עבור לתוכן

התלבטות בין קניה ל"שדרוג" מחשב קיים..

Featured Replies

פורסם

שלום. ברשותי מחשב שקניתי בשנת 2010 מבוסס AMD .המחשב עובד טוב אבל במשחקים חדשים הוא כבר מתחיל לקרטע...ההתלבות שלי היא אם

להשקיע סכום יחסית נמוך , ולהחליף לו את המעבד/לוח-אם/כרטיס-מסך או לקנות מחשב חדש לגמרי...

המפרט הנוכחי -

**כרטיס מסך של 1G לא זוכר דגם

**מעבד ארבע ליבות AMD phenom 2 3.4 gh

**זיכרון 16 GB 1333

**כונן SSD 128

** כונן קשיח 1 טרה של סמסונג אקו משהו

** מארז SONATA 3

**ספק 650 SEASONIC

המחשב משמש לצפייה בסרטים , אינטרנט ומשחקים ..גם כבדים

...אני לא בהכרח ישאר עם AMD וחשבתי כבר לעבור אולי למעבד של אינטל....אשמח לקבל הכוונה...תודה

*** התקציב שלי הוא בסביבות 2500 3000

נערך על-ידי tovtov22

פורסם

איזה לוח אם יש לך? האם הוא תומך בAM3+? אם כן אז הוא תומך במעבד ה8 ליבות FX8350 וכו' וכדאי לך לקנות אחד כזה , במיוחד מחו"ל.

אני שדרגתי ממעבד כזה (phenom II 945 שעמד תמיד על 3.8Ghz) לI5 3470 של אינטל והשיפור הוא עצום.

עם זאת שדרוג למעבד 8 ליבות של AMD, ייתן את אותם הביצועים בערך במשחקים מודרניים התומכים בריבוי ליבות, כמו שדרוג לI5 סביר וכנראה שזאת האופציה הזולה והכדאית ביותר לך במידה ומתאפשר.

במידה ולא מתאפשר, האופציות שלך די מוגבלות שכן המעבד הכי חזק שתוכל לקנות (מיד שנייה) הוא הphenom II עם ה6 ליבות שהוא לא כזה שדרוג בעצם, ולכן לא מן הנמנע שתצטרך לוח ומעבד חדשים לא משנה באיזה פלטפורמה.

באשר לכרטיס המסך, 1G לא אומר הרבה , בעצם זה לא אומר כלום אבל אני יכול להניח שהוא מהדור של המעבד ולכן הוא מיושן וצריך שדרוג בעצמו.

כדי שנוכל לעזור במדויק ולא באופן כללי, אנא צרף דגם מדויק של כרטיס המסך ושל לוח האם.

נערך על-ידי OvO

פורסם
  • מחבר

790xt usb3 של gigabayte לוח-אם

Readon 6850 1GB כרטיס מסך

פורסם

חבל, הלוח שלך תומך עד am3, ולא am3+ וזה די פוסל את האופציה לשדרוג המעבד.

בתקציב של 2500-3000 תוכל לדחוס מעבד I5 עם לוח איכותי וכרטיס מסך מתקדם יותר, ואולי תוכל למכור את המחשב הנוכחי ולהחזיר חלק קטן מההשקעה.

פורסם

נראה לי סהכ רכיבים טובים מאוד, הייתי מעדכן רק את המעבד, לוח-אם וכרטיס מסך. כל השאר יכול להישאר לדעתי. בהתאם לתקציב עם ניסיון לחסוך (הכל מ TMS): [TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=width: 10%][/TD]

[TD=width: 45%]ASUS B85M-E[/TD]

[TD=width: 10%, align: center][/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪404[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 45%]Intel Core i5 4440 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪869[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 45%]Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪135[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 45%]MSI Radeon R9 280X Gaming TwinFrozr[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪1163[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: left]סה"כ:[/TD]

[TD=align: center][/TD]

[TD=align: center]₪2571[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

אם יש לך 2*8GB זיכרון אפשר לחסוך כ 50 שח על לוח אם (פה יש 4 סלוטים לזיכרון, ברוב האחרים יש רק 2)

אם אתה רוצה לנצל את כל התקציב תמורת שיפור ביצועים במשחקים (25%~) אפשר ללכת על [TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=width: 45%]MSI R9 290 4G DDR5 Gaming - מבצע[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪1448[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

או\וגם שידרוג המעבד לטופ של i5 שייתן שיפור קטן בכלליות (אבל אם יש תקציב זה למה לא..) [TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=width: 45%]Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪1074[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

עם השניים האחרונים זה יוצא 3061 ש"ח

אופציה אחרת ואופטימלית למשחקים למעט חריגה במחיר היא לשדרג רק את כרטיס המסך (42%~ שיפור מ 280X) [TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=width: 45%]Gigabyte GTX970 4GB[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪1815[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

יוצא 3220 ש"ח עם המעבד הזול

נערך על-ידי omertgm

פורסם

** מארז SONATA 3

אחלה מארז יש לי 2 כאלו - אממה - מאוד מגביל מבחינת כרטיס המסך שיכול פיזית להכנס - אז תוודא שהוא יכול להכנס פיזית (אורך)

אם אני זוכר נכון זה מאוד מגביל אותך - משהו בסגנון 26 ס"מ (אני יודע את זה מכיוון שלא מזמן שדרגתי אצלי כרטיס מסך וזה מאוד הגביל אותי בסוף רכשתי r7 265 - http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=64AA94A6-BBC2-4C60-89D7-A04500745BC9〈=eng)

כמו כן - אם הוא מתחמם יותר מדי - תחליף\תוסיף מאוורר 120 (כדאי כבר שתזמין בעלות של כמה עשרות שח מאוורר נוסף שיהיה לך JUST IN CASE )

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

just in case תרתי משמע :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים