עבור לתוכן

i7 לגיימינג - והאם יש מגמת עליה במשחקים התומכים בHT?

Featured Replies

פורסם

שלום,אני בימים הקרובים משדרג את המחשב ואני עוד בהתלבטות לגבי איזה מעבד לקחת,או I5 4690 או I7 4790.

הדרישות העיקריות הם גיימינג ומעבד לטווח ארוך.

הבנתי שהיתרון המשמעותי של הI7 בגיימינג הוא הHT,אך השאלה שלי היא האם יש מגמת עליה במשחקים התומכים בHT? כי סך הכול אין הרבה הבדל בין המעבדים ברוב המשחקים,אבל הI7 עולה כ450 ש"ח יותר.

ראיתי שבמשחקים התומכים בHT יש הבדל בביצועים בין השניים.

בנוסף בדרך כלל אני לא נוטה לרכוש כרטיסי מסך היי אנד אלא מיד אנד,השאלה היא האם הכרטיס לא יגביל אותי לפני המעבד?

כרגע יש לי 760GTX OC.

תודה.

פורסם

מעבד לטווח ארוך ? אני מניח שאתה מדבר על 4 שנים לפחות ? אז 450 שקל יותר יוצא פחות מ 10 שקל לחודש (2 כוסות קפה בקופיקס). בכל מקרה, הייתי מחפש ביקורות על משחקים שאתה משחק ורואה איך הם במעבד עם HT לעומת כזה בלי.

לגבי כרטיס המסך, ברור שהוא יגביל אותך מתישהו בטווח הארוך כי משחקים דורשים יותר, ואז תצטרך להתפשר על ההגדרות יותר ויותר.

פורסם
  • מחבר

אני כרגע עם המעבד הנוכחי שלי כבר 5 שנים athlon 635,מחפש מעבד שיחזיק אפילו יותר.

אני מחליף כל כמה שנים כרטיס מסך,מעבד מן הסתם זה יותר בעייתי להחליף במיוחד שמחליפים גם תושבת.

פורסם

אז למה אתה בדיוק מתלבט על הפרש של כמה שקלים בודדים בחודש על משהו שאתה גם ככה משקיע בו שעות על גבי שעות כל חודש ?

פורסם

אם אתה רוצה טווח זמן גדול תשקיע יותר כגודל ההשקעה כך הזמן יתארך....

פורסם

1. אני מסכים עם מה שנכתב פה - אם המחשבה היא לטווח ארוך וליישומים עתידיים ואם התקציב מאפשר זאת כמובן שעדיף לבחור במעבד Core i7 מאשר במעבד Core i5. יש לשים לב כי בנוסף לתדר עבודה קצת יותר גבוה במעבדי ה Core i7 לעומת מעבדי ה Core i5 וכמובן התמיכה ב HT, למעבדי ה Core i7 יש גם זיכרון מטמון קצת יותר גדול, דבר שבעצמו שיכול להביא לשיפור ביצועים כלשהו (אבל זה כמובן תלוי ביישומים).

2. אני רוצה לציין שרצוי להשקיע גם בלוח אם איכותי (ובפרט כזה בעל יותר שלבי ייצוב מתח) בכדי שגם הוא יחזיק מעמד זמן ארוך ככל האפשר.

3. מעבדי ה Skylake אמורים להיות משוחררים בעוד מספר חודשים (אולי באוגוסט), להציע שיפור בביצועים (אם כי סביר להניח שמדובר בשיפור קל בלבד) וכמובן - תמיכה ב DDR4. אולי יהיה משתלם יותר להמתין עוד מספר חודשים עם קניית המחשב שכן אולי באותו סכום יהיה ניתן לקבל מחשב חזק יותר או לקנות את המחשב המתוכנן לקנייה במחיר זול יותר (אולי יהיו מבצעים של חיסולי מלאי).

פורסם
  • מחבר

DDR4 יקר מאוד מאוד היום,וגם הלוחות שתומכים מאוד יקרים,רק הלוח הוא 75% מהתקציב.

אני קונה רק לוח ומעבד,I7 4790 עם gigabyte h97 hd3 שעולים ביחד 2200 ש"ח.

פורסם

1. DDR4 נתמך כיום רק ע"י מעבדים ולוחות לשוק הביתי הגבוה בעלי תושבת 2011-3 ולא אליהם התכוונתי. אני התכוונתי שבעוד מספר חודשים ישוחררו מעבדי ה Skylake (הדור השישי) לשוק הביתי "הרגיל" והם אמורים להחליף את מעבדי ה Haswell (כמו ה Core i7-4790). מעבדי ה Skylake יעשו שימוש בתושבת חדשה (כנראה 1151) ויתמכו כנראה גם ב DDR3 וגם ב DDR4. שחרור מעבדי ה Skylake לשוק הביתי אמור להוביל לירידה במחירי זיכרון ה DDR4, שכן בסופו של דבר הוא יחליף את זיכרון ה DDR3. זה אומר שבמחיר של מחשב המבוסס על מעבד Core i7-4790 עם זיכרון DDR3 אתה כנראה תוכל לקנות מחשב חזק יותר בעוד מספר חודשים. לדעתי סביר להניח שבשלב מסויים יהיו גם מבצעים של חיסול מלאי של חומרה המתאימה לתושבת 1150 (מעבדים ולוחות אם), אז כנראה יהיה אפשר לקנות מחשב המבוסס על מעבד Core i7 לתושבת 1150 במחיר נמוך יותר לעומת מחירו כיום.

2. אם אתה כבר קונה לוח H97-HD3 של Gigabyte כדאי לשקול להוסיף עוד כמה שקלים ולקחת את ה H97-D3H בשביל חיבורי ה SATA Exress וה M.2. אני אישית הייתי מעדיף לוח אם עם יותר שלבי ייצוב מתח למעבד (בלוחות הנ"ל יש רק 4 שלבים), אבל זה כמובן לא הכרחי.

פורסם

המעבדים שמיועדים להמהרה יצאו באוגוסט-ספטמבר ורוב מעבדי Skylake-S יצאו בספטמבר ונראה גם שיש להם TDP נמוך יותר(65W) מגרסאות הK שהם עם 95W, לוחות האם יהיו מסדרת Z170/H170 רק לא ברור לי מתי הם יהיו זמינים בארץ.

http://wccftech.com/intel-skylake-launch-schedule-leaked-skylake-s-skylake-y-skylake-h-skylake-u-launch-september-2015/

Intel-Skylake-Launch-Schedule.jpg

פורסם

WOW איזה בלבול עם ה SKYLAKE, מה הבחנה בין הסיומות השונות U/Y/H/S ?

כמה ליבות יש בכל דגם ?

פורסם
  • מחבר

אולי עדיף ללכת על msi z97 krait ?

פורסם
WOW איזה בלבול עם ה SKYLAKE, מה הבחנה בין הסיומות השונות U/Y/H/S ?

כמה ליבות יש בכל דגם ?

בקישור הבא יש טבלה שבה תוכל לראות כמה ליבות יש לכל דגם

Skylake - Configurations - Wiki

kvGjDCw.png

פורסם

אני ממליץ לך על לוח ASROCK EXTREME6 Z97 יש בו גם M.2 (PCIE 4LAMES) וגם בדגם החדש USB3.1

פורסם
  • מחבר

חורג מהתקציב בהרבה

יש גם את ה 3 ga-h97-gaming של גיגהבייט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים