עבור לתוכן

שייפתי! שייפו גם אתם! (את המעבד)

Featured Replies

פורסם

לפני כמה ימים שאלתי כאן בפורום אם למישהו יש נסיון בלשייף (Lapping) את המפזר חום האינטרגלי (IHS או Integrated Heat Spreader) של המעבדי פנטיום 4 של אינטל (גם לP3 עם ליבת Tualatin יש, אבל זה לא רלוונטי להרבה אנשים). אז החלטתי בעצמי לנסות... לא חשבתי שיש סיכוי שאני אשבור משהו. לקחתי ניר שיוף של מתכת מסוגים 400 ו500 (המספר מציין את מספר החלקיקים באינץ' רבוע - מה שיותר יותר עדין). הנחתי את הניר על שולחן זכוכית (קריטי שיהיה שטוח) ולקחתי חתיכה שטוחה של משהו שנראה כמו שילוב בין קלקר לאריג כדי שיתפוס את המעבד בפינים בלי לפגוע בו. הנחתי את המעבד עם הIHS על הניר 400 והתחלתי לעבוד בתנועות מעגליות תוך סיבוב המעבד ב90 מעלות כל בערך חצי דקה של עבודה.

הIHS בנוי ב2 שכבות. העליונה היא ניקל, עליה מוטבע הכיתוב שאומר איזה מעבד זה ואני מניח שגם מגן מחמצון. השכבה התחתונה הרבה יותר עבה והיא עשויה מנחושת. אז נכון, אנחנו רוצים לעשות 2 דברים: דבר ראשון להגיע לשכבת נחושת כי נחושת מעביר חום הרבה יותר טוב מניקל. דבר שני אנחנו רוצים לקצר את המרחק מהליבה לheat sink.

לוקח רק כמה שניות עד שנמחק לגמרי הכיתוב על המעבד אבל אחרי זה לוקח כמה דקות טובות של עבודה עד שגומרים את השכבה של הניקל - זה קורה בשלבים. שלב ראשון הקצוות של הIHS נשחקות יותר ולכן מופיעה מסגרת של נחושת, זה קורה בגלל שקשה מאוד לעשות את הIHS שטוח לגמרי. בשלב השני נשאר רק רמז של ניקל - זה מראה על המקום היותר מורם, כלומר זה שצריך לשייף עוד.

אחרי שנפתרנו מהניקל אפשר להמשיך לשייף עוד כדי להתקרב לליבה וכדי ליישר את הגימור. אפשר גם לעבור לנייר 500, 600 ו800 בשביל עבודה עדינה יותר וכדי להפטר מהשריטות שהניר 400 השאיר (ככל שהניר עדין יותר הוא עושה שריטות פחות עמוקות). אפשר גם לעבור לניירות טבולים במים ולנירות עדינים עד כדי 1000 ו1200 כדי להשיג גימור של פוליש, אבל אני חושב שזה רק בשביל התמונות וההתלהבות (מה זה משנה אם המעבד שטוח בלי שריטות ומבריק או שטוח בלי שריטות ולא מבריק?).

שיוף הIHS מפר את האחריות בין השאר כי הוא מוחק לגמרי את הכיתוב שעל המעבד.

נכון, הסרה מוחלטת של הIHS הייתה יותר יעילה בגלל שאינטל היו נחמדים מאוד ושמו את המשחה התרמית הכי זולה שהם מצאו בין הIHS לליבה (נכון, אתם שמים AS5 על המעבד ובטוחים שזה הכיטוב בזמן שבין הליבה לIHS יש משהו שמנוני וזה הרבה יותר חשוב שם!).

הנה התמונות של המעבד בסוקט שלו, שימו לב שהוא אדום לגמרי מהנחושת.

צירפתי כאן תמונה אחת ותמונה אחרת תצורף בתור תמונה, שתיהן ביחד עדיין קטנות מ250K אבל אני לא מבין פה איך לצרף 2 קבצים.

שכחתי לכתוב את השינוי בטמפ. אז הנה: תחת עומס, לפני השיוף זה היה 53-54 ועכשיו זה 48-50.

פורסם
  • מחבר

הנה התמונה הראשונה:

פורסם
  • מחבר

הנה התמונה השנייה. שימו לב לצורה המקצועית שהheat sink של הNB מחובר ללוח.

פורסם

תגיד מה זה כל הליכלוך בצד

אבק?

פורסם

יפה מאוד ! כל הכבוד...

מה עם תוצאות של לפני ואחרי?

מבחינת טמפרטורות כמובן...

פורסם

נראת עבודה טובה, כל הכבוד

מה שכן, ככלל, השיפור במעלות מתגמד לעומת הסיכון שכרוך בשיוף הזה

פורסם
  • מחבר

תגיד מה זה כל הליכלוך בצד

אבק?

לא, פשוט היה לי לפני זה אפצ'י ממש גדול... כן זה אבק.

ובקשר לתוצאות, אני לא מאמין ששכחתי... שיפור חביב של 3-4 מעלות, תחת עומס כמובן. לפני זה זה היה 53-54 ועכשיו זה 48-50, אני אשנה גם את הפוסט הראשון שלו.

פורסם

יפה אחלה שיוף. ;)

פורסם
  • מחבר

נראת עבודה טובה, כל הכבוד

מה שכן, ככלל, השיפור במעלות מתגמד לעומת הסיכון שכרוך בשיוף הזה

הסיכון באמת נמוך מאוד מאוד, ותאמין לי שלא הייתי מנסה משהו פזיז שיכול לפגוע במחשב, לא כי זה P4 EE אלא סתם כי זה משבית אותו להרבה זמן וזה מעצבן. בקשר לשיפור בביצועים, אני לא אתווכח שזה לא דרמטי לגמרי אבל הייתה לי עוד סיבה לעשות את השיוף - מי שרכיב לי את המערכת (דווקא למיר) השאיר מדבקה על הIHS (זה רגיל?). הורדתי אותה עם סכין יפני אחרי שהיא הייתה כמה חודשים על המעבד וזה השאיר שריטות אז כבר החלטתי לשייף את הכל.

פורסם
  • מחבר

טוב, הנה עוד תמונה, לא ממש חשובה, רק הפעם עם ה AS5. אני הולך להתרחץ ולישון - יש לי מחר השלמות מ8 בבוקר עד 5 בערב - לא מוגזם לגמרי?!

פורסם

שיוף יפה! ואם יש שינוי בטמפרטורות אז זה מצויין. :)

פורסם

השיוף יצא לך ממש טוב(ויפה)! :o

אבי אני לא הייתי לוקח את הסיכון :P ::) :-\

פורסם

מניסיון התוצאה הכי טובה תהיה אם תוריד את החלק אותו שיפת (מפזר החום), מאוד קל להוריד אותו והתוצאה: ירידה של מספר מעלות.

פורסם
  • מחבר

מניסיון התוצאה הכי טובה תהיה אם תוריד את החלק אותו שיפת (מפזר החום), מאוד קל להוריד אותו והתוצאה: ירידה של מספר מעלות.

אתה מדבר מנסיון או שקראת על זה איפהשהו? (כי אני שמעתי שזה די קשה), אם ככה - שים לינק!

פורסם

יפה מאד !

הדרגה הטובה ביותר לסיום הליטוש היא 600. זה עוזר ל AS5 .

אם האבק מסביב הוא גם מהליטוש - כלומר מתכתי, אז שטוף את הלוח עם אלכוהול 95% ואח"כ עבור עם שואב אבק. !

אל תעלה בדעתך להסיר את הנחושת ! אלא אם כן קנית מעבד חדש אינה בעיה להוריך.

השיפור בטמפרטורות הוא משמעותי ויפה.

באשר להתקנת ההיטסינק. תמרח את המשחה התרמית על שני המשטחים בחזקה כדי שתמלא כל מקום אפשרי, ואח"כ צור משטח דק של משחה על המעבד. אתה יכול גם למרוח מעט משחת שיניים ולבדוק אם ההיטסינק נצמד טוב לכל פני השטח.

וזהו.

יפה מאד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים