עבור לתוכן

צריך הסבר על fsb של הלוח שלי טהקשר למהירות הזכרון

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אסוס שלפי המפרט שלו

fsb=533 /400 mhz

הלוח תומך בזכרון ddr 333.

אודה לכם את תסבירו לי מהו בדיוק ה - fsb והמהירות המתייחסת אליו ויש לי כמה שאלות:

האם שלוח שלי תומך עד ל - fsb 533mhz ?

אם כן - מה הטעם בכך אם הלוח תומך בזכרון של עד 333mhz - האם זה לא מאט בעצם את הלוח למהירות של 333mhz או שאני מבלבל בין הדברים?

תודה לכל העוזרים.

פורסם

זה נכון אבל ע"י DUAL DDR כלומר 2X333MHz אתה מגיע ל 666MHz ועכשיו כבר הלוח מאט את הזכרונות כי הוא תומך עד 533MHz..

פורסם

יופי, עוד משתמש שמטעה אחרים.

DUAL DDR לא מכפיל את המהירות, הוא מכפיל את רוחב הפס.

לשואל השאלה, למה לא טרחת לעשות חיפוש בפורום?

פורסם

הלוח בכלל תומך ב dual channel ?

יכול להיות שהזיכרון מאט את המעבד, אבל זו לא בדיוק המצאה חדשה.

כשה i845 המקורי יצא הוא השתמש ב PC133 ותמך בבאס של 400 מה"ז, שילוב גרוע מאוד ללא ספק.

גם במערכות AMD התופעה קיימת, כאשר מעבדים עם באס של 200/266 מה"ז פועלים עם זיכרון PC100/PC133 ואפשר עד היום לשים בלוחות שתומכים בבאס של 400 מה"ז זיכרון DDR266.

זה לא אידיאלי, אבל כל אחד והשיקולים שלו של מחיר/תועלת.

פורסם

...וזה לא שאם תריץ את המערכת ב-FSB של 400Mhz ותשתמש בזכרונות של 333Mhz אז הזכרונות יורידו את ביצועי המערכת כאילו רצה כולה ב-333Mhz. המעבד לא מדבר עם ה-DRAM בכל פעולה אלא ברוב הזמן שקוע בחישובים וקורא מזכרונות ה-SRAM שעליו.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכולם על העזרה.

אם אני מסכם נכון:

מהירות הזכרון היא המהירות הפנימית של הזכרון שמבצע את הפעולול שמבקש ממנו המעבד. כמובן שככל שהמהירות גדלה יותר הדבר מאיץ את המערכת, אולם אין זה אומר שאם רוחב הבאס הוא 400 והזכרון עובד על 333 אין זה אומר שהמערכת כולה מוכבלת ל - 333 (המעבד מעביר מידע לזכרון במהירות של 400 והזכרון מעבד אותו קצת יותר לאט).

תודה לכולם שוב וחג שמח.

ל"גמד בבקיני: תודה על כלום. קודם כל יש דרך לומר למישהו שהוא טועה או לא מדייק, כולם פה מנסים לעזור ולשתף אחד את השני בידע שלהם, זו מהותו של הפורום. דווקא כן ביצעתי חיפוש בפורום אבל לא מצאתי בדיוק את מה שחיפשתי (גם לא במאמר שהכרזה בפורום שדווקא בילבל אותי כי היו חסרים לי מושגים בסיסיים).

אם היית משקיע את הזמן שכתבת את התגובה בעזרה זה היה יותר נחמד, ובכלל - אתה באמת לא חייב לענות. לפעמים יפה השתיקה.

פורסם

אם הבאס הוא 400 מה"ז והזיכרון פועל ב 333 מה"ז בערוץ אחד ז"א שרוחב הפס בין המעבד לזיכרון (בשני הכיוונים) הוא 2700MB/S למרות שהמעבד מסוגל להעביר 3200MB/S.

למעשה יהיה יתרון קטן למצב הסינכרוני (ציור 2) מאשר למצב האסינכרוני (ציור 1) - רק שאין P4 עם באס של 333 מה"ז.

ה L2 פועל בתדר של המעבד, הוא לא מושפע מהבאס בכלל (כאשר נתון תדר פנימי מסויים).

ציור 3 מדגים את התועלת של dual channel, כאשר שני זיכרונות שפועלים בחצי מהתדר של ה FSB מסוגלים לספק את מלוא רוחב הפס (אם כי היה עדיף זיכרון שבאמת פועל ב 800 מה"ז מבחינת התיזמונים אבל לא קיים כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים