עבור לתוכן

הוספת 8 גיגה ראם זכרון לצורך גיימינג

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי במחשב 8 גיגה ראם של קינגסטון ואני שוקל האם כדאי לי להוסיף עוד סטיק של זכרון כמוהו כדי להגדיל את הנפח ל-16 גיגה כיון שכרגע הזכרון הזה הוא מאוד זול יחסית (270 ש"ח), השאלה היא האם זה יתן לי איזושהי תוספת בביצועים של המחשב ואם זה לא יתן שום תוספת אולי בכל זאת כדאי לקנות לצורך העתיד מכיון שעכשיו הם זולים? המחשב משמש לגיימינג בעיקר וגם לגלישה וצפייה בסרטים. לא מתבצעת על המחשב שום עריכה גרפית כלשהי.

תודה.

פורסם

קודם כל מיותר. אין צורך. 8GB זה בדיוק מה שצריך.

וסתם כדי שתדע לפני כ 4 שנים 8GB DDR3 1600MHZ עלה כ 130-150 שח כולל מע"מ

אז אל תתרגש מהמחיר אבל הוא גם יכול לעלות מעלה מעלה פתאום ללא שום הסבר הגיוני.

פורסם
וסתם כדי שתדע לפני כ 4 שנים 8GB DDR3 1600MHZ עלה כ 130-150 שח כולל מע"מ

מחיר לצרכן?! זה לא היה המחיר לפני 4 שנים ובכלל (לעניות דעתי וזכרוני)

פורסם

אני שותף לדעה של פלונטר.

ראשית תבדוק אם נפח הזכרון בכלל מהווה מבחיננתך צוואר בקבוק - ככלל אצבע "יותר זכרון יותר טוב" - אבל לא תמיד תוספת זכרון תסייע לך במשחקיות - אם כבר לכרטיס המסך יש מקום נכבד יותר בביצועים של רב המשחקים.

מה המפרט שלך ומה אתה רוצה להשיג?

פורסם

יש לך רק סטיק אחד או שניים?

פורסם

לפני הוספת זיכרון:

1. יש לוודא שבמחשב יש חריצי הרחבה פנויים לזיכרון.

2. יש לוודא שלוח האם תומך בכמות כזו של זיכרון.

3. יש לוודא שהזיכרון החדש מסוגל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים.

4. יש לבדוק האם יש צורך אמיתי בהוספת זיכרון (בזמן שהיישום הכבד פועל, יש להסתכל במנהל המשימות ולראות כמה זיכרון פיזי פנוי נותר - אם לא נותר זיכרון פיזי פנוי כלל, אז יש צורך בהוספת זיכרון).

5. אי אפשר להימנע מאפשרות של בעיית תאימות בין מודולי הזיכרון השונים או בין הזיכרון החדש ללוח האם, כלומר תמיד קיים סיכוי (אם כי דיי קטן) שהזיכרון החדש לא יעבוד במחשב עם הזיכרון הקיים.

פורסם

קודם כל אני לא רואה לנכון כרגע להוסיף סטיק לטובת גיימינג

מהסיבה הפשוטה שאין טעם. 8G אמור לספר את כל הצרכים... זה בערך כמו שתוסיף עוד טרה בייט נפח למחשב ותצפה לביצועים גבוהים יותר...

אם אין לך צוואר בקבוק זה לא יועיל בכלום ושום דבר.

בנוגע למחיר, כיום זה עולה 270 (אגב אני במצבך בדיוק וכמעט קניתי) אני מניח שבעתיד זה ירד קצת יחד עם השקת סטיקים מדור חדש בסגנון 16G

ובקשר למחיר 140שח לצרכן אני לא מכיר ולא הכרתי דבר כזה.... מאיפה הנתון הזה ? אולי בחול, בארץ בטוח לא ...

מסקנה, להמתין עם זה קצת... לא דחוף וצפויה ירידת מחירים מוערכת על פי מדד כדור הבדולח שלי.

פורסם
  • מחבר

לגבי השאלות שנשאלו לעיל, אין בעיה של חריצי הרחבה בלוח אם או בעיית תאימות כלשהי (יש לי בדיוק את אותו זכרון שאני חושב לקנות), לוח האם שלי הוא h97 hd3 ויש לי רק סטיק אחד.

Furyanaor

אני מודע לעובדה שלגיימינג כרגע אין צורך ביותר זיכרון (למרות שברוב ככל הבנצ'ים משתמשים ב -16 גיגה זיכרון), המחשבה שלי היא לגבי העתיד, אני חושש שמחירי הזכרונות של ddr3 יעלו אחרי שddr4 יהפוך לסטנדרט כיון שלא ייצרו כאלו יותר, כמו המצב שנוצר עם ddr2 (חדש, לא יד שניה), תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

1. לא ייגרם שום נזק אם תוסיף עוד מודול זיכרון למחשב (חוץ מהנזק לכיס כמובן).

2. אם אתה מתכנן להשתמש במחשב הנוכחי שלך במשך מספר שנים (לפחות עוד 3-4 שנים), אז הוספת עוד זיכרון עכשו, למרות שכנראה אין בכך צורך, יכולה להתברר כצעד נכון שכן סביר להניח שבשלב מסויים יהיה צורך בנפח זיכרון כזה (אולי לא בקרוב, אבל כנראה בעוד מספר שנים).

3. העניין של המחיר יכול להיות בעייתי - אני למשל לא מצטער שהוספתי בזמנו עוד 4GB של זיכרון למחשב (קניתי ב-2007 מחשב עם 2GB של זיכרון DDR2 וב-2010 קניתי עוד 4GB), ולולא עשיתי זאת הייתה בעיה דיי גדולה להשתמש במחשב שלי כיום. העניין הוא שאז הזיכרון עלה לי 450 ש"ח ל-2 מודולים של 2GB מסוג DDR2, ואילו כיום אני רואה שאפשר לקנות בחנויות בארץ (לפחות מחיפוש ב ZAP) מודול של 2GB מסוג DDR2 בפחות מ-150 ש"ח.

4. זיכרון DDR3 כנראה ייעלם ברובו מהשוק בעוד מספר שנים, אבל בדיוק כמו זיכרון DDR2, סביר להניח שעדיין יהיה אפשר למצוא חנויות שמחזיקות מלאי כלשהו של מודולי זיכרון כאלו. מצד שני - מחירו כנראה יהיה גבוה יותר מהמחיר של מודול זיכרון כיום (אפשר לקנות כיום מודול זיכרון של DDR3 העובד בתדר של 1600MHz בפחות מ-300 ש"ח).

פורסם

אני נוטה להאמין שהוא עדיין לא בשפל המחיר שלו ויש עוד הרבה זמן עד שDDR4 יחדור כסטנדרט

זו הסיבה שאני ממליץ להמתין לפחות שנה ואז לקנות במחיר נמוך ב40%~30% לערך..

פורסם
  • מחבר

איך שאני רואה את הדברים על פי הדיון כאן, נראה לי שכדאי להמתין כרגע עם קניית זיכרון נוסף.

פורסם

שמע זה בארך כמו שתגיד לי בוא נקנה עכשיו מעדר חדש לגינה כדי שלא יקפוץ המחיר למרות שאין לנו צורך כי יש לנו כרגע אחלה מעדר. ...

רק כאן צריך להוסיף לאנלוגיה הזו את המשתנה של דגם חדש שעשוי להשפיע על השוק, המעדר לא השתנה כבר 60 שנה לדעתי ..

פורסם
  • מחבר

השאלה היא כיצד הדגם החדש ישפיע על השוק, יוריד את מחירי הדגם הישן, או יעלה אותם כיון שהם יהפכו לנדירים יותר עקב יצור

מופחת ומנגד עדיין יכול להיות להם ביקוש גבוה מאוד יחסית.

פורסם

יש ספקטרום גדול בין 'המוצר הזה כבר לא סטנדרטי, יש לו מחליף' לבין 'נדיר למצוא אותו'

בשוק הרכבים הספקטרום הזה נמשך בערך 15~20 שנה עד שרכב הופך להיות נדיר.

לא מספיק זמן כדי להפנים שיצא דגם חדש והמחירים מתחילים לרדת

לבין יצא דגם חדש ועכשיו אחרי שהמחירים של הישן ירדו, הוא כבר הופך להיות נדיר והמחירים מתחילים לעלות שוב...

מפני שאנחנו מדברים על זיכרון למחשב ולא רכב, אני מאמין שהספקטרום הזה יימשך כשנה בערך.

לא מספיק זמן בשביל לשים יד על הדופק ולהיות עירני לזה ?

יש זמן עד שDDR4 יהיה סטנדרט של מחשבי MIDEND

ורק אחרי השנה הזו יתחיל לקראת התהליך הזה . .

פורסם

חלקכם אולי לא זוכרים את זה, אבל לפני מספר שנים מחירי הדיסקים הקשיחים היו מאד נמוכים (אני זוכר שהיה אפשר לקנות דיסק קשיח בנפח של 500GB מסדרת ה Blue של WD ב-180 ב KSP, אני אישית קניתי כונן כזה ב-220 ש"ח מחנות אחרת), ואז בא איזה צונאמי ו"שטף" את המחרים כלפי מעלה (אם אני לא טועה הייתה פגיעה במפעל ייצור של Seagate, אבל כל היצרנים העלו את המחירים). למרות שמאז המים ירדו והנזקים תוקנו, המחירים של הדיסקים הקשיחים לא חזרו לאותה הרמה (גם לא כתוצאה מכניסת כונני ה SSD לשוק הביתי).

המסקנה מזה היא שלמרות שנראה שהמחיר של מוצר מסויים, ובמקרה הזה - זיכרון ראשי, הוא במגמת ירידה, תמיד יכול לצוץ איזה אירוע לא צפוי שיגרום ל"קפיצה" במחירים, ולכן אני לא חושב שצריך להתבסס רק על כך שנראה שמחירי הזיכרון נמצאים במגמת ירידה. אם יש צורך ממשי בנפח זיכרון גדול יותר או שידוע שיהיה בקרוב צורך בכך ואם אין בעיית תקציב, אני חושב שעדיף שלא להמתין עם רכישת תוספת הזיכרון.

אגב, בהמשך לדבריו של plonter בקשר למחיר הזיכרון - מצאתי את הקישור הזה שמתאר את מחירי הזיכרון לאורך השנים. אני לא יכול להעיד על אמינות ונכונות המידע שמופיע בטבלה שבקישור, אבל אפשר בהחלט לראות שמ-2010 ועד 2012 מחיר הזיכרון היה במגמת ירידה ובשלב מסויים ניתן היה לקנות זיכרון בנפח של 8GB (ב-2 מודולים של 4GB מסוג DDR3-1333) בכ-30 דולר, שזה אומר שאכן היה אפשר לקנות זיכרון DDR3 בנפח של 8GB בכ-150 ש"ח. שימו לב שהחל מ-2013 החלה מגמה של עלייה במחיר הזיכרון, עם שיא ב-2014.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים