עבור לתוכן

שאלה בקשר למהירות זיכרון

Featured Replies

פורסם

הסתכלתי בבנצמרקים ברשת וראיתי שהבדל גדול בביצועים בין DDR3-4 אין .. ותקנו אותי אם אני טועה אבל עשיתי בדיקה :

כונן קשיח הוא רכיב נורא איטי בהשוואה לזיכרון והוא משמש כזיכרון קבע

הזיכרון הפיזי " הזמני " מהיר ממנו פי 4-5 והזיכרון עובד מול המעבד באותה מהירות

מה שיוצא שהכונן הקשיח יוצר צוואר בקבוק הזיכרון יכול לעבוד מול הכונן ב 1333 פס רוחב

ואילו הכונן SATA2 למשל יכול לעבוד 300

הזיכרון לא יכול למשוך מידע מהכונן הקשיח במהירות השיא שלו 1333 הכונן מגביל ל 300

הזיכרון יכול לעבוד מול המעבד ב 1333 לא מול הכונן הקשיח

אז כל החומר נמשך מהכונן הקשיח לזיכרון במהירות 300 * 10 = 3 גיגה והמהזיכרון זה מועבר למעבד וחוזר לזיכרון מפוענח .

מהזיכרון למעבד המעבר יכול להיות 21 גיגה ( על הנייר רק ) הפרש של פי 7 הכונן הקשיח מגביל את כל החומרה לעבוד בפס רוחב של 3 גיגה במקום 21 .

יש משהו בזה ?

אם ניקח SATA3 שזה 6 גיגה עדיין זה רחוק מלהיות 21 גיגה זיכרון / מעבד , הכונן הקשיח עובד מול הזיכרון והזיכרון מול המעבד

ראיתי בנצמרק שההבדל בין זיכרון 800 ל 1333 הוא אפסי חשבתי אולי בגלל זה

נערך על-ידי iveco

פורסם

1. אתה לא יכול להשוות בין זיכרון ראשי לזיכרון משני כצורה כזאת. בנוסף לא ציינת ערכים ליד המספרים, אבל אם הייתי עושה כן היית רואה שמדובר בנתונים שונים, כך שלא ממש ניתן להשוות בינהם. למשל "1333" בהקשר של זיכרון מתייחס לתדר עבודה של 1333MHz, כאשר בכל מחזור כזה עוברים 64 ביט של מידע בין המעבד והזיכרון, ואילו "300" בהקשר של דיסק קשיח מתייחס ל 300MB/s, שהוא רוחב הפס המקסימלי שבקר SATA2 מסוגל להעביר מהתקן איחסון המחובר אליו.

2. הזיכרון הראשי מהיר הרבה יותר מאשר פי 4-5 לעומת התקן איחסון כלשהו.

3. באופן כללי ביותר - כאשר תוכנה מסויימת נטענת (או "עולה") השאיפה היא להעביר כמה שיותר מהקוד שלה לזיכרון הראשי (ה RAM) בכדי שהגישה, וזהו השלב שבו מהירות הגישה להתקן האיחסון מגבילה אותך. לאחר מכן ניגשים לקוד של אותה התוכנה, שנמצא כעת בזיכרון הראשי, ומתחילים לבצע אותו. אם אין מספיק מקום בזיכרון הראשי, חלק מהזיכרון הראשי השייך לתוכנה שאינה פעילה באותו רגע מועבר להתקן האיחסון כך שמתפנה מקום לקוד או נתונים של תוכנה פעילה (זהו שימוש בזיכרון הוירטואלי וזו הסיבה שחשוב שיהיה לך מספיק זיכרון ראשי פנוי). בנוסף יש לזכור שרוב התוכנות מייצרות מידע זמני שגם הוא דורש מקום בזיכרון הראשי ואינו דורש כלל גישה לדיסק הקשיח. לצורך הדגמה - תחשוב על תוכנה פשוט ביותר שמחשבת את לוח הכפל ושומרת את הנתונים בזיכרון - הקוד של תוכנה כזו הוא מאד פשוט ודורש קריאה של קטע הקוד מהתקן האיחסון (בכדי לטעון את הקוד התוכנה לזיכרון), דבר שיהיה דיי מהיר (סביר להניח שייקרא בלוק מידע אחד מהדיסק הקשיח לזיכרון וזהו), אבל דורש הרבה מקום בזיכרון הראשי וכמובן הרבה פעולות חישוב במעבד (תחשוב על לוח כפל בסדר גודל של מיליון על מיליון).

4. ההבדל בביצועים בין זיכרון שעובד בתדרים שונים (1600MHz ו 1333MHz או אפילו פחות מכך) הוא קטן עד לא קיים פשוט כי רוב התוכנות בעולם האמיתי לא צריכות להעביר נפחי מידע גדולים בין המעבד והזיכרון. כמובן שיש תוכנות שבהן רוחב הפס בין המעבד והזיכרון הוא מאד חשוב, ובמקרים כאלו יהיה הבדל מורגש בביצועים.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים