עבור לתוכן

לאפינג ל-SLK800 (עדכון כולל תמונות בסוף עמוד 2)

Featured Replies

פורסם

בתכלס נמאס לי מהרעש של ה-SF2 האלה, לא יכול לסבול את העובדה שיש לי 4 כאלה במארז, אחד כזה בספק ועוד אחד על המעבד והמעבד על 55 מעלות במנוחה, ו-62 במאמץ.

כן אני יודע שחם לו.

המעבד הוא ברטון 2500 שעובד ב-3200 וזה לא הולך לרדת.

בעיקרון החום הוא בגלל הלוח הדפוק - Gigashit 7N400 Pro2, מסיבה כלשהי גיגהשיט התקמצנו על ה-PCB ועשו אותו רק 4-layer במקום 6, ככה שהם נאצלו להפעיל את המעבד על 1.72v במקום 1.65v בעיה ידועה בלוח הזה.

עכשיו לדילמה -

לפרק את ה-SLK800 שלי להעביר אותו ליטוש וניקוי מחלודה עם שמן, לשמן את כל המאוררים ולקוות לטוב?

לקנות Volcano 12 במקום ה-SLK800

לקנות Volcano 12 ולקחת את המאורר שלו ולשים על ה-SLK800

או ללכת על חור בארנק ולקנות SLK900 + enermax92

או ללכת על חור גדול בארנק ולהחליף את הלוח העלוב הזה

ככה נראה ה-SLK800 היום :)

http://members.lycos.co.uk/holyy/SLK800.JPG

אפשר לראות את הליבה של הפלומינו 2000 עליו ואת החימצון העצבני שהוא עבר (קניתי אותו ככה)

וזה בערך המארז

http://members.lycos.co.uk/holyy/PSU/23.jpg

help me sleep beter :)

פורסם

לפי דעתי אולי כדאי להחליף את הלוח אם הוא זה שגורם לכל החימום הזה כי בסך הכל הSLK הוא היטסינק טוב מאוד

פורסם
  • מחבר

הוא היטסינק טוב כשהוא במצב טוב

הבעיה שאצלי הוא חלוד ומחומצן לגמרי כבר ואין לי מושג איך להוריד את כל החלודה הזאת

לוח אם חדש יעשה לי חור בכיס וידחה את הקניה של ה-Radeon 9800 Pro הקרבה ובאה

בנוסף המאורר של הוולקנו 12 הרבה יותר יעיל ושקט, חבר שלי עם אותו לוח ומעבד מקבל 45 מעלות כשהמאורר עדיין שקט.

פורסם

better*

תראה לי אישית יש Volcano 12 זה מאוורר נחמד ביותר.

אני מפעיל אותו על 3000RPM כמעט ולא שומעים אותו... ומעבד שלי על 37 מעלות במנוחה ו42 במאמץ... (כמובן תלוי טמפרטורת חדר יכול להיות פחות..)

את המעבד אתה יכול לראות בחתימה\מפרט.

אם אתה קונה את הvolcano ובא לך לשים אותו על ה SLK זה יכול להיות ממש ממש נחמד ואני גם מאוד מעוניין לדעת את התוצאות שלו...

כן הלוח שלך דיי בעייתי אבל נראה לי הvolcano יעזור לך גם חבר לי מריץ את ה barton 2500 שלו ב 1.7 והוא על סביבות ה40 מעלות...

(אין לו מארז או קירור מיוחד חוץ מה volcano)

אני אישית הייתי לוקח volcano 12 מסובב אותו על סביבות ה 3000-4000RPM ומחליש טיפה את כל הSF2 שלך..

פורסם

תעשה לSLK לאפינג או איך שלא רושמים את זה. נירא לי קצת שייוף יוריד את כל החימצון והחלודה הזאת

פורסם
  • מחבר

כל המאוררי מארז על 2000-2500 ועדיין עושים רעש ממש מעצבן, אולי צריך לשמן אותם וזהו.

הבעיה שיש לי תראומה עם שימון, פעם אחרונה ששמנתי מאורר וחיברתי אותו חזרה הספק התפוצץ איך שהוא חובר לחשמל ושרף כל רכיב ורכיב במחשב :)

למישהו יש מושג אם המאורר של הוולקנו 12 יכול להתפס על ה-SLK800

למישהו יש מושג אם אפשר לחבר את ה-Cool mod הזה לוולקנו 12 (האם הברגים סטדרטיים/מספיק ארוכים?)

פורסם

כן. המאוורר של הוולקנו 12 יכול לשבת על הSLK . ראיתי בביקורת וידאו של 3dgameman שהוא שם טורנאדו 80 מילימטר והוולקנו בדיוק באותו גודל שלו

פורסם

בו נחלק את הבעיה שלך לכמה חלקים:

א. ברטון 2500 כאשר מריצים אותו ב 3200 הוא מעבד חם מאוד, אצלי על לוח Abit NF7s שידועים בקריאת טמפרטורות נמוכות וב 1.65V למעבד (מתח דיפולט) המעבד יכול להגיע ל 50 מעלות במנוחה בלי בעיה (תלוי בטמפרטורת החדר).

כאשר מריצים אותו כ 2500+ הטמפרטורות יורדות בכ 10 מעלות וזאת מבלי לשנות מתחים למעבד.

ב. הלוח שלך ידוע כלוח שמציג קריאות טמפרטורה גבוהות למעבד מפני שהוא מודד את החום בתוך הליבה לא בגב המעבד.

זה נותן הפרש של 10-12 מעלות.

זאת לא סיבה להחליף את הלוח הוא בסה"כ מציג טמפרטורה גבוהה יותר ולא גורם באמת לעלית טמפרטורה.

על פי המפרט הטכני של AMD הטמפרטורה תקינה עד 90 מעלות כאשר היא נמדדת בליבה.

לדעתי אין סיבה להתרגש יותר מידי המטפרטורה כל עוד היא תקינה.

כל עוד יש לך שלוש שנים אחריות למעבד והא רץ ללא בעיות מה זה מפריע לך איזה טמפרטורה הוא מראה?

במידה והא ישרף, יחליפו לך אותו בלי בעיות.לדעתי אתה תשדרג את המערכת הרבה לפני שיעברו שלוש שנים.

ג.לדעתי אין סיבה להחליף את הקירור.

גוף הקירור שלך הוא מהטובים שיש ואין הבדל גדול בינו לבין ה SLK900 מבחינת ביצועים.

החימצון הוא על פני השטח החיצוניים של גוף הקירור ואינו פוגע בביצועים.

גם החלפת המאורר לא תגרום לשינוי דרמתי - לא השוותי את המאורר של הוולקנו 12 ישירות ל SF2 אך לפי הנתונים באתר היצרן ולפי מה ששמעתי את שניהים עובדים כל אחד בנפרד, לא ראיתי או שמעתי הבדל גדול ביניהם.

כדי לשפר את הקירור במצב הקיים ומבלי להגדיל את הרעש ובהוצאה קטנה מאוד, אתה יכול להתקין Duct שזו תעלה או צינור שמזרימים אוויר מחוץ למארז ישירות למעבד.

אפשר לאלתר משהוא לבד או לקנות כזה מוכן.התוספת הזאת אמורה להוריד את הטמפרטורה בכ 7-8 מעלות.

תמרח מחדש גריז טרמי טוב, זה גם יכול לעזור.

ד. נראה לי שמה שהכי מפריע לך זה הרעש וזה בהחלט מובן עם כמה סמרט פנים עובדים.

תנסה להוריד מהירות למאוררים ולבטל את המאוררים הקדמיים במארז. תבדוק כמה זה משפיע על הטמפרטורה ועל הרעש.

מנסיוני שינוי כזה מוריד את הרעש מבלי להשפיע כמעט בכלל על הטמפרטורות.

פורסם

אוקיי.. דב ראשון הולי, כן הקול מוד יכול להיתפס על המאוורר של הוולקנו 12, אני בהתחלה שמתי אותו ככה הבעיה שזה יוצר רעש

מעצבן כזה אז הורדתי אותו ועכשיו המאוורר ללא שום גריל..

כל עוד יש לך שלוש שנים אחריות למעבד והא רץ ללא בעיות מה זה מפריע לך איזה טמפרטורה הוא מראה?

במידה והא ישרף, יחליפו לך אותו בלי בעיות.לדעתי אתה תשדרג את המערכת הרבה לפני שיעברו שלוש שנים.

ידידי, הוא באובר קלוק כבר ממזמן אין לו אחריות... ::)

לגבי שימון המאווררים אני מאמין שזה יעזור רק תיזהר שלא יקרה לך מה שקרה לך אז... :cwm35:

פורסם

1. הייתי אומר שבאמת הבסיס שלך פוגע בביצועי הגוף קירור ואתה אמור קודם כל לעשות לאפינג : http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=2;action=display;threadid=62141

תוריד את 4 הספוגים מהבסיס של הגוף קירור, הם כבר לא יעילים כשהם מתיישנים ומגיעים למצב ששלך הגיעו, זה רק יעזור ללאפינג אחיד.

כמו שעשיתי כאן : http://www.geocities.com/beni_benny/Computer/SLK600BaseLAP.JPG

2. תנקה את הגוף קירור ואת כל צלעות הקירור שלו (נקראים גם "סנפירים") מאבק שנדבק עליהם בעזרת אלכוהול 70% ומעלה ביחד עם מקלוני אוזניים.

3. גם את הSF2 תנקה מאבק ותוריד ממנו את הCoolMod - זה רק גורם לקצת יותר רעש , מגביר את הRPM של המאוורר בגלל חסימה של כמות מסויימת של אויר אשר היה אמור לעבור דרך הלהבים.

תגרום להכל להיות נקי ללא שום טיפת אבק ועובש.

גם את ליבת המעבד תנקה עם אלכוהול 70% , לאחר מכן תמרח עליו שכבה קטנה ממש של משחה טרמית (גם על הגוף קירור שכבה ממש מזערית).

לSLK800 יש כמה דרגות לגבהים של מאווררים 25/38מ"מ , אתה מוציא את התופסנים ושם בחורים שממוקמים גבוהה יותר על הגוף קירור וככה אתה יכול להרכיב את המאווררר של הוולקנו12 שגובהו הוא 38מ"מ.

*אין הבדל ניכר בין הSF2 למאוורר של הוולקנו12.

פורסם

BeNzZy-Boy אולי תסביר איך מישהוא יכול לדעת שהוא עשה אובר קלוקינג למעבד?

אתה חושב שהמעבד שומר איזה לוג סודי עם המהירויות בהן הריצו אותו?

הדרך היחידה היא שהוא ילך להחליף את המעבד ויספר שנשרף לו המעבד כי הוא עשה אובר קלוקינג.

משום מה לא נראה לי שמישהוא יהיה אידיוט מספיק כדי לעשות זאת - אבל לך תדע.

הסיבה היחידה שלא יחליפו לך מעבד היא נזק שנראה בעין על המעבד.

ליבה שבורה או סדוקה, רגליים עקומות,סימני הלחמה, הלחמות שבורות או נזק פיזי אחר שאפשר לראות בעין.

תאמין לי ששלחתי מספיק מעבדים פגומים להחלפה (גם אינטל וגם AMD) ואף פעם לא היתה לי בעיה.

פורסם

תראה... לי עוד לא היה ניסיון ואני גם מקווה שלא יהיה לי בהחלפת מעבדים או כל חלק אחר כתוצאה מפגיעה עקב אובר קלוק..

אבל לפי מה ששמעתי מאנשים פה שזה כן קרה להם.. לחברות יש דרך לבדוק אם נעשה אובר קלוק או לא... פשוט אני לא יודע איך..

זה לפי מה שמעתי.. אם אתה אומר שלך לא היתה בעיה אם זה אז אני מאמין לך...

פורסם

Holy,

אתה צריך לדעת מה באמת חסר לך.

אם זה הבאס, או המעלות הנמוכות שאתה רוצה.

אני מאמין שהלוח הנוכחי שלך כיום מגיע ל200 באס, לכן אני הייתי הולך על ה"חור בכיס" הקטן יותר ומרשה לעצמי לקחת את ה

Slk-900a + enermax 92mm שזה דרך אגב השילוב שיש לי היום - אין מילים פשטות פצצתי.

לפניו היה לי קירור וולקנו 10, שלא יכל לסגור כמעט 2200 מגה הרץ.

כיום אני רץ על 2400 מגה הרץ תמיד, במתח 1.8 והמעלות בLoad הן 40 ובIdle 34.

מעבד 1800 DLT3C.

תעשה את השיקול שלך , אני הייתי הולך על הקירור.

ספאם:

ספק יפה הזמנתי לי גם אחד ;D ;D ;D

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות, עכשיו חזרתי וזה בערך מה שהולך

אני רוצה שקט, ושהמעבד ישב מתחת לטמפרטורה של 50 מעלות. מספיק לי ה-OC של 3200, לא מחפש באס גבוה יותר.

כן. המאוורר של הוולקנו 12 יכול לשבת על הSLK . ראיתי בביקורת וידאו של 3dgameman שהוא שם טורנאדו 80 מילימטר והוולקנו בדיוק באותו גודל שלו

ה-Delta בגובה 38 והמאורר של הוולקנו 12 בגובה 32, ככה שאני בספק אם זה מתאים, אולי ה-cool mod יעזור להגיבה אותו

ג.לדעתי אין סיבה להחליף את הקירור.

גוף הקירור שלך הוא מהטובים שיש ואין הבדל גדול בינו לבין ה SLK900 מבחינת ביצועים.

החימצון הוא על פני השטח החיצוניים של גוף הקירור ואינו פוגע בביצועים.

גם החלפת המאורר לא תגרום לשינוי דרמתי - לא השוותי את המאורר של הוולקנו 12 ישירות ל SF2 אך לפי הנתונים באתר היצרן ולפי מה ששמעתי את שניהים עובדים כל אחד בנפרד, לא ראיתי או שמעתי הבדל גדול ביניהם.

כדי לשפר את הקירור במצב הקיים ומבלי להגדיל את הרעש ובהוצאה קטנה מאוד, אתה יכול להתקין Duct שזו תעלה או צינור שמזרימים אוויר מחוץ למארז ישירות למעבד.

אפשר לאלתר משהוא לבד או לקנות כזה מוכן.התוספת הזאת אמורה להוריד את הטמפרטורה בכ 7-8 מעלות.

תמרח מחדש גריז טרמי טוב, זה גם יכול לעזור.

המאורר של הוולקנו הרבה יותר שקט במהירויות של 3000-3500 סל"ד

תוריד את 4 הספוגים מהבסיס של הגוף קירור, הם כבר לא יעילים כשהם מתיישנים ומגיעים למצב ששלך הגיעו, זה רק יעזור ללאפינג אחיד.

כמו שעשיתי כאן : http://www.geocities.com/beni_benny/Computer/SLK600BaseLAP.JPG

2. תנקה את הגוף קירור ואת כל צלעות הקירור שלו (נקראים גם "סנפירים") מאבק שנדבק עליהם בעזרת אלכוהול 70% ומעלה ביחד עם מקלוני אוזניים.

3. גם את הSF2 תנקה מאבק ותוריד ממנו את הCoolMod - זה רק גורם לקצת יותר רעש , מגביר את הRPM של המאוורר בגלל חסימה של כמות מסויימת של אויר אשר היה אמור לעבור דרך הלהבים.

תגרום להכל להיות נקי ללא שום טיפת אבק ועובש.

גם את ליבת המעבד תנקה עם אלכוהול 70% , לאחר מכן תמרח עליו שכבה קטנה ממש של משחה טרמית (גם על הגוף קירור שכבה ממש מזערית).

לSLK800 יש כמה דרגות לגבהים של מאווררים 25/38מ"מ , אתה מוציא את התופסנים ושם בחורים שממוקמים גבוהה יותר על הגוף קירור וככה אתה יכול להרכיב את המאווררר של הוולקנו12 שגובהו הוא 38מ"מ.

*אין הבדל ניכר בין הSF2 למאוורר של הוולקנו12.

יש לי ספוגים חדשים, אני אנסה אותם.

אפשר לשטוף אותו? איך אני אמור לנקות את החלודה שיש בחלק העליון שלו?

מאורר של הוולקנו בגובה 32 ולא 38

המאורר של הוללקנו שקט יותר

עריכה - SubX קראתי את מה שכתבת בלינק של הלאפינג, הבעיה היחידה שלי היא המשחה הזאת. היא חיונית או שזה רק ליופי?

פורסם

הולי אני חושב שאתה פשוט הסברת את זה כמו גבר גבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים