עבור לתוכן

תקיעות וקרטועים במחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

כבר זמן מה שאני חווה את הבעיות הדי מוזרות האלו במחשב:

ללא שום התרעה מוקדמת, קורה מצבים שהמחשב מתחיל לקרטע, זה ניכר בתנועות העכבר שפתאום נתקע לשניה וחוזר, זה קורה כשאני שומע מוזיקה ברקע או רואה סרטון ביוטיוב ופתאום זה מקרטע / נתקע לשניה וחוזר וממשיך ככה לאורך זמן.

לא יודע אם גם זה קשור, אבל יש לי תחושה שזה כן קשור לתופעה הלא ברורה הזאת - יש לי מקלדת מכנית חדשה Razer BlackWidow Chroma, שמתאפיינת בפרופיל עם שלל צבעים.

המון פעמים קורה ששינוי הצבעים נתקע על צבע מסויים ומפסיק להמשיך לשנות צבעים..

אין לי מושג מה לעשות עכשיו בשביל לגרום למחשב לעבוד כמו שצריך.

המחשב שלי מאוד חזק יחסית:

i7 3770K

570GTX

16GB RAM DDR3 1600MHZ

Samsung 840 EVO 250GB

אני אישית לא מאמין יותר מדי באנטיוירוסים, ככה שלהריץ עכשיו בדיקת וירוסים מרגיש לי מיותר, אבל במידה וזה הפיתרון היחידי לדעתכם, אשמח לשמוע.

תודה רבה מראש על כל עזרה שהיא!

פורסם

לא נשמע כמו בעיה חומרתית או צוואר בקבוק במפרט כמו שלך.

עניין המקלדת מסתדר יפה עם העובדה שהמחשב נתקע ומפסיק לתת פקודות (במקרה הזה לשלוח פקודת צבע למקלדת)

לכן אני מפנה אותך לחיפוש פתרון תקלה תוכנתית.

אני ממליץ לאפס את כל הגורמים האפשריים באמצעות פרמוט מלא ...

בהצלחה .

אם בכל זאת היית רוצה לבחון את המצב הקיים, בדוק אם בשעת המקרה CPU קופץ לך ל100%

אולי אולי יש סיכוי שמדובר בהתחממות מעבד.

פורסם

הייתי מנסה לראות עם זה קורה גם עם מקלדת אחרת..או להתקין דרייבר מחדש ולחפש בגוגל תלונות דומות בהקשר של המקלדת..google is your friend :)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות והעזרה.

ניסיתי לבדוק את עניין ה-100% CPU, וזה לא המצב הקיים.

להוריד דרייבר מחדש של המקלדת ניסיתי, וחיפשתי בגוגל ואצל אף אחד לא קורה מקרה שכזה, מה שמן הסתם אומר ש"הבעיה" של המקלדת אכן קשורה לבעייה הכללית של התקיעות והקרטועים.

מה שכן יצא לי לבדוק בגוגל, זה שיש סוג של בעיה עם כונן ה-SSD שלי, ה- Samsung EVO 840. אני מבין שיש איתו איזה באג או כל מיני בעיות אחרות.

השאלה אם מישהו יודע מפה במה מדובר בדיוק ואיך אפשר לתקן את זה (מבלי לפרמט בינתיים..).

אחרי חיפוש בגוגל הבנתי שקיימת בעיה כלשהי, אך לא הצלחתי להבין לגמרי באיזו בעיה מדובר ואיך לפתור אותה.

תודה!

פורסם

אולי יש לך התנגשות של התקנים..תסתכל אם יש לך סימני קריאה ליד המקלדת או העכבר (מנהל התקנים)

פורסם

שמעתי על זה בEVO 840

אומרים שצריך לעדכן לו את הקשוחה ואז זה מסתדר

ושהיה גם החזרה מכל החנויות לטובת עדכון גרסה במפעל (לאלה שעדיין לא נמכרו) וכבר המון זמן שמוכרים אותו עם גרסה עדכנית

לא חשבתי שזה זה, אך אם הממצעים תואמים, כנראה שעדכון קשוחה של הSSD שלך יפתור את הבעיה.

תעדכן !

פורסם
  • מחבר

אז זהו.. שאיך עושים את זה? :rolleyes:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים