עבור לתוכן

עזרה בתוכנת EASY TUNE 4

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. רציתי לדעת לאן אפשר להגיע עם OC בעזרת התוכנה וללא שינוי שאני יבצע בBIOS (היות ולמרות שקראתי את המאמרים, העסק נראה מסובך)

קודם כל נתונים:

מעבד AMD ATHLON 2500+ BARTON

2סטיקים של 128 +2 סטיקים של 256 MB

לוח אם של GIGABYTE GA-7N400V-L NFORCE 2 ללא הוספת כרטיס מסך (אני משתמש במובנה)

מארז פשוט

מאוורר של 80 MM

שידרגתי את המאוורר של המעבד של VENTEC

נורא מסקרן אותי לדעת לאן אפשר להגיע עם הנתונים הנ"ל, והאמת מאמרים זה נחמד אבל אין כמו עזרה מפה.

אני מצרף תמונת מסך של התוכנה, יש לי שם אזהרה מוזרה שאני לא הצלחתי להבין. כמו כן עברתי על הHELP אבל לא ממש הבנתי איך משתמשים בתוכנה.

פורסם
  • מחבר

תמונה של התוכנה

פורסם

אף אחד לא יכול להגיד לך לכמה תוכל להגיע עם התוכנה, אתה צריך פשוט לנסות ולראות

בכל מקרה עם OC דרך הביוס תגיע למהירות גבוה יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה רבה. אני יהיה יותר ממוקד...

כמה שאלות לי?

1. האם עם חומרה כמו שיש לי אפשר (בלי לגרום להתחממויות מיותרות) לעשות OC?

2. איך עושים את זה עם התוכנה? או שסתם אני יתחיל ללחוץ של על כפתורים ולעלות את המהירות של הMHZ (הסבר קצר יעזור לי)

3. חיפשתי וחיפשתי אבל לא מצאתי את המדריכים של איך עושים OC דרך BIOS יש אולי תוכל לתת לי קישור אני ממש מודה לך אם כן)

4. למה התוכנה רושמת לי שחסר לי מאוורר (האמת שלפי החומרה שציינתי באמת יש לי מאוורר אחד של 80מ"מ, ואחד טוב על המעבד)

5. האם זה נכון שכל שינוי שאני מבצע בתוכנה אחרי ריסטרט זה מתאפס?

המון תודה על הסבלנות.

פורסם

1. כמעט לכל חומרה אפשר לעשות OC, במקרה שלך אפשר לעשות אחד מכובד אפילו. יכול להיות שהזכרונות יגבילו אותך, לא ציינת בדיוק באיזה מהירויות הם עובדים.

2. תלחץ על הכפתור שמעלה את הבאס (זה שעכשיו על 167) לכמה שאתה רוצה ותלחץ על GO כדי שזה יכנס לפעולה, אל תשנה מתח של אף רכיב.

3. יש בלי סוף, כרגע אין לי כוח לחפש לינק. אני בטוח שאם תחפש בגוגל תמצא.

4. כנראה שלא מחובר מאורר ליציאה על הלוח אם שמודדת את המהירות, זה לא אומר שאין שם מאורר, הוא פשוט יכול להיות מחובר לספק ולא ללוח אם.

5. מתאפס אחרי ריסט

פורסם

מוטי, אתה יכול לשנות את המכפלה באיזי טיון???

איזה ביוס יש לך? (הדיואל ביוס?)

פורסם

אי אפשר באף לוח אם של גיגהבייט ואף מעבד AMD לשנות את המכפלה מתוך ה-easytune, רק בביוס/גמפרים אפשר לשנות

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם, ותודה על הסבלנות והעזרה.

המשך...

אני רואה שאני יכול לעלות את מהירות הבאס וזה מעלה לי בעצם את כל הפרמטרים חוץ מהVOLTAGE מה זה עושה?

כמו כן עד כמה אני העצם יכול לעלות את הבאס? ז"א בשלב מסויים המערכת לא נהיית יציבה, אבל איך אני אדע זאת בלי לפגוע ברכיבים חיוניים? יש מהירות מומלצת? (מנסיון?)

לגבי שדרוג בBIOS עדיין לא ביצעתי זאת ועדיין (כל עוד אני ממשיך לקורא על כך ) אני לא מתכוון לעשות שינויים קבועים דרך הBIOS (והאמת אני גם לא יודע)

אגב מה המכפלה עושה? ואני באמת רואה שאני לא יכול לשנות אותה, האמת שאני לא יכול לשנות כלום חוץ מהבאס, למה? ולמה גם לא המלצתם לי לשנות מתח בשום רכיב?

שוב המון תודה על הסבלנות. ומכל מלמדי השכלתי!!!

פורסם
  • מחבר

אין לכם מושג כמה זה מסקרן אוצי לדעת עד לאן אני יכול להגיע בלי לפגוע ברכיבים. ואני ממש ממתין לתשובה שלכם מהנסיון שלכם.

חוץ מזה עם מישהו יודע/ראה/מצא את המאמר (שפורסם פה) לגבי איך עושים OC בביוס, מוזמן להוסיף טת הקישור לכאן.

שוב תודה מראש.

פורסם

קודם כל לא מפרסמים הודעה כפולה, פעם הבאה ערוך את הודעתך אם יש לך מה להוסיף.

לגבי כל השאלות: אלו שאלות שחוזרות על עצמן - הן נענו בפורום הרבה פעמים. תעשה חיפוש או שתקרא לפחות את הסטיקים.

למידע נוסף קרא פה:http://www.hwzone.co.il/modding.php?file=overclocking_part1.php

וגם פה http://www.pc-spot.co.il/articles/multiplier.php

ועכשיו לעצם העניין: לי יש מעבד זהה לשלך, ולוח כמעט זהה (אותו דבר פרט לכרטיס מסך מובנה).

רק קיבלתי את הלוח והמעבד לפני יומיים ובבדיקה זריזה אני על 11*200 (XP3200=2200MHz)

לא ניסיתי יותר מזה, אני גם לא רוצה יותר.

לקירור אני משתמש ב-AX7+SF2, אבל המאוורר רק מהירות 1800rpm (לא רוצה רעש).

טמפ' מעבד 55 (טיפה גבוה אבל לא רציני).

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התשובות (גם בפרטי ;) , אבל הבנתי שאני ימשיך לשאול כאן)

עשיתי OC דרך התוכנה אבל שפתחתי AIDA היא אמרה לי שה המהירות הנוכחית היא 1830 MHZ למרות שהEASY TUNE מראה במפורש 1929 MHZ. איך זה?

פורסם

זה בגלל שה-easytune לא כל כך חכמה.

ה-aida קוראת את הנותנים מהביוס, והנתונים האלה נכתבים כשאתה מדליק את המחשב ולא משתנים יותר.

ה-OC של easytune לא אידאלי, נסה להריץ בנצמרקים של מעבד בלי OC לעומת מעבד עם OC דרך התוכנה לעומת OC דרך הביוס.

תראה שאומנם יש שיפור ב-OC שעושה easytune אבל OC בביוס יתן שיפור גדול יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים