עבור לתוכן

החזר מס בחו"ל, איך זה עובד בעצם?

Featured Replies

פורסם

אהלן, מישהו עשה פעם את התהליך הזה ויכול להסביר אותו קצת יותר לעומק?

אני טס לאנגליה בעוד שבועיים ומתלבט אם לקנות שם פלאפון. עם החזר מס (20%) זה יוצא זול מבארץ אבל אני לא יודע איך התהליך עצמו עובד.

תודה

פורסם

לא מסובך :

בעת הקניה בחנות צריכים למלא טופס Tax Free - תוודא שבחנות שאתה קונה יש את האופציה, אתה צריך להציג דרכון בזמן הקניה.

כשאתה טס לארץ, בשדה התעופה יש עמדה Tax Return שלשם אתה ניגש עם הטלון והטופס ומקבל את הכסף חזרה.

תהיה מוכן לעמוד בטור ארוך....

פורסם

ההחזרים בפועל יוצאים כ 10% (יש עמלה של החברה שמזכה אותך בפועל).

פורסם
  • מחבר

צודק, יש את האתר הזה: globalblue.com שמחשב את זה.

תודה!

פורסם

שתי הבהרות:

1. את הזיכוי מס אתה עושה בשדה התעופה **שלהם**, בחו"ל. זה דיי מובן מאליו אבל אני מבהיר ליתר ביטחון.

2. כשאתה מגיע לארץ אתה צריך לשלם את המיסים של ישראל, שהם אפילו יותר גבוהים מה-20% של אנגליה חביבי.... 35% על סלולרי. עכשיו תחשב מסלול מחדש...

פורסם

בהמשך למה שהוא אמר מעליי לא לשכוח לזרוק את הקופסה לפח !

לפתוח את כל הניילונים ולזרוק גם אותם לפח !

לפתוח את הכבל כדי שיראה שנעשה בו שימוש וכמובן כמובן לשים את הפלאפון בכיס כשעוברים במכס.

וכמובן בלי לחץ מבחינתך יש לך מכשיר לעבודה ומכשיר אישי - וכמובן שלאחד מהם נגמרה הסוללה.

אני יכול להגיד בבטחון מוחלט שהמכס לא מחפשים בכיסים אלא בתיק - והם מחפשים ראיות לכך שהמוצר חדש....אם אין קופסה וכל הכבלים/מטען וכו' לא ארוזים (ומן הסתם אין חוברת וכיוצא בזה) - הם פשוט יגידו לך WELCOME TO ISRAEL.

המיסוי המופרז בארצנו הקטנה פשוט מוגזם...ממש מנצלים את העובדה שאין לנו ארץ אחרת :funnypost:

פורסם
  • מחבר

האמת שאני מתכנן להשתמש בו, כאילו אני נוסע למשחק של יונייטד שבוע הבא, תכננתי לקנות את הפלאפון לפני המשחק ולצלם שם במהלך המשחק. אני עדיין אצטרך לשלם מכס בארץ? נראה לי שלא, הרי אני משתמש בו

פורסם

לפי החוק ברור. לפי רוב הישאלים, לא. לשיקולך. אם אתה מגיע למצב שאתה צריך להראות להם תמונות בשביל להוכיח שקניתי אותו בארץ, לא נראה לי שלראות כמה תמונות מהחופשה בחו"ל נחשב, אבל כל עוד תעשה את מה שרשום פה, אין סיבה.

פורסם
האמת שאני מתכנן להשתמש בו, כאילו אני נוסע למשחק של יונייטד שבוע הבא, תכננתי לקנות את הפלאפון לפני המשחק ולצלם שם במהלך המשחק. אני עדיין אצטרך לשלם מכס בארץ? נראה לי שלא, הרי אני משתמש בו

הדרך הבטוחה לא לשלם מכס צויינה על ידי.

פורסם
הדרך הבטוחה לא לשלם מכס צויינה על ידי.

אתה טועה ומטעה, ואני משתמש במילים עדינות מאוד. שלא נדבר על זה שאתה מעודד עבירה על החוק.

לפי החוק ברור. לפי רוב הישאלים, לא. לשיקולך. אם אתה מגיע למצב שאתה צריך להראות להם תמונות בשביל להוכיח שקניתי אותו בארץ, לא נראה לי שלראות כמה תמונות מהחופשה בחו"ל נחשב, אבל כל עוד תעשה את מה שרשום פה, אין סיבה.

אם הם דורשים ממך להראות הוכחת תשלום מס אז הם בכל מקרה לא ישחקו איתך משחקים לגבי התמונות.

הוכחה = קבלה על תשלום מכס ביבוא אישי / חשבונית מס על קניה בארץ.

הם יכולים להחרים לך את הטלפון עד שתביא להם את אחת מהשתיים, לקנוס אותך בכפל קנס בנוסף לדרישת תשלום על המיסים, ואתה תוכל רק להתפוצץ.

פורסם

מילפרוד ידידי לא רק שאני לא טועה אני גם לא מטעה.

אני לא אציין פה את מספר האייפונים שהעברתי במכס כך, ומספר האייפונים שדאגתי שיעבירו לי במכס.

אני יכול להגיד לך שהם לא בודקים מכשירים בכיס - הם בודקים ראיה לכך שהמכשיר חדש.

טכנית - חוקית - הם יכולים לעצור כל מי שנכנס ולדרוש קבלה על המכשיר הנייד שלו.

מילפורד ידידי, כמה אנשים לדעתך טסים לחו"ל עם הקבלה על המכשיר שלהם ?

כמה אנשים קיבלו דו"ח כזה ? אפילו לא אחד מעולם ולעולם לא ! כי אנשים קונים גם יד שנייה ואנשים זורקים קבלות.

אף אחד לא בא עם אוסף קבלות לפני שהוא טס.

GET REAL.

הם מחפשים באופן חד משמעי הוכחה לכך שהמכשיר חדש - לדוגמה קופסה, לדוגמה הכבל טעינה ארוז בניילון, לדוגמה המטען ארוז, לדוגמה חוברת הוראות.

ולא רק שאני אומר לך את זה בצורה חד משמעית, גם הם אומרים את זה.

מה שכן - לבוא עם 5 מכשירים בכיס זה חשוד ואף אחד מהם לא כזה אדיוט.

להסתובב עם עד 2 מכשירים זה מקובל בארץ ישראל - ואם אין שום ראיה לכך שהטלפון חדש - אני יכול להתחייב בפניך שהמכס אפילו לא ישאל עליו - ואני אומר את זה מנסיון אישי.

שאגב טיסה אחרונה סרקו אותי ואת התיק שלי.

מן הסתם שאני מעודד פה עבירה על החוק.

ומן הסתם שאני לא טועה ובטח שלא מטעה.

אני מכיר את החוק ומכיר את מה שמותר להם לעשות בגדר החוק, בניגוד אליך אני מודע למה שקורה באופן מעשי.

ועקרונית מבחינת החוק הם יכולים לדרוש את מה שציינת מכל מכשיר מכל אזרח - אבל אל תחיה בסרט הם לעולם לא יעשו את זה.

פורסם

אני לא מתכוון להתווכח איתך.

אתה עבריין פושע ואתה מעודד אחרים לפשוע - בטענה (שגויה) ש"אנשי המכס לא בודקים בכיסים". ואם יחליטו לבדוק מישהו, הוא יוכל רק לספר לסבתא ש"מישהו באינטרנט אמר לו שלא בודקים בכיסים".

רק כדי שנשים את כל הקלפים על השולחן.

פורסם

*אני רק אוסיף משהו קטן בקשר להחזרי מס-

כדאי לבדוק, במיוחד אם אתה טס מנמל קטן כמו לוטון (נראה לי שבהיתרו לא תהיה כזו בעיה) את השעות פתיחה של הגלובל בלו. (איפה שמקבלים החזרים)

מנסיון בברלין אם אתה טס בלילה יש מצב שהם פשוט יהיו סגורים. במקרה כזה יש גם נקודות שלהם במרכזי ערים ואפשר לעשות את התהליך גם שם.

פורסם
אני לא מתכוון להתווכח איתך.

אתה עבריין פושע ואתה מעודד אחרים לפשוע - בטענה (שגויה) ש"אנשי המכס לא בודקים בכיסים". ואם יחליטו לבדוק מישהו, הוא יוכל רק לספר לסבתא ש"מישהו באינטרנט אמר לו שלא בודקים בכיסים".

רק כדי שנשים את כל הקלפים על השולחן.

מילפורד ידידי, אני טס הרבה מטעם העבודה, ולא רק אני גם הקולגות שלי.

אני יכול להגיד לך כך - מבחינת החוק היבש, ללא צל של ספק אתה צודק.

אין טיסה שאנחנו לא טסים עם לאפטופ ופלאפון, חלקנו עם אייפד.

עכשיו - מבחינת החוק, זכותם של המוכסים לדרוש קבלה על הטלפון שעלינו, ועל הלאפטופ, וגם על האייפד.

זכותם גם לקנוס עליהם במידה ולא נציג קבלה.

וזכותם גם להחרים עד שנציג קבלה.

על זה אין ויכוח - זכותם.

אבל מילפרוד - כשאתה טס אתה לוקח איתך קבלה על הפלאפון שלך ? ומה לגבי הלפטופ ? והאייפד ?

בדקו אותי מספר פעמים, עשו לי שיקוף, בדקו את הקולגות שלי מספר פעמים. (סך הכל עשרות פעמים)

אתה יודע בכמה מהמקרים הללו ביקשו קבלה על הלפטופ ? מעולם לא !

אתה יודע כמה פעמים הוציאו את הלפטופ מהתיק כדי לראות אם הוא חדש או לא ? מעולם לא.

אתה יודע כמה פעמים ביקשו קבלה על הפלאפון או כמה פעמים ביקשו לראות את הפלאפון בכיס ? מעולם לא.

אתה יודע כמה פעמים ביקשו קבלה על האייפדים למיניהם ? מעולם לא.

הייתה אגב כתבה בעיתון שהמכס הצהיר שהם מחפשים ראיות לכך שהמכשיר חדש, אם בנאדם שם את האריזה בתיק ישר נדלקת להם נורה, והם בעצמם אמרו שהם הם רואים כבל טעינה ארוז כמו חדש - סימן שהטלפון נרכש בחו"ל.

הם בעצמם אמרו ממה להיזהר !

יתכן שהאכיפה שלהם מתבצעת עם דגש על מכשירים שאפשר למכור ופחות על שימוש אישי.

הרי טכנית - בהמשך לאותו חוק נחמד - גם על בגדים אפשר לדרוש קבלה.

כמה פעמים הצגת במכס קבלה על הבגדים שלך ?

בקיצור אני מתחייב בפני פותח הדיון - זו עבירה על החוק לא לשלם מיסים במדינת ישראל...אתה יודע ארץ זבת חלב ומס.

אבל אם כבר אתה עובר על החוק - תסתכל על ההסבר שנתתי מה לעשות - ותזכור אם אתה משאיר ראיה אחת בודדה שהטלפון שלך חדש (כמו למשל המדבקה שבאה מהמפעל על המסך) - דינך לשלם מס+קנס.

פורסם

אבל מילפרוד - כשאתה טס אתה לוקח איתך קבלה על הפלאפון שלך ? ומה לגבי הלפטופ ? והאייפד ?

יש הבדל בין טיסה עם טלפון / לפטופ / טאבלט משומשים ובין חזרה לארץ עם טלפון חדש שרק יצא לשוק לפני יומיים וחצי ועדיין אפילו לא נמכר בכלל בארץ (במיוחד כאשר אתה חוזר עם 2 מכשירים, אחד מהם באמת ישן ומשומש והשני הוא כזה שרק יצא לשוק לפני שבוע... "טלפון עבודה" אעלק)

תתפלא אבל עובדי המכס לא טיפשים, הם מעודכנים מאוד בכל הטכנולוגיה החדשה ויודעים טוב מאוד מה זה גלקסי s6 edge, מתי הוא יצא ומה הסיכוי שמישהו שפתאום חוזר איתו מחו"ל אשכרה קנה אותו בארץ לפני הטיסה.

אם הם חושדים בך (לאו דווקא בגלל שאתה נראה חשוד, לפעמים בדיוק להיפך) או סתם אם נפלת על בדיקה אקראית, ברגע שהם יראו טלפון "חשוד" שמאוד לא סביר שקנית בארץ - הם יתחילו לשאול שאלות.

אין דין ה-LG G2 המתבגר שלי או ה-ASUS Zenbook הקשיש שלי כדין טלפון חדש נוצץ ומלוטש שרק יצא מהניילונים של המפעל בסין לפני שבוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים