עבור לתוכן

בעיה - המחשב "קופא" לכמה שניות

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי לפני כמה חודשים מחשב גיימינג חדש. במשחקים הוא נותן אחלה עבודה והביצועים מרשימים אבל בגלישה באינטרנט או בפעולות אחרות קורה לי מצב שהוא פשוט קופא לכמה שניות, לא מבצע שום פעולה (הסמן עדיין זז) ואני פשוט מחכה עד שהוא יחזור לעצמו.

בגלל שבמשחקים זה לא קורה חשבתי לפרמט את המחשב וזה מה שעשיתי, החלפתי מערכת הפעלה (כרגע עם Windows 7 Professional) אך הבעיה עדיין קיימת.

מה לעשות?

תודה

פורסם

אם זה לא קורה לך בתוכנה ספציפית, בצע בדיקה של הכונן הקשיח שלך.

תוריד תוכנה חינמית כמו HDTUNE ותריץ בדיקת כתיבה/קריאה (כששום דבר לא פתוח ברקע), ותראה אם יש דרופים משמעותיים מדי פעם. כמו כן בדוק בלשונית health שהכל תקין בנתוני ה-SMART.

פורסם
  • מחבר
אם זה לא קורה לך בתוכנה ספציפית, בצע בדיקה של הכונן הקשיח שלך.

תוריד תוכנה חינמית כמו HDTUNE ותריץ בדיקת כתיבה/קריאה (כששום דבר לא פתוח ברקע), ותראה אם יש דרופים משמעותיים מדי פעם. כמו כן בדוק בלשונית health שהכל תקין בנתוני ה-SMART.

רק רוצה לציין שיש לי 2 כוננים מחוברים, אחד מהם SSD השני נלקח מהמחשב הישן יותר.

ואין בעיה לעשות בדיקות ל SSD?

פורסם

לא.

איזה SSD אגב יש לך?

פורסם
  • מחבר
לא.

איזה SSD אגב יש לך?

Transcend TS128GSSD370 128GB

אתה יכול בבקשה להסביר לי איזה בדיקה לעשות ב HD Tune?

פורסם

מה שרשמתי לך בהודעה.

אתה יכול לבצע בדיקת מהירות כתיבה/קריאה/גישה בתוכנות יעודיות ל-SSDים כמו as ssd ולבדוק תקינות הכונן לפי נתוני SMART (יש המון דרכים לבדוק, למעלה רשמתי לך אחת מהן. אם אתה רוצה עוד - חפש בגוגל).

יכול להיות שהבעיה היא לא ב-SSD כמובן, זה יכול להיות כל דבר. בדוק טמפרטורות של רכיבים, בצע בדיקות מאמץ ותראה אם המחשב קופא/קורס. ניתן לבצע בדיקת זכרון ראם עם memtest (להריץ כמה שעות).

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הבעיה עדיין קיימת ועכשיו שמתי לב שהמחשב נתקע הרבה בזמן מאמץ, אחרי משחקים.

פורסם

לי הייתה בעיה שהמחשב היה קופא מדי פעם לכמה שניות באופן אקראי. יש לי כרטיס מסך של NVIDIA.

אחרי שביטלתי את NVIDIA streamer service שהותקן עם Geforce Experience, הבעיה נפתרה.

אני לא יודעת אם זה קשור לבעיה שלך אבל לדעתי שווה לנסות לבטל את ה-Service הזה במידה ויש לך כרטיס מסך של NVIDIA.

כמו כן, כתבת שזה קורה גם בזמן גלישה. אם אתה משתמש ב-Firefox או בדפדפן אחר, נסה לעבור לכרום, הוא מהיר וקליל יותר.

נערך על-ידי Splashy

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים