עבור לתוכן

זכרון נוסף - הרס לי את ההרמוניה במחשב

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה מעצבת!!!! התקנתי לא מזמן עוד 512 מ"ב זכרון (נוסף על 256), פירמטתי את המחשב והתקנתי XP. מאז כל פעם שאני צופה בסרטים יש לי עצירות של שנייה כל פעם (זה קורה אחת לחצי דקה- דקה) עד שהקול יוצא מסינכרון ולא מתאים לתמונה. זה קרה מאז שהתקנתי תוספת זכרון וזה מעצבן אותי כי קניתי זכרון לעלות את ביצועי המחשב ומאז התקנת הזכרון כל ביצועי המחשב ירדו!!! יש למישהו רעיון?

יש לי לוח אם של GB 8st800 ומעבד פנטיום 4 2.4.

פורסם

אני זוכר שקנית כרטיס זיכרון של 512 מ"ב והוספת אותו לכרטיס זיכרון קיים של 256, נכון?

הממ, אני מריח בעית תאימות?

זכרונות עובדים בצורה אופטימלית כשהסטיקים זהים כמה שיותר מבחינת תזמונים, נפח, תדירות, ייצרן... סטייה מהאופטימום לא אומרת בהכרח שהמחשב לא יעבוד טוב אבל היא עשויה להיות קשורה לבעיות שרשמת. אפשרות אחרת זו בעיית יציבות, או בעיית תאימות ללוח האם.

מה אפשר לעשות?

לבדוק הגדרות בביוס, אם אפשר לשפר משהו. לבדוק אם יצאו עידכוני ביוס המתקנים בעיות הקשורות בזיכרון (חלק מלוחות האם הישנים יותר קצת מתקשים "לבלוע" כרטיסי זיכרון של 512 ויותר).

אם לא משם תבוא הישועה, אולי הכי טוב יהיה שתעבדי עם כרטיס הזיכרון החדש במחשב בלבד. את יכולה לבדוק עם תוכנת בנצ'מרקינג לזכרון באיזה קונפיגורציה הוא נותן את הביצועים הטובים ביותר. כנראה שהשיפור ברוחב הפס (סביר שכרטיס ה-512 מהיר יותר מהכרטיס הישן שלך) ישתלם למרות שנפח הזיכרון במחשב יקטן.

פורסם

אני מאמין שאין קשר לזיכרון, זה הפירמוט.

אתה כנראה לא משתמש באותו קודק שהיה לך לפני הפירמוט. אתה מוזמן להוציא את הזיכרון ותראה אני מאמין שזה לא פותר את הבעיה.

בשביל מה בכלל פירמטת את המחשב ? זה לא נחוץ כששמים זיכרון.

נסה פשוט להתקין חבילת קודקים שונה, ותדאג שכל הכוננים פועלים במצב DMA למרות שזה לא נשראה לי כל כך קשור לבעיה הזו.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובות - אבל הם העלו אצלי כמה שאלות:

א. amiram - פירמטתי כי המחשב היה מאוד איטי והיו בו המון שטויות. חוץ מזה רציתי לעבור ל-XP. ואז כבונוס לעצמי החלטתי להוסיף עוד זיכרון....

עכשיו בקשר לקודק - לא ברור לי למה אתה מתכוון - אם אתה מדבר על התוכנה שאני צופה בעזרתה בסרטים - צרבתי אותה על דיסק והתקנתי מחדש לאחר הפירמוט כך שחבילת המקודדים נשארה כשהייתה. אם אתה מדבר על משהו אחר - אשמח אם תסביר קצת יותר. בקשר לכוננים - אני צופה בסרטים שמצויים על ההרד דיסק.

ב. Spoonbender - קודם כל אתה צודק - באמת הוספתי את ה-512 בנוסף על ה-256 שכבר היו לי. יש בינהם הבדל במהירות 333MHz (ב-256) ו-400MHz (ב-512), והם גם לא שייכים לאותה חברה! עכשיו בקשר לביוס: הדרייבר של לוח האם בא עם תוכנה לעידכון ביוס (שכפי שאני מבינה עושה את העבודה במקומי) - אתה ממליץ להשתמש בה? בנוסף לא הבנתי מה הכוונה ב"תוכנת בנצ'מרקינג " ואיזה קונפיגורציות אפשריות. אני יודעת שלוח האם שלי תומך רק בזכרון עד 333MHz - האם זה מקור הבעייה?

עזרו לי - זה משגע אותי..............

תודה מראש! ;D

פורסם

תוכנת בנצ'מרקינג היא תוכנה שמודדת את ביצועי המחשב. עד עכשיו דיברנו על נתונים - תדירות הזכרונות (במגהרצים), הנפח שלהם (במגהבייטים) וכו'. תוכנת בנצ'מרקינג בוחנת את המחשב ומודדת לאיזה קצב העברת נתונים הזכרונות מגיעים בת'לכס (ויכולה למדוד גם חלקי מחשב אחרים, אבל זה לא קשור). זה מדד אפקטיבי לביצועים. תבדקי את הביצועים בתוכנה כמו sisoft sandra בשני מצבים: כששני הכרטיסים במחשב (קונפיגורציה אחת) או כשרק הכרטיס החדש בפנים. ותבדקי גם אם יש לך את הקפיצות שציינת כשרק הכרטיס החדש במחשב, ותבדקי אם זה קשור לבעיה הספציפית הזו מלבד לירידה בביצועים.

פורסם

אני מאמין שאין קשר לזיכרון, זה הפירמוט.

אתה כנראה לא משתמש באותו קודק שהיה לך לפני הפירמוט. אתה מוזמן להוציא את הזיכרון ותראה אני מאמין שזה לא פותר את הבעיה.

בשביל מה בכלל פירמטת את המחשב ? זה לא נחוץ כששמים זיכרון.

נסה פשוט להתקין חבילת קודקים שונה, ותדאג שכל הכוננים פועלים במצב DMA למרות שזה לא נשראה לי כל כך קשור לבעיה הזו.

ואללה עוד לא הבנתי על מה אתה מדבר, WTF קשור חבילת קודקים!?

דווקא לפי דעתי יש סיכוי דיי גדול שזה הזכרון שגורם לבעייה.

לפותח התראד נסה להוריד את ה256MB בדוק אם זה פותר ת'בעייה, אם לא אז תוריד את ה512MB ובדוק רק עם ה256.

הלוח שלך תומך בזכרון 400MHz? אם לא אז אולי זה גורם לבעיית תאימות.

פורסם

אני מסכים עם אמירם זה המקודדים (קודקים) של הוידאו ו\או הקול.

הדר: האם זה קורה בכל הסרטים? אם לא אז באיזה בדיוק? avi? mpeg? אותו הסרט שיש קטיעות אם הוא avi אז מהו? xvid או divx?

ניסית להפעיל את הסרטים עם players שונים? (media player,zoomplayer...)

פורסם

רוב הסיכויים שזה הקודקים אם זה היה הזכירון המחשב היה נופל לו מלא פעמים והוא היה מקבל מסך כחול

עצה קטנה ואני יודע למה זה תנסה לשחק עם המאפייניםן של הקודקים זה בדר"כ מסדר הכל ועוד דבר תסיר את ה FFDSHOW אם הוא מותקן לך בד"כ הוא עושה בעיות כאלו !!

פורסם
  • מחבר

חברה, המון תודה על העצות. בשלב ראשון החלטתי ללכת על בעיית תאימות - והוצאתי את הזכרון הקטן יותר (256MB). אני רוצה לבדוק את העניין כמה ימים, אבל על פניו נראה לי שהמחשב עובד יותר חלק (אבל אני אדע יותר עוד מספר ימים....). אם זה לא יעבוד אני אלך על עניין הקודקים.

הדר

פורסם
  • מחבר

טוב, הוצאתי את הזכרון ועבדתי עם המחשב יממה - והתשובה היא - עדיין יש תקיעות מוזרות כשאני צופה בסרטים - ניסיתי תוכנה אחרת וזה עדיין נתקע!

אבל - התחושה הכללית (מעבר לצפייה בסרטים) שהמחשב עובד חלק יותר ללא הזכרון הקטן.

פורסם

קודם כל מבחינת זה שקנית זכרון 400mhz חבל סתאם השקעת עוד 50 ש"ח כי הלוח האם שלך לא תומך והוא מפעיל אותו כ 333

ודרך אגב יכול להיות שזה גורם לאי תאימות .

בנוסף כדי שהמחשב יעבוד בצורה אחידה אתה צריך זכרונות זהים בנפך ז"א: 256 עם 256 נוסף ואם זה 512 אז הוא צריך לעבוד עם 512

כדי שהמעבד יוכל לעבוד בצורה תקינה ואחידה כי אם הוא הוא פונה לאחד שהוא 256 ואחד שהוא 512 הוא לא יוכל לעבוד תקין לכן יכול להיות שהוא ניתקע. ההמלצה הכי טובה היא להוסיף 300-400 ש"ח ולקנות לוח אם חדש ולשכוח מהזכרון הישן 256 ואם זוהי לא אופציה תנסה להשתמש בזכרון אחד ב 512 לבד כמו שאתה מנסה עכשיו . ומעבר לזה לא סמתי לב עם יש לך כרטיס מסך או לא - יכול להיות שהדרייבר שלו עושה את הבעיה . או אולי הפתרון הכי פשוט בסופו של דבר לאחות את ה HD (לומרות שלא נראה לי שזוהי הבעיה - אבל זה לא מזיק) או אולי ה-directx לא הותקן טוב . וגם תנסה להחליף את המיקום של הסלוט של הזיכרון אולי הוא הבעיה..

פורסם

TheTool לצערי AMIRAM צודק (כמו תמיד :)) זה הרי ברור שזאת בעיית קודקים.

קודם כל זה שאתה משתמש באותה התוכנה לצפיית סרטים כמו שהשתמשת לפני הפירמוט לא עוזר הרבה כי יכול להיות שזה הסרט עצמו, תנסה עם סרט אחר ...

הקודקים שאתה צריך הם :XVID, DIVX , AC3FILTER יותר מזה אין צורך.

להורדת ה DIVX האחרון :

http://images.divx.com/btn/btn_download_2.gif

להורדת XVID האחרון :

http://www.divx-digest.tv/software/codec/XviD_Install.exe

להורדת AC3FILTER :

http://www.afterdawn.com/software/video_software/codecs_and_filters/ac3filter.cfm

לאחר שתתקין את כל אלה הבעיה שלך אמורה להפתר, מקווה שעזרתי .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים