עבור לתוכן

כשמרכיבים לי מחשב במעבדה מורחים גם משחה על המעבד?

Featured Replies

פורסם

אני עומד לקנות מחשב מבוסס AMD בזמן הקרוב, ואני רוצה להרכיב אותו לבד.

אבל אני מתחיל להתחרט לגביי זה ואולי אני אשלם למעבדה שירכיבו לי את המחשב.

רק רציתי לדעת אם מורחים לי משחה על המעבד בזמן ההרכבה שלו?

פורסם

סביר להניח שהם משאירים את החומר שבא עם הגוף קירור.....

אין להם סיבה לעשות משהו אחר.

פורסם

זה תלוי...

אם מצורפת למאוורר משחה, אז כנראה ששמים.

אם לא, אז כנראה שלא.

בכל מקרה, אם זה מעניין אותך פשוט תבדוק.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה

רק תזכירו לי שוב מה השם של המשחה הכי טובה למעבדי AMD?

אפשר להסתפק גם באחת שהיא לא הכי טובה, אבל טובה (מה שיותר זול יותר עדיף)

פורסם

זה לא תלוי.

על כל הגופי קירור שבאים עם המעבדים יש כבר חומר תרמי מוכן. אין שום סיבה לחנות להחליף אותו (הוא עושה את העבודה).

ןלדעתי אין טעם שתחליף משחה. אם אתה מתכנן המהרה: אז גם ככה כדאי לך להחליף בנוסף גם את הגוף קירור.

ואם לא- אז פשוט אין טעם.

פורסם
  • מחבר

זה לא תלוי.

על כל הגופי קירור שבאים עם המעבדים יש כבר חומר תרמי מוכן. אין שום סיבה לחנות להחליף אותו (הוא עושה את העבודה).

ןלדעתי אין טעם שתחליף משחה. אם אתה מתכנן המהרה: אז גם ככה כדאי לך להחליף בנוסף גם את הגוף קירור.

ואם לא- אז פשוט אין טעם.

אתה בטוח אחי?

אני מתכנן לעשות OC בעוד 4 חודשים או 5 חודשים. כי עד אז אני אצליח לחסוך כסף למאוורר מקצועי, כמו וולקנו 12.

אבל זה רק בעוד 4 חודשים או 5 חודשים.

בנתיים אני מתכנן להשאיר את המעבד כפי שהוא מבלי לעשות שום OC.

והמעבד מגיע כבר שהמשחה מרוחה עליו ואני לא צריך למרוח כלום? או שהמשחה מגיעה איתו בחבילה ואני לבד צריך למרוח אותה?

פורסם

אין סיכוי שמעבדה מקצועית תשאיר אותך בלי חומר טרמי שם, מסוג כלשהוא... גם אם זה לא בא עם המעבד...

אלא אם זה אצל הדובים, שם הכל יכול להיות... אז אם קניתה שם לך למעבדה ליד הבית שירכיבו לך ב80 שקל ואם לא קניתה שם אז גם אל תקנה :)

ולא צריכה להיות שום בעיה שירכיבו לך את זה בחנות שאתה קונה בה :x

פורסם
  • מחבר

תודה אחים שלי אבל לא עניתם לי על השאלה:

המשחה שבאה עם המעבד, כבר מרוחה עליו? או שהיא באה איתו ואני צריך למרוח אותה עליו לבד?

פורסם

יש גופי קירור שמגיעים עם מזרק או שקית קטנה ובו גריז טרמי (במצב נוזלי) ככה שצריך למרוח את הגריז לפי המדריך פה באתר

יש גופי קירור שמגיעים עם מדבקה טרמית, כל הבסיס של הגוף קירור פשוט מודבק חומר טרמי וכל מה שצריך לעשות זה להתקין את הגוף קירור בלי למרוח שום דבר.

פורסם
  • מחבר

אחי, אני קונה מעבד AMD 2500, גרסת BOX.

אז כבר מגיע איתו מעבד. אז אתה יודע במקרה אם המעבד הזה שמגיע עם המארז יש לו מדבקה טרמית שכבר מוכנה או חומר טרמי במזרק שאני צריך למרוח לבד?

פורסם

כן, במעבדה מורחים גם משחה, אבל לרוב זאת משחה תרמית רגילה או פד תרמי- לא אפקטיבי כ"כ. אני אישית הורדתי את המשחה ששמו לי במעבדה ומרחתי משחה תרמית עם ריכוז כסף על המעבד (שמן הסתם שיפרה באופן מכובד את הטמפ').

אם אפשר אז תבקש מהמעבדה שימרחו לך משחה תרמית silver או שתמרח בעצמך.

פורסם

אני קניתי כזה מעבד פעם והיה על ה HEATSINK מדבקה טרמית על תדאג וחוץ מי זה שאתה יכול לבדוק בביוס את הטמפרטורה של המעבד במידה ואין לך משחה או מדבקה טרמית בין ה HEATSINK לבין המעבד אז המעלות לא יהיו נחמדות במיוחד...

פורסם

מעבדי אינטל מגיעים עם פד תרמי מוכן על הגוף קירור, AMD מגיע איתו חומר טרמי (בתוך שקית אני חושב) וצריך למרוח אותו עצמאית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים