה שנה ולאחר מכן אני מתכוון שדרוג.. וכנראה לוח..."), אני לא רואה סיבה להשקיע בו יותר מדיי - ה Z97 PC MATE אמור לענות על הדרישות של רוב המשתמשים.

4. אם אתה מתכנן לבנות מערך SLI בעתיד, אולי כדאי לך לשקול לקנות לוח מתאים כבר עכשו - יכול להיות שהתוספת למחיר הלוח שבו אתה מעוניין כרגע תהיה קטנה יותר מאשר המחיר של לוח חדש. לדוגמא - הלוח Z97 Gaming 5 של MSI, שהוא דיי זהה ללוח Z97 Gaming 3 שלהם למעט העובדה שיש לו יותר שלבי ייצוב מתח למעבד, יותר יציאות USB 2.0 ואין לו יציאת קול אופטית (חוץ מהקטע של היציאה האופטית שהיא לא חשובה לרוב המשתמשים, ה Z97 Gaming 5 הוא לוח יותר טוב), תומך גם ב SLI והוא עולה באתר PCPARTPICKER קצת פחות מ-110 ליש"ט.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

מעולה! עשה לי הרבה סדר בראש.

בגדול אין לי בכלל צורך בכל המליון ואחד חיבורי USB האלה ובכל הפיצ'רים שאני לעולם לא אשתמש בהם.

חיבורי מאורר ללוח כמו שאמרתי זה בונוס ולא נורא אם לא אפשרי. אחרי הכל אני לא ממש בונה על OC ואם אי פעם אני יעשה אז זה רק לכרטיס מסך.

חיבור DP כבר מגיע לי עם הכרטיס מסך אז אין צורך שיהיה גם מובנה בלוח.

כרטיס קול גם לא כזה חשוב לי מאחר ואני הרבה עם אוזניות לוג'יטק 7.1 שמתחברות באמצעות USB ולא עוברות דרך הכרטיס קול.

לגבי ה SLI העתידי שלי אז אני עדיין לא מבין כזה גדול אבל הבנתי שיש לוחות שתומכים באופן מלא ב SLI ויש כאלה שפחות. זתאומרת שאם מחברים כרטיס אחד של נבידיה אז הלוח משתמש ב 100% מהיכולת שלו וכאשר מחברים כרטיס שני אז יש לוחות שמנצלים אחוז גבוה ויש כאלה שמנצלים אחוז די נמוך. השאלה היא איך ה SLI ב Gaming 5?

והאם יש לוח שיותר שמתעסק עם פחות פיצ'רים אבל כן מאפשר תמיכה חזקה ב SLI?

פורסם

1. התמיכה ב SLI, למיטב הבנתי, עולה ליצרני הלוחות כסף (צריך לשלם ל NVIDIA בכדי לאפשר שימוש ב SLI בלוח).

2. בכדי לעבוד במערך SLI יש צורך ב-2 חריצי הרחבה מסוג PCI Express בעלי ממשק פיזי של X16 (החיבור הסטנדרטי של כרטיס מסך) ושכל אחד מהם יהיה מסוגל לעבוד ב X8 (זהו למעשה ה"ממשק האלקטרוני" של החיבור). כאשר מדובר על מעבד ביתי ממשפחת ה Core (במקרה הזה - בתושבת 1150) ישנם 16 ערוצי PCI Express הנובעים מהמעבד. את 16 הערוצים האלו יש לחלק לכרטיסי המסך, אולם רק ערכות השבבים היקרות יותר (ה Z87 וה Z97) מסוגלות לחלק את הערוצים ל-2 קבוצות של 8 ערוצים כל אחת (או X8). זה אומר שאם מעוניינים בלוח התומך ב SLI הוא חייב להיות מבוסס על ערכת השבבים Z87 או Z97 (שוב - בהתייחס למעבדים בתושבת 1150).

הערה: העובדה שהלוח מבוסס על ערכת שבבים כזו לא בהכרח אומרת שיצרן הלוח מימש אפשרות לחלק את ערוצי ה PCI Express ל X8/X8, כך שלא כל לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87 או Z97 תומך אוטומטית ב SLI.

3. לאור 1 ו-2, לוחות התומכים ב SLI הם בד"כ לוחות יקרים יותר ועשירים יותר בתכונות ("פיצ'רים"), ולכן סביר להניח שכמעט ואין לוחות "פשוטים" התומכים ב SLI.

4. אם לוח אם תומך ב SLI, אז הוא תומך ב SLI וכל כרטיס מסך במערך יקבל 8 ערוצי PCI Express. אין כאן עניין של "תמיכה חזקה ב SLI".

הערה: כאשר מדובר על מערך CrossFire (מערך כרטיסי מסך של AMD) הסיפור הוא פשוט יותר - אם אני לא טועה התמיכה במערך כזה היא בחינם (לא צריך לשלם ל AMD על השימוש בטכנולוגיה) ומספיק שכל כרטיס מסך יקבל רק 4 ערוצי PCI Express, ולכן רוב הלוחות בעלי 2 חריצי הרחבה בעלי ממשק פיזי מסוג PCI Express X16 תומכים במערך CrossFire. יש לציין כי כאשר המערך עובד ב X4 הביצועים יהיו נמוכים יותר (בצורה מורגשת) לעומת עבודה ב X8 (ההבדל בין X8 ל X16 הוא זניח וברוב המוחלט של המקרים לא יורגש).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

שוב תודה. אני אשמור את הדיון הזה ואחליט במהלך השבוע על איזה לוח כדאי לי ללכת.

פורסם
  • מחבר

סורי אני חייב להקפיץ xD

מה דעתכם לגבי GIGABYTE GA-Z97X-SLI Intel Z97 (Socket 1150) Motherboard ?

מאוד מוצא חן בעיניי הביוס הכפול וגם העובדה שתומך ב SLI. האם יש המלצות על החברה והלוח?

פורסם

הלוח GA-Z97X-SLI של Gigabyte הוא לא לוח רע - יש לו כרטיס קול טוב (ה ALC1150), מספיק יציאות USB בפאנל האחורי (4 מסוג USB 3.0 ו-2 מסוג USB 2.0), יש לוח חיבורי M.2 ו SATA Express, ישנם 5 חיבורים למאווררים מסוג 4 פינים (במקרה של Gigabyte חלקם יכולים להיות "מזוייפים" - יכול להיות שמדובר בחיבורי 3 פינים שרק נראים כמו חיבורי 4 פינים) וכאמור - הוא תומך ב SLI. החיסרון היחיד שלו מבחינתי (באופן אישי) הוא בכך שיש לו רק 4 שלבי ייצוב מתח למעבד - אני הייתי מעדיף לוח עם יותר שלבי ייצוב מתח למעבד פשוט בכדי שהוא יחזיק יותר זמן מעמד, אבל לרוב האנשים זה לא מפריע, במיוחד אם הם מתכננים להחליף את הלוח או את המחשב כולו בעוד שנה עד שלוש שנים.

פורסם
  • מחבר

3 שנים זה המון! אפילו למעבד xD תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים