עבור לתוכן

לוח+מעבד: התלבטות בין אינטל ל-AMD

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום,

במחשב שלי הלך הלוח אם (מי שסקרן יכול לקרוא בפורום תמיכה טכנית).

לכן, אני מעוניין לקנות לוח ומעבד חדשים.

עד עכשיו היה לי i5-650 ומבחינת ביצועים הוא הספיק לי לכל השימושים.

עשיתי חיפוש קצר ונראה שמעבדי הפנטיום בדור האחרון הם בסדר גודל של ה-i5 שהיה לי מבחינת ביצועים.

לכן, חשבתי לקנות פנטיום g3220 יחד עם לוח אם בסיסי, שזה אומר סה"כ כ-550 ש"ח.

אבל, העפתי מבט מה יש ל-AMD להציע, וחשבתי על האפשרות הבאה:

לוח - http://ksp.co.il/?uin=22905

מעבד athlon 5350 - http://ksp.co.il/?uin=22754

בחיפוש קצר הגעתי להשוואה בין המעבדים:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G3220-vs-AMD-Athlon-5350

לכאורה נראה שהאתלון לא נופל בהרבה מהפנטיום מבחינת ביצועים, ואני גם חוסך כמה שקלים, מרוויח מעבד חסכוני יותר משמעותית, וגם הלוח הקטן קורץ לי (אולי בהמשך אקנה מארז htpc קטן).

לפני שאני מחליט רציתי להתייעץ, אשמח לשמוע מה יש למבינים ממני לומר, אולי יש רעיונות עדיפים?

תודה מראש.

פורסם

1. האתר cpuboss הוא לא ממש מדד להשוואת מעבדים.

2. למרות שהארכיטקטורה של המעבדים השתפרה בין הדור הראשון לדור הרביעי, אני לא חושב שמעבד Pentium G3220 בעל 2 ליבות עיבוד ייתן לך ביצועים כמו של מעבד Core i5-650 בעל 4 ליבות.

עריכה: למעבד Core i5-650 יש רק 2 ליבות עיבוד פיזיות אבל מופעלת בו תכונת ה Hyper-Threading, כך שהן מוצגות כ-4 ליבות עיבוד לוגיות, כך שייתכן שמעבד Pentium G3220 ייתן ביצועים קרובים למעבד כזה.

3. בחרת מעבד של AMD המבוסס על תושבת AM1, שלמרות היותה דיי חדשה (היא שוחררה ב 2014) היא מיועדת למחשבים יחסית זולים מסוג SoC, מה שאומר שכל הבקרים נמצאים במעבד (המעבד כולל גם את הליבה הגרפית וגם את ערכת השבבים) ולוח האם הוא לא יותר מאשר ממשק פיזי עבורם. אני לא הייתי מציע לרוב האנשים לקנות מחשב כזה, שכן סביר להניח שמחשב כזה יהיה חלש יותר מאשר מחשב ביתי "רגיל".

4. בארץ לא ממש משתלם לקנות מעבדים של AMD מכיוון שהמבחר של המעבדים והלוחות הוא דיי מצומצם (רוב החנויות מעדיפות להתעסק עם מעבדי אינטל) והמחירים לא אטרקטיביים כמו בחו"ל.

5. באופן כללי, בלי לדעת מה הדרישות של מהמחשב ובלי לדעת מהו התקציב, בכדי לקבל רמת ביצועים דומה למחשב הנוכחי הייתי מציע לך לקנות מעבד Core i3 עם לוח H81 בסיסי (עם 4 שלבי ייצוב מתח למעבד).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

בגדול השימוש במחשב הולך להיות בסיסי:

אינטרנט, דפדפן עם טאבים פתוחים במקביל כשברקע הורדות.

אופיס וקבצי pdf.

מוסיקה, תמונות וסרטי full hd.

שיתמודד עם כל זה במקביל בלי תקיעות.

מניסיון העבר אני יודע שלא אשחק במשחקים, אבל חשבתי ללכת על ה-amd כדי שאם במקרה בכל זאת ארצה איזה משחק אז ה-amd יהיה עדיף.

האם זה נכון שהמעבד הגרפי שב-amd עדיף משמעותית? האם יש לו יכולות כלשהן במשחקים?

עוד דבר, אם אני כבר קונה מעבד חדש אעדיף שהוא יהיה חסכוני כמה שיותר (לא קריטי, אבל אם כבר אני קונה אז אני מעדיף לקחת את זה בחשבון).

מבחינת תקציב, המטרה היא לחסוך ככל האפשר. i3+לוח יעלה לי כמעט 1000 ש"ח, אז אני צריך לחשוב שלוש פעמים לפני זה :-)

פורסם

מה נשמע?

המעבד שהצעת די חלש הוא יספיק לך למה שציינת פרט למשחקים, כך באם תרצה לשחק משחקים לא תוכל כל כך. לגבי המעבד הגרפי בסדרות האלה של המעבדים מה שציינת וסדרת מעבדי ה APU כן המעבד הגרפי יותר חזק מאינטל, הקטע שלהם הוא שלא צריך כרטיס גרפי נפרד, ולכן גם חסכוניים לעומת מחשב עם כרטיס מסך. הבעיה במעבד שהצעת שהוא חלש מדי למרות המעבד הגרפי היחסית "חזק".

אבל מה שכן אני מציע לך לשקול את המעבד 7600 A8.ד המטרות שלו הן בדיוק מה שציינת, והמעבד פשוט מעולה.

מעולה ל HTPC, ומריץ כמעט את כל המשחקים היום אם תרצה לשחק ( 720p) תוכל לראות בגוגל מבחני ביצועים.

אפשרות אחרת היא מה שהציעו לך I3, ואז תקבל מעבד קצת יותר טוב אבל בלי לשחק.. אלא אם כן מתוכנן כרטיס מסך נוסף.

במקום שרצית לקנות ממנו מעבד כזה עולה 510 , ולוח אם מתאים כ 300...

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה,

ואם אני מוריד לגמרי את הדרישה למשחקים? עד כמה מתאים ה-athlon במקרה הזה?

פורסם
אחלה תודה,

ואם אני מוריד לגמרי את הדרישה למשחקים? עד כמה מתאים ה-athlon במקרה הזה?

מתאים אך שווה להשקיע עוד קצת לכל מקרה

פורסם

בגדול השימוש במחשב הולך להיות בסיסי:

אינטרנט, דפדפן עם טאבים פתוחים במקביל כשברקע הורדות.

אופיס וקבצי pdf.

מוסיקה, תמונות וסרטי full hd.

שיתמודד עם כל זה במקביל בלי תקיעות.

1. כמעט כל מעבד מודרני יצליח להתמודד עם המשימות הנ"ל, אבל אני לא בטוח שכל המעבדים יצליחו להתמודד איתן במקביל. בנוסף צריך לזכור שהיישומים השונים (וזה כולל גם את הדפדפנים, גם את נגני הסרטים והמוזיקה, גם את תוכנות ה Office, גם את תוכנות ההורדה וגם את אתרי האינטרנט עצמם) בד"כ הולכים והופכים "כבדים" עם הזמן, כך שמי שמשתמש בחומרה יחסית חלשה "יסבול" מבעיות ביצועים בעתיד (לדוגמא - המחשב שלי הוא דיי ישן והמעבד פשוט "נחנק" כאשר אני מנסה להפעיל סרטוני 1080p ב Youtube - שתי הליבות מגיעות לעומס של 100% והסרטון מוצג ב"קפיצות"). בקיצור, אם תקנה מעבד יחסית חלש שמתאים לדרישות הנ"ל כיום, הסבירות שהוא יתאים גם לאותם השימושים בעתיד (אולי אפילו בעוד שנה-שנתיים) היא יותר נמוכה לעומת מעבד חזק יותר שאיתו תוכל "לסחוב" כמה שנים.

2. אם אתה מעוניין במעבד גם למשחקים, אתה חייב לבחור במעבד Core i3 של אינטל או ב APU מסדרת ה A8 או A10 של AMD (אני לא אתייחס למעבדים ללא ליבה גרפית מובנית מכיוון שהדבר ידרוש קניית כרטיס מסך נפרד ולא נראה לי שהדבר אפשרי במסגרת התקציב). אם אתה מוריד את הדרישה למשחקים, אפשר להסתפק במעבד Pentium G מודרני או במעבד APU A8 או אולי אפילו במעבד APU A6.

3. שוב - קניית מחשב המבוסס על מעבד של AMD בארץ, נכון להיום, היא לא ממש משתלמת פשוט בגלל המבחר הקטן של הלוחות והמעבדים והמחירים היחסית גבוהים.

4. אם אתה מעוניין לקנות את החומרה המינימלית והזולה ביותר שתתאים לדרישות שלך, אני הייתי הולך על משהו כזה:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

BX80646G3250 - Intel - Intel Pentium G3250 Dual core CPU - LGA1150 - 3.2 GHz - 3MB cache - 22nm - 53W TDP - Integrated HD Graphics - Haswell Series - Box...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 279/273

לוחות אם - Intel LGA1150

H81M-HDS - ASRock - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI, HDMI video outputs - PCI Express x16 slot - 6-channel audio - Gigabit LAN - 2 SATA...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 254/249

533.00 / 522

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=27571

ההפרש במחיר הוא רק 58 ש"ח לעומת המעבד והלוח שאתה בחרת, ובתמורה תקבל מחשב יותר חזק.

הערה: כמובן שרצוי לבדוק את המחירים גם בחנויות אחרות - יכול להיות שתוכל לקנות את אותה החומרה בזול יותר.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

חברים, תודה. שי, תודה על התגובה המפורטת.

התלבטתי ובסוף קניתי את ה- athlon 5350. העדפתי לא להזמין וגם להוציא כמה שפחות.

הרכבתי והתקנתי וינדוס ואני מוכרח לציין שהמעבד נהדר לשימושים שלי! הכל עובד מהר ובמקביל, ואני גם ממש מרוצה מהלוח ITX.

אני לא מרגיש הבדל מה-i5-650.

טוב לדעת שמעבדים כל כך זולים היום עובדים כל כך יפה.

אז תודה ושבת שלום!

פורסם

1. תתחדש.

2. האם ניסית לשחק במחשב החדש? אם כן - איך הביצועים של המעבד הזה לעומת ה Core i5 הקודם?

פורסם
  • מחבר

תודה, לא ניסיתי לשחק עדיין במחשב. אני מקווה לנסות בקרוב.

גם אם כן, אני לא מצפה לשחק במשחקים כבדים עם הגדרות גבוהות.

אם הוא יצליח להריץ fifa, משחקי מרוצים ואולי diablo 3 בצורה סבירה, אני אהיה מרוצה. אם לא, אני אחיה עם זה :)

אם למישהו יש שאלות, מבקש פרטים כלשהם או חוות דעת על המעבד, אשמח לענות.

פורסם

תעדכן אותנו עוד שבוע, זה מאד מעניין

פורסם
  • מחבר

טוב, סיימתי להתקין את כל מה שאני צריך על המחשב.

התפניתי להתקין שני משחקים:

דיאבלו 3 - ניסיתי לשחק קצת על full hd וההגדרות הכי נמוכות. עבד נהדר ואז ניסיתי להעלות כמה הגדרות. עדיין עבד יפה.

לא הגעתי להגדרות האופטימליות. יכול להיות שאפשר להעלות עוד קצת, אבל מבחינתי זה כבר נהדר וזה מספק אותי.

fifa 14 - ניסיתי לשחק על full hd וההגדרות הכי נמוכות. עבד לא רע, מבחינתי זה שחיק אבל הרגשתי קצת כבדות.

אני מניח שאם ארד ל- hd אוכל גם להעלות הגדרות והמשחק ירוץ טוב.

לא מדובר בחוות דעת של גיימר אלא במישהו שמשחק קצת פעם בכמה זמן וגם הגרפיקה של דיגר וגולדן אקס מספקת אותו.

זה גם היה התעסקות של כמה דקות בכל משחק ולא בדיקה מקיפה.

בכל אופן, המעבד הפתיע אותי לטובה ואני מרוצה.

שיהיה שבוע טוב!

פורסם

תודה על העדכון ושבוע טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים