עבור לתוכן

2600k האם לשדרג ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

שאלה לי אליכם.. יש לי כרגע מחשב שנרכש לפני 4 שנים שכולל בתוכו מעבד 2600k ואומנם עדיין לא יצא מעבד skylake אבל דעתכם המקוצעית האם כדאי באמת להשקיע כרגע ולשדרג את המחשב ? האם יש הבדל משמעותי להיום ?

כמו שציינתי בתגובה הצורך לשדרוג הוא התחדשות בטכנולוגיה חדשה יותר.

אין לי בעיה פיננסית להשקיע.. באם מדובר במעבר למשהו שהוא צעד ענק בתעשייה כביכול ולא איזה משהו מזערי שלא מרגישים

אולי שווה לי לחכות בכלל לשנה הבאה שאמורים לצאת הרבה טכנולוגיות כמו הדור השביעי למעבדי אינטל Cannonlake 10NM וכרטיס גרפי המטורף בסדרת Rx400הכולל HDM2.0 והssd יראה למחיר שפוי בגדלים גדולים בהרבה.

וכמובן בעיקר לו שסרטי 4k והמעבר למשחקים 60fps עם רזולצויה של 4k תיהיה חדה ונקייה.

תודה רבה

פורסם

לא שווה, אני כמוך עם 2600K כבר 4 שנים ומבסוט.

מה גורם לך לרצות לשדרג ?

פורסם

1. השיפור בביצועים בכל דור הוא יחסית קטן, כך שמעבר ממעבד מהדור השני למעבד מהדור הרביעי לא ממש ייתן לך תוספת ביצועים גדולה.

2. שידרוג המחשב כרוך בהוצאה של סכום דיי רציני, שכן אתה צריך גם מעבד וגם לוח אם (אני מניח שאתה תרצה מעבד Core i7 ולא תרצה "לרדת" ל Core i5) - מעבד Core i7-4790 יעלה לך בסביבות ה-1500 ש"ח ולוח אם סביר יעלה לך לפחות 400 ש"ח.

3. המעבד שלך הוא בעל מכפלה פתוחה. אם יש לך לוח אם טוב המתאים להמהרה וקירור טוב למעבד אולי כדאי שתשקול המהרה קלה למעבד במידה ואתה מרגיש שהמעבד מגביל אותך.

פורסם

גם במועדון ה2600K...גם לדעתי שדרוג ל47XX על דגמיו לא יגרור תוספת ביצועים משמעותית,ואם מדובר על שימושים כבדיםמעבר לגיימינג (עריכה גראפית/וידאו/תלת) כבר עדיף לשדרג ל5820K....

פורסם
  • מחבר

נראה מראה רצת הטעתי אותכם אז סליחה הכוונה האם שווה להשקיע במעבד 6700k כאשר יצא באוגוסט ?

האם לפי המידע שיש כרגע השיפור בבצועים או מזערי או כזה שנראה לעיין ?

- - - תגובה אוחדה: - - -

האמת זה בגדול הצורך בהתחדשות ובטכנולוגיה חדשה יותר.

אין לי בעיה פיננסית להשקיע.. אם מדובר במעבר למשהו שהוא צעד ענק בתעשייה כביכול ולא איזה משהו מזערי שלא מרגישים

אולי שווה לי לחכות בכלל לשנה הבאה שאמורים לצאת הרבה טכנולוגיות כמו הדור השביעי למעבדי אינטל Cannonlake 10NM וכרטיס גרפי המטורף בסדרת Rx400הכולל HDM2.0 והssd יראה למחיר שפוי בגדלים גדולים בהרבה.

פורסם

יש לי 2500K ואני לא רואה איפה הוא מגביל אותי

אני מריץ תדיר מכונה וירטואלית (לפחות אחת) - משחק וצופה במקביל בסלון על HDMI - המעבד לא עובר בממוצע את ה-60 אחוז ניצולת - וגם זה לפרקים

פורסם

אין לי בעיה פיננסית להשקיע.. אם מדובר במעבר למשהו שהוא צעד ענק בתעשייה כביכול ולא איזה משהו מזערי שלא מרגישים

עדיף שתשקיע את הכסף במשהו שיותר יועיל לך, אם אין לך צורך אמיתי לשדרג מחשב אז אל תשדרג.

פורסם

@emil.shalom

האם אתה שואל אם כדאי לשדרג למעבד מהדור השישי שבכלל עדיין לא יצא לשוק (ולמעשה גם מעבדי הדור החמישי למחשבים נייחים עדיין לא שוחררו)? אם כן אז המשפט "האם כדאי באמת להשקיע כרגע ולשדרג את המחשב" הוא דיי מטעה - אתה לא יכול לשדרג כרגע למשהו שעדיין לא קיים...

בקשר לשידרוג למעבד Skylake (הדור השישי) - יהיה אפשר לענות לך על זה רק אחרי שהמעבד ייצא לשוק (או לפחות אחרי שהביקורות עבורו ישוחררו), שכן כרגע הכל הוא בגדר השערות והנחות - ההנחה היא שיהיה שיפור קל בביצועים לעומת הדור הקודם (בהתבסס על מה שקרה עם הדורות הקודמים), אבל זה לא ידוע זאת בוודאות. יכול להיות שהמעבד יהיה הרבה יותר טוב ממה שמצופה או להיפך - שהוא לא יציג שיפור בביצועים כלל (יש גם אפשרות קלושה שיתגלה בו באג, כמו שהיה במעבדי הפנטיום המקוריים, אבל זה לא סביר). בכל מקרה, אני חושב שלא צריך למהר ולקנות את המעבד מייד עם יציאתו לשוק - עדיף להמתין מספר שבועות או חודשים בכדי שהשוק "ירגע" (המחירים יירדו לאותה רמה כמו של המעבדים אותם מעבדי ה Skylake נועדו להחליף) ובכדי שיצטברו ביקורות לגבי המעבד, וכך יהיה אפשר להעריך האם מדובר במעבד משתלם או לא.

פורסם

^^^ריספקט.

אני לא חושב שיכולה להיות תגובה יותר טובה ממה שנתת.

אני רק אעיר שלרב השימושים שאני רואה היום המעבד כבר מזמן לא מגביל אותי - הייתי משקיע יותר בזכרון \SSD וכרטיס מסך (שוב אם כל מה שאתה מבצע זה חישובים אז בהחלט תשקיע במעבד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים