עבור לתוכן

שייפתי! שייפו גם אתם! (את המעבד)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

האבק מסביב הוא אבק מהמסננים שאין לי כ: . אתה חושב שאני אשייף את המעבד בסוקט?

ואגב, לא ככה מורחים משחה. מה שעושים זה קודם שמים על ההיט סניק כמו קטנה של משחה, לוקחים צמר גפן, ומשפשפים טוב טוב, חזק חזק (במיוחד אם זה AS5), הרבה הרבה ואז מורידים את הכול לגמרי, (עם צמר גפן, בלי חומר אחר). אפשר לשים לב שאיפה שהייתה המשחה יש עכשיו גוון אחר להיט סינק - זה טוב. אחרי זה מורחים שכבה מה זה דקה על המעבד ושמים עליו את ההיט סינק. המהדרים מהדקים את ההיט סינק ואחכ מורידים אותו לראות שהכל בסדר ואיזה אזורים קבלו יותר ופחות משחה.

לAS5 לוקח זמן עד שהוא מגיע לרמה הסופית שלו וכל אותו זמן הטמפ. יורדות, זה יכול לקחת כמה ימים. מה שקורה בזמן הזה זה שהחומר קצת זז ומגיע למקומות יותר נמוכים. במצב אידאלי ההיט סינק כל כך שטוח על המעבד שהתפקיד של המשחה הוא רק למלא את החללים המיקרוסקופיים של המתכות. במצב טיפה פחות אידאלי, שמו ממש מעט משחה ככה שיש מקומות שבכלל אין בהם משחה ויש מקומות שיש בהם מעט. (להזכיר, בהתחלה הייתה שכבה דקה של משחה על כל המעבד).

אה, שכחתי להגיד: מי שיש לו פנטיום 3, את'לון XP או שהוריד את ה IHS, שלא יעיז אפילו לחשוב על לשקול לשייף את הליבה.

פורסם

אה, שכחתי להגיד: מי שיש לו פנטיום 3, את'לון XP או שהוריד את ה IHS, שלא יעיז אפילו לחשוב על לשקול לשייף את הליבה.

ROFL ;D

מעניין איזה מסטול יעשה כזה דבר מטורף :o

פורסם

למה אפשר לשייף בפנטיום 4 ובשאר במעבדים בערך אי אפשר?

פורסם
  • מחבר

Intel שמו כיסוי על הליבה של המעבד (זה מה שמכיל את הטרנזיסטורים ובעצם עושה את העבודה) כדי להגן עליה, בכל שאר המעבדים (בערך) הליבה חשופה. אם הם היו עושים הכיסוי מפזר את החום כמו שצריך אז זה עוד איכשהו היה בסדר אבל זה לא בדיוק המצב - מלא משחה תרמית זולה בין הכיסוי לליבה וגם הכיסוי עשוי מניקל ונחושת וניקל לא מעביר חום כל כך טוב, עוד משהו זה שלפעמים יש שריטות על הכיסוי וזה גם פוגע בהעברת החום.

פורסם

רוצים לשמוע משהוא מעניין?

יש אנשים שגם משייפים מעבדים רגילים לא רק P4 או אטלון 64

ישנה צורת קירור מטורפת ביותר שנקראת DIRECT DIE שבה הקירור הוא של המעבד עצמו כמעט ללא תיווך של חומרים בינהם.

אני מתכוון למעבד עצמו בלי החומר שמגן עליו (כמעט) הקירור נותן רמות OC מטורפות ביותר.

כך שאל תגידו לבני אדם לא לשייף, אפשר השאלה האם יש לבו אדם ביצי פלדה וציוד כבד או לא ;D

פורסם
  • מחבר

דווקא שמעתי על זה, ובכל זאת... אם מישהו יודע מתכנן לעשות משהו כזה הוא בטח לא יקשיב לי, אז מה זה משנה אם אני אומר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים