עבור לתוכן

הTR2 M3 הגיע! רדאון 9800NP עם קירור למעבדי AMD-אוברקלוק עוד היום!

Featured Replies

פורסם

ב10:15 אספתי מזיגזג את המוצר החמוד בשם TR2M3 של טרמלטייק. נאלצתי לחכות כמה זמן בגלל שלזיגזג קרס המחשב עם ההזמנות.

חזרתי הביתה והתחלתי להסתכל על ההיטסינק. פירקתי את המאורר והתחלתי למדוד מימדים שלו, של ההיטסינק ושל האזור הפנוי סביב הליבה של הR350.

קראתי כמה ביקורות על גוף קירור זה ובאחת מהן הזכירו גם את העובדה שבסיס הנחושת מוברג לאלומיניום. באותה ביקורת לא טרחו להזכיר את העובדה שבין הנחושת לאלומיניום נמצאת שכבה שמנה של גריז טרמי. (דבר שבדקתי)

אני לא יודע כמה זה משפיע על הביצועים אבל זה נראה לי מוזר.

כעבור שעתיים בערך בהן עשיתי כל מיני ניסויים על ההיטסינק, הלכתי ליזמ"צ.

כשחזרתי, בסביבות חמש אחרה"צ, אצתי רצתי לבדוק דבר אחרון בהיטסינק ולשים אותו על הליבה.

אך אבוי! קבלים וקריסטלים לא איפשרו לגוף הקירור להיכנס! שינסתי מותניים, עשיתי מדידות והתחלתי לנסר אלומיניום בעובי של 3ס"מ (ניסרתי באלכסון) בצד אחד של גוף הקירור. לאחר רבע שעה סיימתי לחתוך את פינה זו של הגוף, ניקיתי עם ספריי את כל שבבי המתכת המעצבנים וחזרתי למדוד על כרטיס המסך.

גוף הקירור עדיין היה גדול מדי, ותוך שעתיים סיימתי לחתוך עוד ארבעה חלקים (אמנם קטנים אבל זו מלאכה מעייפת במיוחד)

בסביבות שבע וחצי , כשההיטסינק כבר היה מגולח מכל הכיוונים, התחלתי לנסות לקמבן איזה חיבור. (ניסיתי דרך החורים בPCB להבריג את הקירור ולא הצלחתי) שמתי איזה ארבע גומיות שיאזנו את מיקומו של הגוף על הלוח, וקשרתי לו עוד גומייה של מכנסיים ישנים.

כל זאת כמובן אחרי ששמתי את המשחה הטרמית הכי טובה בעולם (נראה אתכם מנחשים [ברצינות])

על מלאכת המריחה והקימבון התבזבזו לי עוד שעתיים.

בערך בעשר התחלתי לראות איך אני שם את הכרטיס עם הקירור המפלצתי במיוחד בתוך מקומו מבלי שייפול.

הכרטיס נראה לי מאוד יציב מביחנה פיזית, אבל לא לקחתי סיכונים. קימבנתי משהו יוצא דופן שעשוי מנייר טואלט, brackets של pci, סיליקון וברזל שגזרתי עם מספרי פח מדלת של מארז ישן.

מכיוון שבקרוב מאוד אחי קונה מצלמה דיגיטלית מקצועית, (ומי שראה תמונות שצילמתי בטח שם לב לרמה הנמוכה במיוחד של התמונה), אעדכן עם תמונות על כל פרוייקט זה.

נ.ב

כתבתי את כל הסיפור הארוך הזה בגלל שSabotage ביקש ממני לדעת כמה זה מסובך להתקין את גוף קירור זה על כרטיס המסך, ואני מקווה שזה יעזור לעוד רבים אחרים ולא רק לו.

חיברתי הכל, היטסינק ענק על כרטיס המסך +שלושה מאוררים שמקררים אותו.

אעדכן עם אוברקלוק בעוד עשר דקות בערך מעכשיו. ;D

• תגובות 30
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ואתה יודע מה הכי מצחיק ? במקום כל הכאב ראש הזה היית קונה ARCTIC COOLER REV 3 והיית מקבל מוצר בטוח .....

בהצלחה .....

פורסם

חחח תודה אחשלו.. איזו התחשבות.. יפה שזכרת... 8)

מעניין לראות את התמונות ועוד יותר מעניין לראות אם הרעיון שלי היה מוצלח...

וכמובן תתחדש...

SMSM - הוא ביקש במיוחד גוף קרור כדי שהוא ירכיב לבד ולא יקנה מוכן..

פורסם

יפה מאוד אחלה רעיון אני מחכה לעידכון ;)

פורסם

אני ממש לא מכיר את המוצר הזה (TR2M3) מישהו יכול לתת לי לינק למוצר (גם לא מצאתי אותו בזיזאג)

עריכה:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סליחה, התבלבלתי שחכתי שזה קירור העצם לAMD

דרך-אגב: אחלה רעיון

פורסם

הרעיון מצוין.. (שלי)

השאלה עד מכה הוא יותר יעיל... אנחנו מחכים לתוצאות...

פורסם
  • מחבר

היי ;)

מצטער על התגובה המאוחרת, פשוט כל פעם שנכנסתי לאתר היתה לי את הבעיה הזאת עם הSQL ורק עכשיו סוף סוף הצלחתי להיכנס.

בינתיים הכל הולך חלק, עם היקור המקורי הייתה מגיע בקושי ל350 ועכשיו אני כבר ב370 בקלות-עשיתי שלושה לופים של 03. (וההיטסינק ממש קר!)

הציון ב3Dmark03 עלה ב400 נקודות עם העלאת מהירות הליבה ב46mhz.

שיניתי את שיטת החיבור, עכשיו לקחתי את ההיטסינק וקדחתי בו חורים (כשסיימתי לקדוח את החור השני היו לי כבר שני מקדחים שבורים..)

, לקחתי חוט עבה מהקרביים של ספק כח ישן והעברתי את החוט דרך ה mounting holes וה-heatsink.

ההיטסינק תפוס ממש טוב עכשיו. לחקתי את המאורר שקיבלתי עם הTR2M3 ושמתי אותו כך שהוא יקרר את ההיטסינק אבל הוא לא מחובר אליו (ראה תמונות)

תמונות (מהA70 של חבר של אח שלי):

פורסם
  • מחבר

2

פורסם
  • מחבר

3.

אפשר לראות בבירור את החוט מתכת האדום שמושחל שם.

פורסם
  • מחבר

4

פורסם

נראה נחמד... רק מה הייתי מציע לך למצוא איזה סידור יותר אמין להחזקת הגוף קרור... למה הגומיות האלו O_o... עושות לי רע בעיניים...

אבל אם זה משפר לך את אפשרות האוברקלוק אז דיינו הגענו לאיפה שרצית לא? :)

פורסם

האחזיה לא נראת ממש מרשימה הרעיון כן.

במקום גומיות תכניס אזיקונים, הם עוברים בכל מקום והרבה יותר אפקטיביים מגומיות.

פורסם
  • מחבר

לא ראיתם את התמונות? כתבתי שם שקשרתי עם החוט ברזל האדום ההוא. זה מחזיק ממש טוב.

בינתיים הגעתי ל395 לליבה בלי ארטיפקטים. אני הולך עכשיו לשים עוד מאורר ולראות אם זה תורם.

פורסם

לא רואים את החוט חיפשתי אותו

פורסם
  • מחבר

הנה הוא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים