עבור לתוכן

הוספת זיכרון נוסף בנפח שונה

Featured Replies

פורסם

יש לי זיכרון RAM של 4GB,

האם זה בסדר להוסיף זיכרון של 8GB עם אותם נתונים מאותה חברה בדומה ל - 4GB?

או שכל הכרטיסים חייבים להיות זהים ב - GB?

סליחה על הנוביות, אף פעם לא חשבתי על זה

פורסם

הכי חשוב ששניהם יפעלו באותו מתח. כל שאר הנתונים דיי סטטיים.

או שגם זה כבר לא אישיו?

פורסם

1. יש לוודא שלוח האם תומך בנפח הזיכרון החדש. לדוגמא - קיימים לוחות בעלי 4 חריצי הרחבה לזיכרון DDR3 שתומכים בנפח זיכרון מקסימלי של 16GB בלבד או לוחות בעלי 2 חריצי הרחבה לזיכרון שתומכים בעד 8GB בלבד.

2. יש לוודא שלוח האם תומך במודולי זיכרון בנפח של 8GB. זה בד"כ יותר בעייתי כי חלק מלוחות האם הישנים שוחררו לפני שיצאו מודולי זיכרון DDR3 בנפח של 8GB ולכן באופן רשמי נראה שהם תומכים במודולי זיכרון בנפח מקסימלי של 4GB בלבד. במקרה כזה רצוי לחפש מקרים דומים באינטרנט (אנשים עם לוח דומה שניסו להתקין מודולי זיכרון בנפח המבוקש) ולראות האם הם הצליחו.

3. הדבר הכי חשוב הוא לוודא שכל מודולי הזיכרון יוכלו לעבוד באותו המתח. שאר התכונות הן פחות חשובות מכיוון שהביוס אמור לבחור את התדר והתיזמונים המתאימים לפי מודול הזיכרון ה"איטי" יותר.

4. במידה ומתקינים במחשב 2 מודולי זיכרון בנפח שונה הזיכרון לא יעבוד במצב של ערוץ כפול אלא במצב של ערוץ בודד או במצב Flex לכל היותר. כאשר מדובר במחשב מודרני הדבר לא ממש מהווה בעיה מכיוון שמבחני ביצועים מראים שלרוב השימושים אין הבדל בעבודה בין ערוץ בודד לערוץ כפול.

5. יש לקחת בחשבון שתמיד קיימת האפשרות שתהיה בעית תאימות בין מודולי הזיכרון או בין מודולי הזיכרון והלוח. הסיכוי לכך הוא קטן אבל הוא תמיד קיים. כל מה שאפשר לעשות הוא וודא שהביוס של לוח האם מעודכן, וזאת מכיוון שישנם עידכוני ביוס שנועדו לפתור בעיות תאימות עם הזכרון, ואם אפשר - לבדוק את הזיכרון במחשב לפני הקנייה. אפשר גם לנסות לחפש מקרים דומים באינטרנט בהם משתמשים ניסו להתקין זיכרון חדש זהה עם זיכרון קיים זהה בלוח אם מאותו הדגם כאשר נעשה שימוש באותו המעבד, אבל הסיכוי למצוא מקרה זהה לחלוטין, בהתחשב במבחר הגדול של מודולי הזיכרון ולוחות האם, הוא דיי נמוך.

6. גם אם נראה לאחר הוספת הזיכרון שהכל תקין תמיד מומלץ להריץ בדיקת +memtest86 בכדי לוודא שהזיכרון תקין ושהוא לא מייצר שגיאות.

@Guy85

אם בשאלתך אתה מתכוון למחשב שבמפרט שלך, אז יש פה בעיה - הלוח GA-P35C-DS3 של Gigabyte אמנם תומך גם בזיכרון DDR2 (כפי שמותקן כרגע) וגם בזיכרון DDR3 אבל לא במקביל. בנוסף ניתן להתקין בו זיכרון DDR3 בנפח כולל מקסימלי של 4GB, אז אני בספק אם מודול זיכרון של 8GB יעבוד במקרה שלך.

פורסם
  • מחבר

המפרט בפרופיל שלי לא מעודכן, קניתי מחשב חדש.

תודה רבה על הפירוט :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים