עבור לתוכן

שיפור מחשב התיעצות.

Featured Replies

פורסם

שלום המערכת שלי כרגע היא:

לוח אמ: gigabyte ep45-ds3

מעבד: intel E8500 3.16ghz

זיכרן g.skill 8192MB

ספק כוח cool master 600W

וכרטיס מסך nvidia gigabyte 275gtx 896mb

רציתי לשחק בכמה משחקים ונתקלתי בבעית הפעלה בגלל זיכרון נמוך של הכרטיס מסך.

חשבתי לחפש כרטיס תואם כמו שלי ולחבר אותו בsli

או לקנות כרטיס מסך מתקדם יותר לפי המלצתכם.

אז השתי שאלות שלי הם:

א. האם זה ישנה הרבה אם אחבר כרטיס דומה בsli ואם כן האם זה משנה מי היצרן?

ב. אם אחליט לקנות כרטיס חזק יותר האם הלוח אמ שלי יתמוך בו לדוגמה כרטיסים עם זיכרון בטכנולוגית DDR5? ואם לא תיווצר בעיה בעקבות זה.

תודה רבה לעוזרים אשמח קצת לאור בנושא והמלצות.

פורסם

ראה את המפרט שלי מהצד :)

ממליץ על רכישת HD7950 ומעבד E5450 (מקביל לQ9650)

http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-E5450-3-0GHz-12M-1333-Processor-for-LGA-775-motherboards-/291470424113?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43dcfdb831

http://www.tms.co.il/product/12194

עלות השדרוג - 1000 ש"ח

לשאלותיך:

א. לא. המעבד יגביל וSLI כזה לא ישתלם. בנוסף, לוח אם מסוג זה דורש דריוורים מיוחדים על מנת לגרום לSLI לעבוד.

ב. הלוח אם יתמוך, בוודאי, אך המעבד יגביל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה.

בהמשך לתגובתך בהקשר לsli לא משלתם חד משמעית גם עם מדובר על סדר גודל של 100 שח לכרטיס דומה לשלי?

לפי הבנתי לוח האמ שלי תומך בטכנולוגית sli למה אמור להיות עם זה בעיה?

בנוגע להצעתך לגבי כרטיס מסך האם לא עדיף לי לקנות כרטיס מסך יד שנייה כגון gtx660 לדוגמא ב450 שח?

פורסם

sli לא יפתור את בעיית הזיכרון, כי מערך כזה לא מכפיל את כמות הזיכרון. (בניגוד למה שההיגיון אומר)

וכמו שנאמר לפני שדרוג של המעבד הוא גם הכרחי, שכן המעבד הוא גורם מגביל לא פחות מכרטיס המסך.

לא ברור לי איך קבעת שהזיכרון של הכרטיס הוא הבעיה הראשית שלך, לדעתי הכרטיס פשוט חלש בלי קשר לזיכרון.

בלי שום קשר, 7950 עדיף על פני הgtx660 בהרבה, ובמקרה שלך שני הכרטיסים יוגבלו מאוד ע"י המעבד הזה.

נערך על-ידי OvO

פורסם
  • מחבר

אני חושב שבעיית הזיכון היא גורם בגלל שבכמה משחקים ששיחקתי דרישות המינימום היו לפחות 1GB

אתם לא ממליצים על חיבור הsli?

פורסם

חד משמעית לא.

מכור את כרטיס המסך שלך, רכוש מעבד טוב יותר (זה שהמלצתי) וקנה את ה7950\כרטיס מסדרת הGTX 670 ביד-2

פורסם

אדמיניסטרטיבית - מועבר לפורום התייעצות

לשאלתך - הייתי עושה משהו אחר - הייתי מוכר את השילוש הקיים + כרטיס המסך כיד-2 ורוכש שילוש חדש + כרטיס מסך חדש בתוספת

אני מאמין שעלה השילוש + כרטיס המסך שלך אתה יכול לקבל כמה מאות שקלים תוסיף על זה ~1000 שח ותקבל שילוש חדש ולא רע

אתה גם יכול להציץ כאן בלוח יד 2 יש לא מעט שילושים בתקציב נהדר שיכולים לתת לך פתרון לא רע בכלל

http://hwzone.co.il/tradezone/ad/index?lid=5&cid=21&from=&to=&search_string=&yt0=%D7%91%D7%A6%D7%A2+%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

תודה לעונים!

עוד דעות?

לא מעוניין להשקיע יותר מידי ..

שדיברתי על הsli זה עניין של 100 שקל ועוד איזה 20-30 על המגשר sli לא מעוניין להשקיע 1000 שח.

אור כהן, במידה ואלך בסוף על הsli איזה דרייברים אצטרך?

פורסם
  • מחבר

*עדכון*

קיבלתי את הכרטיס בחינם ככה שלא היה אופציות.

קניתי מגשר חיברתי את הכרטיס הוא עובד ומזוהה.

הבעיה היא שאני לא מצליח לשנות בדרייבר של nvidia לsli לא מופיע לי אפשרות כזאת אך שני הכרטיסים מזוהים.

פורסם

הלוח GA-EP45-DS3 של Gigabyte לא תומך באופן טבעי ב SLI (זה לא קשור לכך ששני כרטיסי המסך שלך מזוהים). למעשה אני דיי בטוח שכל הלוחות לתושבת 775 שכן תומכים ב SLI עושים שימוש בערכת שבבים של NVIDIA (בלוחות מודרניים זה לא המצב ובהחלט קיימים לוחות אם שעושים שימוש בערכת שבבים של אינטל וגם תומכים ב SLI). חיפוש קצר באינטרנט מעלה כי כנראה אפשר להפעיל SLI על לוח אם שמסוגל לעבוד במערך Crossfire (של AMD), אבל הדבר דורש דרייברים פרוצים.

פורסם
  • מחבר

ובמידה ויש לי מעבד של אינטל וכרטיסי מסך של Nvidia אין דרך כלשהי להפעיל אותם יחדיו?

פורסם

כמו שכתבתי - עבור תושבת 775 לוחות האם היחידים שתומכים ב SLI הם לוחות המבוססים על אחת מערכות השבבים של NVIDIA. הלוח שלך מבוסס על ערכת שבבים של אינטל, ולכן הוא לא תומך ב SLI למרות שאפשר להתקין בו 2 כרטיסי מסך. ובכל זאת - ציינתי שחיפוש באינטרנט העלה שהדבר אולי אפשרי, אך יש צורך להשתמש בדרייברים של NVIDIA שעברו "שינוי" (אני לא יודע אם "פרוצים" או "עברו מוד" יסבירו את זה יותר טוב). אתה יכול לנסות לחקור את הנושא, אבל קח בחשבון שגם אם תמצא דרייברים כאלו, הם כנראה יהיו כני כמה שנים (היום יש לוחות אם המבוססים על ערכת שבבים של אינטל שתומכים ב SLI).

אם אתה מעוניין להפעיל את שני כרטיסי המסך כשני כרטיסי מסך נפרדים (ולא כמערך SLI) אני לא חושב שצריכה להיות בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים