עבור לתוכן

מחשב לא מזהה דיסק קשיח פנימי (שזוהה בעבר) לאחר ניתוק כבל SATA

Featured Replies

פורסם

שלום,

במחשב שלי מותקנים 3 כוננים קשיחים (SSD ל-OS ועוד שני קשיחים, שאחד נוסף לאחר ההרכבה הראשונית). לצורך ניקוי + התקנת כונן דיסקים (CD) ניתקתי למספר דקות את כבלי ה-SATA והמתח של אחד הקשיחים, והרכבתי הכל מחדש. המחשב זיהה את כונן ה-CD, אך לא את הקשיח. כשבדקתי מה קורה ב-BIOS כתוב על החריץ SATA שאליו מחובר הקשיח "Empty" (זה אותו החיבור בלוח האם שאליו היה מחובר כשעבד). ניסיתי להחליף בין החיבורים והכבלים של כונן ה-CD והקשיח, אך הוא תמיד מזהה את ה-CD ואת הקשיח לא, מה שממש לא סביר מאחר והקשיח עבד היום בבוקר. ניסיתי כל מה שאני יודע ואין לי מושג מה הבעיה, יש מה לעשות לפני שאני לוקח אותו למעבדה? והאם יתכן שהנתונים איכשהו נמחקו (אפשר יהיה לשחזר?)?

במידה וזה עוזר:

הקשיח המדובר:Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

לוח האם: Gigabyte GA-H81M-D2V Retail Front USB3.0

תודה!

פורסם

האם ניסית להחליף גם את חיבורי המתח?

פורסם
  • מחבר

כן, החלפתי בין החיבורים ובכל קונפיגורציה הוא מזהה את כונן ה-CD ואת הקשיח לא

פורסם

ועוד שאלה - אם תנסה להפעיל את המחשב כשהCD מנותק והקשיח מחובר (כלומר, בתצורה הישנה) מה יקרה?

פורסם
  • מחבר

כשאני נכנס ל-BIOS בסלוט 2 מזוהה הכונן דיסקים ובסלוט 3 (שאליו מחובר הקשיח) "Empty".

פורסם

ניסית להפעיל את ההארד-דיסק הזה לבד? בלי הכונן CD?

ז"א להחזיר את זה למצב ה'ישן', לפני שהתקנת את הכונן CD...

בכל מקרה אולי תמצא את המסמך הזה מועיל בצורה כלשהי:

http://www.seagate.com/files/www-content/product-content/barracuda-fam/desktop-hdd/barracuda-7200-14/en-us/docs/100686584j.pdf

פורסם
  • מחבר

כן ניסיתי, החזרתי את הכל למצב ההתחלתי (בלי ה-CD) והוא עדיין לא מזהה את הקשיח... יש מנוס מלקחת אותו למעבדה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים