עבור לתוכן

המלצה לפתרון אחסון ביתי משותף

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לייצר מקום מרוכז אחד שיכיל ספריית סרטים וסדרות לכל הבית.

חשבתי על אמצעי אחסון כלשהו שמחובר ישירות לרשת (מעין שרת קבצים).

אני רוצה משהו שיספק יכולת ל-3 מחשבים לצפות בסרט בו-זמנית.

חשבתי על Seagate Personal Cloud או על Western Digital My Cloud..

האם מישהו מכיר? האם ממליץ? האם יעשו את העבודה?

אשמח לשמוע המלצות,

תודה!

פורסם

כמה כוננים אתה מעוניין להיות מסוגל לחבר לאחסון רשתי זה?

יש כל מיני מוצרים שמיועדים לכך.

הרדיסק עם חיבור רשת למשל.

שרתי NAS קומפקטים עם מקום לחיבור כמה כוננים.

ואפילו ראוטרים להם כניסת USB3 ואולי גם ESATA(לא זוכר אם נתקלתי בדבר, אבל אני מניח שיש מצב שקיים גם זה).

אם אתה לא מרוצה מהראוטר שלך, ואין לך צורך ביותר מכונן אחד, אז אולי כבר כדאי לך למצוא את הפיתרון דרך קניית ראוטר חדש עם חיבור USB3.

ולחבר אליו כונן חיצוני USB3 סטנדרטי.

עכשיו יש מחיר יחסית טוב לכונן 8TB סיגייט(1400 שקל בערך).

אני מניח שבעתיד גם ימכרו אותו ככונן חיצוני, ואז בכלל לא בעיה לשדרג נפח דרך אותה כניסת USB3 יחידה בראוטר.

אאל"ט יש אפילו ראוטרים להם 2 כניסות USB3, אבל אני מניח שהם גם עולים יחסית הרבה ואולי לא ממש משתלמים.

בעבר התבטאתי לא פעם ולא פעמיים בעד דבר זה כפיתרון לכונן רשת משותף.

גם כשהביצועים דרך כניסות הUSB2 שהגיעו בראוטרים היו בעלי ביצועים מזעזעים במיוחד.

כיום אני מניח שעם חיבורי הUSB3 הביצועים בראוטרים השתפרו פלאים.

אבל כדאי לברר זאת לפני שקונים מוצר ספציפי.

באתר של NETCHIEF יש כתבות בדיקה על ראוטרים.

ואם הוא עשה עבודה טובה אז גם יש שם תוצאות ביצועי כונן דרך חיבור הUSB3 של הראוטר.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

ראשית, לא ציינת איזה נפח אתה צריך/רוצה. דבר נוסף, מה איכות המדיה שאתה מתכוון להזרים. יש סרטים באיכות נמוכה שמסתפקים ברוחב פס נמוך וכמובן שאם תרצה להזרים סרטי BR מלאים נדרש מכשיר עם ביצועים גבוהים יותר.

מה שאתה רוצה נקרא שרת NAS והוא מגיע בשלל צורות. הפתרונות של WD ו-Seagate הם פתרונות אפשריים. כדאי לחפש ביקורות עליהם ולראות שהם יודעים להזרים מדיה בקצב שיספק את הצרכים שלך.

דבר נוסף, כפי שכבר כתב Art Tatum, האם אתה רוצה שרת עם יותר מכונן אחד (מאפשר יתירות וכך גם את זמינות החומר למשתמשים) ויכולת החלפת כוננים פנימיים.

ישנן כמה חברות שהמוצרים שלהם נחשבים מוצלחים מאוד. המחיר יהיה גבוה מזה של הפתרונות שרשמת. רשימה חלקית של החברות הללו QNAP, Synology. Asustor ועוד. המוצרים שלהם מגיעים ללא דיסקים ואתה בוחר מה להכניס פנימה (דגם/נפח...). ישנן גרסאות החל מכונן בודד ועד למספר רב של כוננים שמאפשר גם בניית מערך פנימי עם יתירות גבוהה (רייד 5/6 ועוד) וגם נפח אחסון גדול.

בסופו של עניין, כמו ברוב המקרים, זה עניין של צרכים ותקציב. בלי פירוט של שניהם קשה לאפיין פתרון.

פורסם
  • מחבר

שלום,

תודה על התגובות.

מדובר על סרטי BR מלאים,

אחסון של כ-1-2TB מינימום.

אגב,

יש לי 2 הארד דיסקים שהם לא בשימוש ותהיתי אם אוכל להשמיש אותם לצרכיי:

1. הארד דיסק חיצוני של Western Digital... שעובד על USB 2.0 - דגם:

WD Elements 1 TB USB 2.0 Desktop External Hard Drive

2. הארד דיסק פנימי Hitachi HDS721616PLA380 ATA

עד עכשיו הפתרון שנראה לי הכי טוב הוא ראוטר בעל יציאת USB 2.0/3.0 ולחבר אליו את ההארד דיסק הקיים שכבר יש לי.

השאלה שלי היא כזו:

איך אני ניגש לרכיב האחסון הזה? יש לו כתובת IP משלו?

אני רואה אותו במחשב כמו כונן רגיל?

עד כמה זה באמת יספק את צרכיי - הזרמת מדיה באיכות גבוהה לכמה מחשבים בו"ז?

פורסם

קודם כל כדאי להדגיש שוב שרוב הראוטרים עם כניסות USB2 מספקים ביצועים מזעזעים דרך חיבור זה.

אז צריך למצוא אחד עם חיבור USB3, שמספק ביצועים טובים יותר(על פי בדיקה, לא על פי הנחה מראש).

פורסם

כונן חיצוני אינו מיועד ל-STREAMING או לגישה קבועה, אלא אך ורק לגיבוי. אם תשמש בו ל-STREAMING תגלה שיחסית מהר הוא קרס וכל החומר איתו!!!

הפתרון ארוך הטווח והאמין (והיחיד לדעתי) הוא שרת NAS , וכמו שאורי המליץ, מ-QNAP, SYNOLOGY או ASUSTOR. כמו"כ יש לרכוש דיסקים יעודיים ל-NAS. קח בחשבון שמדובר בהוצאה של אלפי שקלים, אבל אני לא מוצא כל פתרון אחר שיתן לך גישה בו"ז לסרטי BR.

אל תתפתה לפתקונות קיצורי דרך כמו חיבור של דיסק חיצוני לנתב.

פורסם
  • מחבר
כונן חיצוני אינו מיועד ל-STREAMING או לגישה קבועה, אלא אך ורק לגיבוי. אם תשמש בו ל-STREAMING תגלה שיחסית מהר הוא קרס וכל החומר איתו!!!

איך אתה יודע את זה?

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

כונן חיצוני USB אינו נועד אולי לסרטים עקב מגבלת הפס. Usb3 הבטיח הרבה אולם בפועל נותן קצבים נמוכים. במייוחד אם נגשים אליו בו זמנית ממספר מחשבים . אין לו יכולת אמיתי להתחרות באגד כוננים או כונני sata. בחיבור בודד למזרימדיה דווקא כונן USB חיצוני עובד יופי.

נערך על-ידי save

פורסם
כונן חיצוני USB אינו נועד אולי לסרטים עקב מגבלת הפס. Usb3 הבטיח הרבה אולם בפועל נותן קצבים נמוכים. במייוחד אם נגשים אליו בו זמנית ממספר מחשבים . אין לו יכולת אמיתי להתחרות באגד כוננים או כונני sata. בחיבור בודד למזרימדיה דווקא כונן USB חיצוני עובד יופי.

מה זה הגיבוב שטויות הזה.

אין יותר מתאים לסרטים מכונן USB.

ואין שום מגבלה בכונן חיצוני עם USB3 מעבר לביצועי הכונן עצמו, שהוא כונן SATA רגיל לכל דבר ששמו בתוך קופסא חיצונית.

פורסם

יש הבדלים גדולים כאשר עוברים מ sata ל USB . תמריץ פעם בדיקות . אל תקפוץ בלי לבדוק.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

האם קנית בסוף אחד משני העננים שהזכרת בהתחלה ?

תהינו, כי גם מתלבטים בין שניהם.

נערך על-ידי anatd

פורסם
  • מחבר
האם קנית בסוף אחד משני העננים שהזכרת בהתחלה ?

תהינו, כי גם מתלבטים בין שניהם.

כן,

בסוף רכשתי את ה-WD My Cloud 2TB מחובר ל-Switch הביתי...

ועובד מצוין!

יציב, לא צריך ריסטים, אפשר לגשת אליו מ3 מחשבים בו זמנית ולצפות בסרטים באיכות גבוהה ללא שום בעיה (זה המצב אצלי).

יש לו גישה מרחוק ע"י FTP, אפשר לקנפג אותו באמצעות SSH (הוא מריץ לינוקס אז אם את יודעת איך להתעסק זה יתרון)...

בקיצור אני מרוצה מאוד... בדיעבד, חבל שלא קניתי 4TB ...;-)

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

בדיוק בשל כך קונים nas אמיתי של synlogic או qnap. מתחילים בדיסק קטן ואם לא מתאים פשוט מחליפים רק את הדיסקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים