עבור לתוכן

המחשב עובד לאט מאוד-> תמונות ומדידות בפנים

Featured Replies

פורסם

שלום,

המחשב שלי בעבודה עובד לאט בעומס תחת משימות.

המשימות הן: גלישה ברשת(לעיתים 10 חלונות במקביל), יישומי OFFICE במקביל (וורד אקסל וPDF), ומערכת ניהול מידע(כמשתמש- המחשב שלי הוא לא השרת).

לאחר אתחול, המחשב רץ חלק, וככל שהמשימות מתרבות הוא נחנק. בנקודה הזו, גם אם אני סוגר את רובן, הוא ממשיך להיות איטי עד לאתחול הבא.

המפרט שלו:

מעבד E5700

4 ג'יגה RAM

WIN7

המפרט לא חדש, ומהעבד הוא מ2010, אבל הוא מגיע בקלות ל100%.

אני מצרף צילום מסך של בקרת המשאבים.

אשמח לעזרתכם- האם הבעיה היא בתוכנה? האם פעולות איחוי יעזרו? איזו החלפת רכיב תתרום?

פורסם

1. תלמד לקחת תצלומי מסך. בשביל זה יש snipping tool.

2. הייתי במקומך מוריד את התמונה בגלל מידע אישי על אותו עורך דין ולקוחות שלו.

3. אתה רואה מה צילמת פה? יש לך חלקי זמן בגרף שבהם יש 100% בדיקס קשיח מעבר למעבד. פשוט תבדוק מה מנצל את המשאבים ואיפה.

נערך על-ידי multicore

פורסם

בקיצור מה שאתה מתאר מספיק כדי להעמיס על מחשב שכזה מדובר במיוחד על הדפדפן שאתה פותח בו מספר רב של דפים נסה לצמצם פעולות שאתה מבצע במקביל או פשוט תקנה מחשב חדש שמתאים לצרכים שלך

בהצלחה

פורסם
  • מחבר
בקיצור מה שאתה מתאר מספיק כדי להעמיס על מחשב שכזה מדובר במיוחד על הדפדפן שאתה פותח בו מספר רב של דפים נסה לצמצם פעולות שאתה מבצע במקביל או פשוט תקנה מחשב חדש שמתאים לצרכים שלך

בהצלחה

במדידות הדבר שתחת עומס מירבי הוא הדיסק. אני מנסה להבין אם זו בעיה בדיסק, או שזו בעיה בזיכרון\מעבד שבפועל משליכה על הדיסק

פורסם

קודם כל הגיע הזמן שתלמד שאפשר לעשות ALT + PRINTSCREEN כדי ללכוד רק את החלון האקטיבי! ולא את כל המסך.

וגם אם צריך לחתוך חלק או לצבוע בשחור, אפשר לעשות זאת בקלות עם תוכנת הPAINT תוך כמה שניות.

וכשאתה שומר, תמיד תבחר JPG אם אפשר(ולא PNG למשל) כדי לחסוך במשאבי רשת וזיכרון לצופים/קוראים/השרת של האתר.

בכלל אני מציע שלא תשתמש בשרת של HWZONE לאחסון תמונות(למה להעמיס להם את השרת ללא צורך).

יש אתרים מעולים כמו POSTIMAGE.ORG, שאפשר תמיד למצוא בחיפוש המילים IMAGE HOST בגוגל, יחד עם עוד כמה אתרים טובים.

אני משתמש באתר הזה שנים.

הוא פשוט ויעיל ומהיר ומעולה מכל בחינה.

אחרי שאתה מעלה אליו את התמונה(תוך שניה ובקלות) הוא נותן לך מבחר גדול של לינקים לתמונה, כולל DIRECT LINK שבדרך כלל עדיף כשרוצים לשלב תמונה כמו שהיא ללא אלמנטים ופונקציונלים נוספים.

לגבי הביצועים.

זה שיש פעילות מעבד גבוהה, ופעילות הרדיסק גבוהה, לא ממש עוזר לי להבין למה.

פתח את הלשוניות ותראה תחת כל קטגוריה של עומס מהו היישום שאחראי לעומס.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר
קודם כל הגיע הזמן שתלמד שאפשר לעשות ALT + PRINTSCREEN כדי ללכוד רק את החלון האקטיבי! ולא את כל המסך.

וגם אם צריך לחתוך חלק או לצבוע בשחור, אפשר לעשות זאת בקלות עם תוכנת הPAINT תוך כמה שניות.

וכשאתה שומר, תמיד תבחר JPG אם אפשר(ולא PNG למשל) כדי לחסוך במשאבי רשת וזיכרון לצופים/קוראים/השרת של האתר.

בכלל אני מציע שלא תשתמש בשרת של HWZONE לאחסון תמונות(למה להעמיס להם את השרת ללא צורך).

יש אתרים מעולים כמו POSTIMAGE.ORG, שאפשר תמיד למצוא בחיפוש המילים IMAGE HOST בגוגל, יחד עם עוד כמה אתרים טובים.

אני משתמש באתר הזה שנים.

הוא פשוט ויעיל ומהיר ומעולה מכל בחינה.

אחרי שאתה מעלה אליו את התמונה(תוך שניה ובקלות) הוא נותן לך מבחר גדול של לינקים לתמונה, כולל DIRECT LINK שבדרך כלל עדיף כשרוצים לשלב תמונה כמו שהיא ללא אלמנטים ופונקציונלים נוספים.

לגבי הביצועים.

זה שיש פעילות מעבד גבוהה, ופעילות הרדיסק גבוהה, לא ממש עוזר לי להבין למה.

פתח את הלשוניות ותראה תחת כל קטגוריה של עומס מהו היישום שאחראי לעומס.

על פי הנראה הפעולות שדורשות הכי הרבה הן הכרום ועוד פעילות בשם SVCHOST

attachment.php?attachmentid=8673&stc=1

פורסם

לכידת התמונה עדיין לא נעשית כמו שצריך עם ALT+PRINTSCREEN.

בשביל מה צריך בלוק לבן מיותר בדף?

ועוד 2 כאלו כי אתה מעלה לHWZONE במקום לPOSTIMAGE.ORG, והוא מופיע בשני אופנים בהודעה.

הנתונים הרלוונטים לא מופעים כמו שהייתי רוצה בתמונה.

חלון הזיכרון דווקא בסדר.

חלון הדיסק לא מראה את הכתיבה וקריאה, שהייתי רוצה לראות את שניהם עם תמונה נפרדת לכל מיון, אבל אתה יכול בעצמך למיין לפי קריאה וכתיבה ולראות מה יותר רלוונטי לעומס.

בכל מקרה גם מהנתונים החלקיים אפשר לראות שהPAGEFILE טוחן בגלל הכרום, וזה סימפטום עיקרי באיטיות שאתה מרגיש.

בחלון הCPU גם לא הכי ברור שיש, אבל אפשר לראות שגם שם הכרום אחראי לעומסים.

בכל מקרה נראה שהכרום מאמץ את המערכת שלך מכל בחינה.

בעיקר בזיכרון שגולש לפעילות הרדיסק עצבנית ומעיקה.

ממה שאני זוכר עם מעבד ישן כמו שלך, והרבה טאבים פתוחים, דברים כמו סרטוני FLASH ופרסומות, ודפים עמוסי JAVA, יכולים להעמיס ולהוריד את המחשב לברכיים.

אתה צריך לחשוב איך לצמצם את הביזבוז.

דרך אחת היא לסגור טאבים שאתה לא צריך.

דבר נוסף שאתה יכול לעשות זה להריץ את התוסף חוסם הפרסומות ADBLOCK PLUS. (אפילו חובה במצבך הייתי אומר)

אולי יש תוסף שעוזר לצמצם צריכת זיכרון בדפדפן כרום.

אולי יש הגדרות בכרום שאפשר לשנות כדי לחסוך במשאבים(אם קיים תוסף למטרת חיסכון משאבים בכרום הוא כנראה עושה זאת אוטומטית בין שאר הדברים).

או דפדפן אחר שמתמקד בפיתוחו/התאמתו לחיסכון במשאבים/זיכרון.

browser-scores-chart2.png

מעולם לא ניסיתי את GREEN BROWSER אבל נראה טוב בטבלה.

קח בחשבון שמדובר בהשוואה מינימלית, שאינה מרחיבה הרבה את צריכת הבסיס.

כך שבהשוואה של 10 טאבים מסוגים שונים עם תכנים שונים בסוגם ועומסם, התמונה המצטיירת יכולה להיות קצת שונה(או הרבה).

אם אתה נדיב ומתחשב, ורוצה שHWZONE ירוויח מפרסומות, אתה מוזמן לבטל ספציפית לאתר הזה את חסימת הפרסומות(שים לב לא לבטל את התוסף לגמרי).

הוסף כאן סרטון אנא ממך של הפילוסים.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר
לכידת התמונה עדיין לא נעשית כמו שצריך עם ALT+PRINTSCREEN.

בשביל מה צריך בלוק לבן מיותר בדף?

ועוד 2 כאלו כי אתה מעלה לHWZONE במקום לPOSTIMAGE.ORG, והוא מופיע בשני אופנים בהודעה.

הנתונים הרלוונטים לא מופעים כמו שהייתי רוצה בתמונה.

חלון הזיכרון דווקא בסדר.

חלון הדיסק לא מראה את הכתיבה וקריאה, שהייתי רוצה לראות את שניהם עם תמונה נפרדת לכל מיון, אבל אתה יכול בעצמך למיין לפי קריאה וכתיבה ולראות מה יותר רלוונטי לעומס.

בכל מקרה גם מהנתונים החלקיים אפשר לראות שהPAGEFILE טוחן בגלל הכרום, וזה סימפטום עיקרי באיטיות שאתה מרגיש.

בחלון הCPU גם לא הכי ברור שיש, אבל אפשר לראות שגם שם הכרום אחראי לעומסים.

בכל מקרה נראה שהכרום מאמץ את המערכת שלך מכל בחינה.

בעיקר בזיכרון שגולש לפעילות הרדיסק עצבנית ומעיקה.

ממה שאני זוכר עם מעבד ישן כמו שלך, והרבה טאבים פתוחים, דברים כמו סרטוני FLASH ופרסומות, ודפים עמוסי JAVA, יכולים להעמיס ולהוריד את המחשב לברכיים.

אתה צריך לחשוב איך לצמצם את הביזבוז.

דרך אחת היא לסגור טאבים שאתה לא צריך.

דבר נוסף שאתה יכול לעשות זה להריץ את התוסף חוסם הפרסומות ADBLOCK PLUS. (אפילו חובה במצבך הייתי אומר)

אולי יש תוסף שעוזר לצמצם צריכת זיכרון בדפדפן כרום.

אולי יש הגדרות בכרום שאפשר לשנות כדי לחסוך במשאבים(אם קיים תוסף למטרת חיסכון משאבים בכרום הוא כנראה עושה זאת אוטומטית בין שאר הדברים).

או דפדפן אחר שמתמקד בפיתוחו/התאמתו לחיסכון במשאבים/זיכרון.

browser-scores-chart2.png

מעולם לא ניסיתי את GREEN BROWSER אבל נראה טוב בטבלה.

קח בחשבון שמדובר בהשוואה מינימלית, שאינה מרחיבה הרבה את צריכת הבסיס.

כך שבהשוואה של 10 טאבים מסוגים שונים עם תכנים שונים בסוגם ועומסם, התמונה המצטיירת יכולה להיות קצת שונה(או הרבה).

אם אתה נדיב ומתחשב, ורוצה שHWZONE ירוויח מפרסומות, אתה מוזמן לבטל ספציפית לאתר הזה את חסימת הפרסומות(שים לב לא לבטל את התוסף לגמרי).

הוסף כאן סרטון אנא ממך של הפילוסים.

תודה רבה על התשובה המפורטת.

מלבד הפתרונות שהצעת, האם הוספה של 4 gb נוספים תשפר את הביצועים לאור המצב המתואר?

פורסם

יכול מאוד להיות.

אבל גם יכול להיות שיש אצלך משהו לא תקין שפועל על הכרום, ויצא משליטה גם עם 8GB זיכרון.

בגלל אני מציע קודם כל לנסות למצוא הגיון במצב, ולראות אם אתה יכול לשלוט בו דרך הנחות הבסיס.

ואם זה לא יעבוד, אז צריך לשאול שאלות.

אולי הייתי גם עושה בדיקה לביצועי ההרדיסק שלך.

ומנסה להבין אם יש משהו שאפשר לשפר שם.

אולי יש איטיות חריגה לה נטיה לצבור עומסים שהיו אמורים להשתחרר.

בדוק עם HDTUNE במצב בו כמה שיותר תוכנות וישומים סגורים, ותעלה תמונה של התוצאות(עם ALT+PRTSCN הפעם).

נערך על-ידי Art Tatum

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים