עבור לתוכן

מחשב לא עולה באופן רנדומי

Featured Replies

פורסם

בחלק מהפעמים שאני מדליק את המחשב, נראה שתהליך האתחול לא מתבצע בצורה תקינה.

הסימפטום היחיד שאני יכול לראות הוא שהמסך אינו נדלק, אבל אני לא יודע אם זה קורה בגלל כרטיס המסך, בעיה בחיבור שלו ללוח האם, או בכלל רכיב אחר שקודם לו בתהליך האתחול.

פירקתי את כרטיס המסך וניקיתי את המגעים, ותדירות התופעה ירדה, אבל אני לא יודע אם יש מובהקות סטטיסטית לקשר בין הפעולות.

רעיונות?

תודה,

ערן

פורסם

אם יש לך כ מסך מובנה על הלוח תנסה לעבוד איתו, כך תאמת או תשלול שהבעיה בכ מסך או במגעים שלו

אם הבעיה עדיין קיימת תבדוק :

- סטיק RAM לא תקין או אם מגעים מלוכלכים

- ספק לא תקין / גנרי

- קבלים מנופחים על הלוח

- הלחמות BGA לא תקינות על הלוח (האם המחשב התחמם יותר מידי בעבר ? האם כשהמחשב לא עולה אתה לוחץ על הציפ של הציפסט והוא כן מתחיל לעבוד ? דברים כאלה)

פורסם
  • מחבר

לוח האם הוא P35, אין כרטיס מסך מובנה.

הסטיקים של הזיכרון תקינים, ניקיתי אותם ואת המגעים ליתר ביטחון.

ספר של Antec, לא עשה בעיות מעולם.

לא שמתי לב לקבלים מנופחים או הלחמות לא תקינות.

משהו מאלה עשוי להסביר למה שהתופעה לא תהיה דטרמינסטית?

פורסם

אתה לא יכול לשים לב להלחמות לא תקינות, זה נמצא מתחת לציפ של הציפסט

והלחמות לא תקינות הן דוגמה לתקלה שתביא לתופעות לא דטרמיניסטיות : הלחמה שבורה יכולה לגעת או לא, בהתאם לטמפרטורת הסביבה או לטמפרטורה אליה היא הגיעה בהפעלה הקודמת (ונמתחה), לפחות עד שהיא איבדה מגע (והמחשב הפסיק לעבוד) באותה הפעלה קודמת

פורסם
  • מחבר

אני לפחות יודע שהלוח לא הגיע מהמפעל עם הלחמות לא תקינות, משום שהוא עבד 7 שנים ללא בעיות.

ומהרגע שניסיתי לאבחן את הבעיה, פתחתי וסגרתי את המחשב עשרות פעמים ברצף. אני לא חושב שתנאי הסביבה השתנו במיוחד בין הפעמים האלה.

בכל מקרה, לפני יומיים החלטתי לפרק, לנקות ולהרכיב את כל המחשב מאפס, ומאז זה לא חזר. מקווה לא להיות מופתע בקרוב שוב...

פורסם

הלחמות מגיעות מהמפעל תקינות. הן נשברות כשהמחשב מתחמם קצת יותר מידי לאורך תקופה ארוכה (חודשים/שנים) ואז מתחילות בעיות

נקווה שאכן הבעיה היתה רק בהרכבה ולא תחזור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים