עבור לתוכן

הוט נהפכה לחברה ערבית עם נציגים שלא יודעים עברית ולהסביר

Featured Replies

פורסם

יש בהוט די והותר נציגים יהודים - אם ענו לך רק ערבים, כנראה שהתקשרת בפסח או משהו כאשר רוב הנציגים היהודים היו בחופש. חוץ מזה, יצא לי לדבר גם עם נציגים ערבים, לרוב ללא כל בעיות הקשורות לשפה.

ועם זאת, זכור לי מקרה אחד בו התקשרתי דווקא לשירות הלקוחות שלהם (לא לתמיכה הטכנית) וענה לי נציג ערבי שפשוט לא הבין עברית ולא הבין מה אני רוצה ממנו בכלל (אף שאת דבריו שלו הצלחתי להבין בלי יותר מדי בעיות). השיחה הלכה במעגלים, כאשר אני מנסה להסביר לנציג מה אני רוצה, והנציג ממשיך להבין שאני רוצה פעולה אחרת מזו שביקשתי. בסוף התפוצצתי וביקשתי שהוא יעביר אותי למישהו שאין לו פיגור שכלי - במילים האלו. את זה הוא דווקא הבין, וכמובן סירב להעביר אותי. התקשרתי שוב וקיבלתי נציגה דוברת עברית תקינה שביצעה את מה שביקשתי תוך דקה וללא שום בעיות.

פורסם

בתור עובד הוט לשעבר, אכן הרמה של התמיכה הטכנית שם נמוכה - אך זה ממש לא באשמת הנציגים עצמם אלא באשמת חברת הקבלן (שגם מעבירה את הקורס לתמיכה הטכנית) - הקורס ברמה דיי נמוכה ומלמד רק את המינימום הנדרש בלי הבנה מעמיקה של הדברים.

אם אתה מדבר עם נציג שלא מצליח להבין אותך, פשוט תתקשר שוב. וכן זה מעליב כשאתה מבקש מישהו "לא ערבי" - אני זוכר עד כמה נעלבו נציגות ערביות כשאמרו להן דבר כזה.

ההמלצה האישית שלי היא לבקש לדבר עם מוקד של הוט ולא מוקד של חברת קבלן - ייתכן שזה כבר פחות רלוונטי היום (כי עובדי הוט עצמה כמעט ולא קיימים, כולם עברו לקבלן) - נציגים של חברת הוט לרוב מנוסים יותר ועברו הכשרה יותר איכותית.

פורסם

יש לחש כישוף אחד שמביא מיידית ואוטומטית לאחת מ 2 תוצאות : 1. קבלת נציג שירות שיש לו שמץ מה הוא עושה 2. ניתוק השיחה

הלחש הוא : "לינוקס"

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

בתור לקוח הוט חדש:

1. הרמה הטכנית של הנציגים נמוכה באופן חריג. אני לא חושב שזה קשור למוצא או לשפה אלא פשוט לדרישות בגיוס העובדים ו/או לרמת ההכשרה שהם עוברים.

2. גם אני דיברתי רק עם נציגים ערבים. לא התרשמתי שיש בעיה ברמת העברית או ההבעה שלהם. השתדלתי לדבר קצת יותר לאט וברור והכל היה בסדר. זה נכון שבהתחלה קשה לדבר בשפה שאינה שפת האם במשך יום שלם אבל תוך חודש של עבודה זה מסתדר (ואני אומר את זה מנסיון עם שפה זרה שלמדתי בגיל 30).

3. זה אכן פוגע כשאתה מבקש נציג יהודי, מה גם שלטענתך מה שאתה רוצה זה לא נציג יהודי, אלא נציג שדובר עברית כשפת-אם. אולי כדי להמציא לך נציג שכזה יהיה צורך לאתר נציג יהודי, אבל יש הבדל של שמים וארץ בדרך הצגת הדברים.

פורסם

נותן התמיכה צריך לבחור בשפה שנוחה ללקוח, לא בשפה שנוחה לעצמו. אם הוא לא דובר את השפה הוא צריך להעביר את הלקוח למי שדובר את השפה ואם לא קיים כזה אז הוא צריך להודות בכך.

זה לא גיזענות לאמר את האמת גם אם היא לא תואמת את האוטופיה השמאלנית שכל התרבויות וכל האנשים נולדים זהים במאה אחוז.

נשים חזקות כמו גברים(בשרירים), האיסלאם היא דת מתונה בדיוק כמו כל שאר הדתות, אין הבדל מהותי בין ימין ושמאל וכו וכו וכו.

שקרים ששמאלנים אומרים.

פורסם

@Sargon

התומכים הערבים נותנים תמיכה בעברית. אף אחד לא טען שלא. העברית שלהם מספיק טובה.

להתייחס בסבלנות ובכבוד למי שבצד השני זה לא נקרא להיות שמאלני. אני, לדוגמה, ימני בדעותיי, אבל זה לא מפריע לי להתייחס בכבוד לכל אדם שאני בא איתו במגע כל עוד הוא ספציפית לא פגע בי באופן אישי.

אנחנו חיים במדינה מסובכת ומסוכסכת, ויש לנו מספיק צרות עם אויבים מבחוץ. וכן, יש גם אויבים מבפנים (גם שאינם ערבים) - ועדיין ברירת המחדל צריכה להיות להתייחס בכבוד לצד השני. בין אם הוא ערבי, או חרדי, או רוסי, או אתיופי, או נכה, או מגמגם, או שמן, או מכוער, או איטי, או סתם מוזר. ו-"להתייחס בכבוד" אומר שלפעמים צריכים להיות קצת יותר סבלניים ולדבר קצת יותר לאט ולהבין שהנציג שאיתך על הקו לא אחראי באופן אישי לכל השירות הקטסטרופלי שקיבלת מהוט, והוא אפילו לא אשם שהוט לא הכשירו אותו כמו שצריך. ואם באמת יש בעיית תקשורת מהותית אז אפשר לבקש בנימוס לדבר עם מישהו שדובר עברית שפת אם, ולא לבקש לדבר עם נציג יהודי. 

פורסם

התייחסתי לזה שנאמר שהם עוברים לממשק באנגלית גם כשמבקשים מהם לעבוד בממשק בעברית.

ברור שהברירת מחדל זה להתייחס בכבוד, אבל יש גם צורך פרקטי לפתור את הבעיה שלך בתור לקוח ואם השירות לקוחות של הוט מקשה עלייך להתנהל מולם אז יש פה בעיה.

פורסם

התייחסתי רק למה שנכתב כאן.

אגב, אם אתה רוצה על לדבר על ערבים באופן כללי, הם גם היחידים שיש להם טקטיקות לאונס והטרדה מינית בקבוצות.

למשל, נהוג אצל הערבים כבר שנים לבוא בקבוצה גדולה ולתקוף נערות יהודיות ובלבל אותן כאילו הכל בסדר.

שמעתי על דברים כאלה ו"כמעט" ראיתי דברים כאלה במו עיניי.

פורסם

עכשיו את משווה מיסים לאונס קבוצתי? ומשווה הריגה של טרורוסיטים לרצח לכל דבר?

מיקודם עוד נשמעת אמין, עכשיו אתה נשמע אנטי שמי מצוי.

פורסם

להקפיץ דיון דבילי מלפני יותר משנה רק כדי להפוך אותו לעוד יותר דבילי? אני לא חושב.

• multicore locked this דיון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים