עבור לתוכן

INTEL 750 לוח H97

Featured Replies

פורסם

האם לוח האם שלי תומך/מתאים לכונן הזה?

Gigabyte H97 D3H

מעבד 4590, 16GB ראם, GTX970, 4TB HDD

SSD נוכחי: KINGSTON V300 120GB

פורסם

1. אני רואה שה Intel SSD 750 הוא כרטיס PCI-Express 3.0 העובד ב"מהירות" של X4, מה אומר שבכדי לנצל את הכונן הזה במלואו אתה צריך חריץ הרחבה מסוג PCI-Express העובד בגירסה 3.0 ותומך במהירות של X4 לפחות.

2. בלוח H97-D3H של Gigabyte יש שני חריצי הרחבה רלוונטיים לנושא:

א. חריץ הרחבה אחד מסוג PCI-Express 3.0 X16. זהו חריץ ההרחבה המתאים ביותר לכונן ה SSD הנ"ל, אבל הוא תפוס ע"י כרטיס המסך שלך.

ב. חריץ הרחבה אחד מסוג PCI-Express 2.0 X4 (חריץ ההרחבה הזה הוא בעל ממשק פיזי של X16). בחריץ הרחבה זה כונן ה SSD הנ"ל אמור לעבוד (יש תמיכה בין הגירסאות השונות של תקן ה PCI-Express, כך שהתקן המיועד לגירסה 3.0 אמור לעבוד גם בגירסה 2.0).

3. בעמוד הזה באתר של אינטל כתוב שבאופן רשמי כונן ה SSD הנ"ל נתמך ע"י ערכות השבבים Z97 ו X99 בלבד והוא דורש חיבור PCI-Express 3.0, כאשר יש דרישה נוספת לתמיכה ב NVMe מצד הביוס של הלוח בכדי שיהיה אפשר לאתחל מכונן זה. ערכת השבבים של לוח האם שלך היא H97 ואתה כנראה תחבר אותו לחריץ הרחבה מסוג PCI-Express 2.0, כך שרשמית אי אפשר להתחייב שכונן ה SSD יעבוד בלוח האם שלך.

4. בעמוד הזה באתר של אינטל יש רשימה של לוחות אם בהם הכונן נבדק, והלוח H97-D3H מופיע בה (נבדק רק עם Windows 8). אני לא יודע באיזה חריץ הרחבה כונן ה SSD נבדק - האם בחריץ ההרחבה הראשי (ה PCI-Express 3.0 X16 שמיועד בעיקר לכרטיס המסך) או בחריץ ההרחבה השני (ה PCI-Express 2.0 X4).

לסיכום, כונן ה SSD הנ"ל כנראה יעבוד בלוח שלך, אבל אם הוא יחובר לחריץ ההרחבה PCI Express 2.0 אני לא בטוח אם תוכל לאתחל ממנו ובכל מקרה לא הוא לא יוכל להגיע ל"מהירות" המקסימלית התיאורטית שלו. אני הייתי מציע לחפש באינטרנט מקרים בהם משתמשים בעל לוח זהה לשלך ניסו לחבר כונן SSD כזה בכדי לוודא שהוא אכן עובד.

פורסם

שי אני כל הזמן נהנה לקרוא את ההסברים המנומקים שלך לגבי השאלות של האנשים, אני לומד מזה הרבה.

פורסם
  • מחבר
1. אני רואה שה Intel SSD 750 הוא כרטיס PCI-Express 3.0 העובד ב"מהירות" של X4, מה אומר שבכדי לנצל את הכונן הזה במלואו אתה צריך חריץ הרחבה מסוג PCI-Express העובד בגירסה 3.0 ותומך במהירות של X4 לפחות.

2. בלוח H97-D3H של Gigabyte יש שני חריצי הרחבה רלוונטיים לנושא:

א. חריץ הרחבה אחד מסוג PCI-Express 3.0 X16. זהו חריץ ההרחבה המתאים ביותר לכונן ה SSD הנ"ל, אבל הוא תפוס ע"י כרטיס המסך שלך.

ב. חריץ הרחבה אחד מסוג PCI-Express 2.0 X4 (חריץ ההרחבה הזה הוא בעל ממשק פיזי של X16). בחריץ הרחבה זה כונן ה SSD הנ"ל אמור לעבוד (יש תמיכה בין הגירסאות השונות של תקן ה PCI-Express, כך שהתקן המיועד לגירסה 3.0 אמור לעבוד גם בגירסה 2.0).

3. בעמוד הזה באתר של אינטל כתוב שבאופן רשמי כונן ה SSD הנ"ל נתמך ע"י ערכות השבבים Z97 ו X99 בלבד והוא דורש חיבור PCI-Express 3.0, כאשר יש דרישה נוספת לתמיכה ב NVMe מצד הביוס של הלוח בכדי שיהיה אפשר לאתחל מכונן זה. ערכת השבבים של לוח האם שלך היא H97 ואתה כנראה תחבר אותו לחריץ הרחבה מסוג PCI-Express 2.0, כך שרשמית אי אפשר להתחייב שכונן ה SSD יעבוד בלוח האם שלך.

4. בעמוד הזה באתר של אינטל יש רשימה של לוחות אם בהם הכונן נבדק, והלוח H97-D3H מופיע בה (נבדק רק עם Windows 8). אני לא יודע באיזה חריץ הרחבה כונן ה SSD נבדק - האם בחריץ ההרחבה הראשי (ה PCI-Express 3.0 X16 שמיועד בעיקר לכרטיס המסך) או בחריץ ההרחבה השני (ה PCI-Express 2.0 X4).

לסיכום, כונן ה SSD הנ"ל כנראה יעבוד בלוח שלך, אבל אם הוא יחובר לחריץ ההרחבה PCI Express 2.0 אני לא בטוח אם תוכל לאתחל ממנו ובכל מקרה לא הוא לא יוכל להגיע ל"מהירות" המקסימלית התיאורטית שלו. אני הייתי מציע לחפש באינטרנט מקרים בהם משתמשים בעל לוח זהה לשלך ניסו לחבר כונן SSD כזה בכדי לוודא שהוא אכן עובד.

ללוח יש גם כניסת M.2 וSATA EXPRESS

פורסם

לא ראיתי גרסאת M.2 לאינטל 750.

פורסם

@vidoe

תודה.

@iSolt

ברוב המוחלט של לוחות האם בעלי ממשק M.2 או/ו SATA Express נעשה שימוש ב-2 מסלולי PCI Express מגירסה 2.0, כך שגם אם כונן ה SSD הנ"ל מתאים פיזית לחיבור כזה (ובמקרה הזה יש צורך במתאם בכדי לחבר את כונן ה SSD בגירסת ה 2.5 אינץ' לחיבור M.2) הוא יהיה מוגבל מבחינת ה"מהירות" המקסימלית שלו (4 מסלולי PCI Express 3.0 נותנים רוחב פס מעשי של כמעט 4000MB/s בעוד ש-2 מסלולי PCI Express 2.0 נותנים רוחב פס מקסימלי של 1000MB/s בלבד).

פורסם

לג'יגהבייט אין לוחות אם עם מחבר לכרטיסים M.2 .

אם תכנס לאתר שלהם תמצא שיש להם כרטיס מתאם שנקרא :CMT7011 ראה בלינק הבא:

http://b2b.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5313#ov

הוא נכנס לחריץ הרחבה מצד לוח האם ואליו מותקן אחד מכרטיסי הזכרון של אינטל.

אגב , יש לוחות אם של אסוס עם מחבר מוכן ל M.2.

- - - תגובה אוחדה: - - -

כרטיס של אינטל עם חיבור M.2 של SSD עם 240 ג'יגה ראה בלינק הבא:

http://www.ebay.com/itm/Intel-SSDSCKHW240A401-530-Series-240GB-80mm-SATA-6Gb-s-M-2-20nm-MLC-SSD-OEM-3847-/371267054316?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item56713daaec

יש למכירה גם בארץ ( לא רציתי לפרסם אף אחד )

פורסם

כן אבל זו סדרה 530 ולא 750.

פורסם

צודק.

אבל כונן 400 ג'יגה עולה בארץ 2450 ש"ח ...

בעוד הפתרון שהצגתי מחירו ממש סביר וההבדל בביצועים יהיו כאלו שסביר שלא תרגיש בהם.

פורסם
  • מחבר
צודק.

אבל כונן 400 ג'יגה עולה בארץ 2450 ש"ח ...

בעוד הפתרון שהצגתי מחירו ממש סביר וההבדל בביצועים יהיו כאלו שסביר שלא תרגיש בהם.

זה המחיר באייבורי. בפלונטר הכונן עולה 2000!

פורסם

@ydmtm

1. בוודאי שיש לוחות אם של Gigabyte עם חיבור M.2 מובנה, כולל הלוח של פותח הדיון (ה H97-D3H). הבעיה היא שברוב המוחלט של הלוחות לתושבת 1150 (ובכל הלוחות שאינם מבוססים על ערכת השבבים Z97) נעשה שימוש ב-2 ערוצי PCI Express 2.0 ולא ב-4 ערוצי PCI Express 3.0 (במעבד בעל תושבת 1150 יש בסה"כ 16 ערוצי PCI Express 3.0 שלא ניתן לפצלם אלא אם כן הלוח מבוסס על ערכת השבבים Z87 או Z97).

2. בנוגע לכונן ה SSD שקישרת אליו - לא רק שהוא מדגם אחר, כפי ש Gimel ציין, אלא גם מדובר על כונן שהוא בעל ממשק פיזי מסוג M.2 אך מבחינה אלקטרונית הממשק שלו הוא SATA 3, מה שאומר שהוא מוגבל לרוחב פס גולמי של 6Gb/s (או רוחב פס מעשי של 600MB/s), כך שהוא יהיה מוגבל מבחינת ה"מהירות" שלו בדיוק כמו כונן SSD "רגיל" (כונן בגודל 2.5 אינץ' עם חיבור SATA 3).

פורסם

קודם כל תודה .

כאשר חיפשתי באתר של ג'יגה בייט הוא תמיד הפנה אותי לכרטיס המתאם כאילו אין את זה על לוחות האם.

עכשיו כשרשמת זאת , נכנסתי למפרט של לוח האם ואכן יש שם מחבר פיזי לכרטיס SSD בממשק M.2 .

בשונה ממה שכתבת רשום על לוח האם וגם במפרט:

M.2 for SSDs drives with up to 10 Gb/s data transfer

כלומר קצב העברה גבוה יותר מאשר data transfer 6 Gb/s

- - - תגובה אוחדה: - - -

ולגבי המחיר כ 750 ש"ח לעומת 2000 ש"ח .... שניהם בפלונטר

פורסם

אני התייחסתי לכונן ה SSD שקישרת אליו ולא לחיבור ה M.2. רק שיהיה ברור, הנה רוחבי הפס עבור החיבורים השונים (הסברתי את זה בדיון מעבדים, לוחות אם וזכרונות - כל מה שרציתם לדעת (ועוד) (2014), אבל הנה "תקציר")::

SATA 3 - רוחב פס גולמי של 6Gb/s (רוחב פס מעשי של 600MB/s).

2 ערוצי PCI Express 2.0 - רוחב פס גולמי של 10Gb/s (רוחב פס מעשי של 1000MB/s).

4 ערוצי PCI Express 2.0 - רוחב פס גולמי של 20Gb/s (רוחב פס מעשי של 2000MB/s).

2 ערוצי PCI Express 3.0 - רוחב פס גולמי של 16Gb/s (רוחב פס מעשי של 1969MB/s).

4 ערוצי PCI Express 3.0 - רוחב פס גולמי של 32Gb/s (רוחב פס מעשי של 3938MB/s).

צריך להבין שחיבור M.2 (ולמעשה גםחיבור SATA Express) יכול להשתמש בממשק SATA 3 או בממשק PCI Express, אבל כמובן שגם כונן ה SSD חייב לתמוך באותו סוג ממשק. בהחלט יכול להיות מצב, בדיוק כמו בכונן ה Intel 530 שקישרת אליו, שהממשק הפיזי של הכונן יהיה M.2 אבל הממשק האלקטרוני שלו (הבקר) יהיה רק SATA 3, מה שאומר שמבחינת רוחב הפס לא יהיה שום הבדל בין כונן כזה בחיבור M.2 לאותו הכונן בחיבור SATA . למעשה ייתכן גם מצב הפוך שבו יצרן הבקר בלוח האם מחליט מסיבה כלשהי לאפשר רק ממשק מסוג PCI Express בבקר בעל ממשק פיזי M.2 (או באותה המידה - רק ממשק מסוג SATA 3), מה שאומר שכונני SSD בעלי חיבור M.2 העושים שימוש בבקר SATA 3 פשוט לא יעבדו אם הם יחוברו לממשק כזה. בקיצור - העובדה שכונן הוא בעל ממשק M.2 לא מבטיחה שהוא מסוגל לעבוד ברוחב פס של 10Gb/s.

בנוגע לדיון - שימוש בכונן SSD מדגם Intel 750 בלוח H97-D3H, במידה והוא יעבוד, יגביל את ה"מהירות" המקסימלית התיאורטית של כונן ה SSD, ואילו שימוש בכונן SSD מדגם Intel 530 בעל חיבור M.2 יהיה ביזבוז כסף, שכן יהיה אפשר להגיע לאותן התוצאות גם עם כונן זהה בעל ממשק SATA (אם קיים כונן כזה, לא בדקתי, ואני גם מניח שהוא יהיה זול יותר מאשר כונן בעל ממש M.2).

פורסם

שי

קודם כל תודה .

השכלתי ממה שכתבת.

התענינותי נובעת מכך שבכוונתי לבנות מחשב חדש ( מזה שנים שאני בונה את המחשבים לעצמי ובחברה אצלנו ).

אני מעוניין במחשב עם כונן קשיח לא גדול ( מספיק עד 240 ג'יגהבייט ) .

חשוב לי שמהירות הגישה לכונן הקשיח תהיה מקסימלית ...

תמיד מעדיף לוחות אם של ג'יגהבייט.

אשמח לשמוע על הצעה מתאימה.

פורסם

@ydmtm

אתה מדבר פה על נושא נפרד. אם אתה מעוניין בעזרה בבחירת לוח אם - תפתח בבקשה דיון חדש בפורום הזה. אם אתה מעוניין בעזרה בבחירת התקן איחסון - פתח דיון בפורום אמצעי אחסון.

בכל מקרה, וזה נוגע גם לדיון הזה, יש לציין שברגע שמדובר על כונן SSD, בין אם הוא בחיבור SATA, חיבור M.2, חיבור SATA Express או שהוא מתחבר ככרטיס PCI Express הוא יהיה "מהיר" יותר מאשר דיסק קשיח מכני רגיל. רוב המשתמשים לא ממש ירגישו בהבדל בין כונן SSD בנפח 250GB שעולה 500 ש"ח לאחד שעולה 1000 ש"ח. לעומת זאת משתמש שצריך התקן איחסון לשימוש מקצועי והיישומים שלו דורשים גישה מהירה לקבצים (כמו למשל עריכת סרטים) כן ירוויח מכונן SSD "מהיר", ואולי כן ישתלם לו לקנות כונן SSD בעל ממשק PCI Express 3.0 X4 מאשר כונן SSD בעל ממשק SATA (במקרה הזה פותח הדיון iSolt לא ציין מדוע הוא מעוניין בכונן SSD כמו ה Intel 750 ולא בכונן SSD בעל ממשק SATA 3 שכנראה יהיה יותר זול).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים