עבור לתוכן

מפרט סופי שלי, רק עוד חושב על המארז...

Featured Replies

פורסם

אז ככה, אני כמעט סגור בקשר למפרט, אני כנראה אביא חלק ממנו מניו אג בעוג פחות מחודש, כשאמא שלי תהיה בחול אז הנה זה:

מנ New Egg -

A64 3200+ OEM

Albatron X8X800 Pro II

2x512 Buffalo Technology w/ CH-5 chips.

Sapphire R9800Pro

~800$

ואני קונה בארץ:

WD 80GB SATA 8MB Buffer

Black flopy, black liteon DVD

ומארז + ספק:

חשבתי על:

ה SuperTalent, אבל הוא דיי כבד, למרות שהוא דיי יפה ויש לו 5 מאווררים. 544 ש"ח

ה Radimax, הוא יחסית קל, אבל הוא לא מאונדז (Andozied), ויש לו מקום לחמישה מאווררים, הוא מגיע עם שלושה _אני אוסיף 2) 400.

ה Antec Lanboy, שיש לו מראה נקי ויפה, וקירור יחסית טוב לפי הביקורות, אבל יש לו מגרות לHDים ועוד... 670 ש"ח.

איזה מהם עדיף?

אם אני אקנה בארץ בסוף, אני אקח 3000+ וראם של Twinmos.

השאלה העיקרית היא בנושא המארז... איזה מהם?

פורסם

אני ממליץ בחום על ה SuperTalent

מגיע בכמה צבעים, חלון, חמישה מאווררים שאחד מהם מאוורר לדים כחול.

בניה איכותית מאלומיניום ומשקל עצמי קל.

כונני 5 אינץ מתחברים עם מחברי פלסטיק ומגירות נשלפות לכוננים הקשיחים ולכונן דיסקטים.

פורסם

ה-Supertalent אלומניום לא כבד, הוא אפילו קל יחסית למארזים אחרים

הוא עולה 480 בלי ספק, בתמונה אתה רואה את הספק המוזר הזה של KSP שמסיבה לא ברורה שילבו בו יציאה של 12V 3A מאחורה, עוד לא ראיתי שימוש אחד לחיבור הזה :)

אני אישית מעדיף מארז עם 2 מאוררים של 120mm ולא 4-5 של 80mm, הרבה יותר יעיל והרבה יותר זול.

פורסם

הכל תלוי בצרכים שלך.

אם אתה מעדיף קירור\יופי\משקל\שקט.

מבחינת יופי הריידמקס והלאן בוי מצויינים שלא נדבר על הלאן פייר של TT. הסופרטלנט גם יפה אבל קצת סולידי לטעמי.

מבחינת משקל אני מאמין שהסופרטלנט דווקא די קל כי הוא עשוי אלומיניום לא? בכל מקרה הלאן בוי והלאן פייר מאוד קלים.

מבחינת קירור הסופרטלנט הכי יעיל בגלל מס' המקומות למאווררים וגודלו הרב. כמו כן מארזי אלומיניום עדיפים כי העברת החום אצלהם יותר מהירה.

מבחינת שקט אני חושב שהאנטק סונטה עדיף.

בכל מקרה בלאן בוי אין מס' רב של מקומות למאווררים אני חושב שמשהו כמו 2...

הריידמקס נראה.. לא יודע מצועצע מדי.

הסופרטלנט הכי יעיל אבל הלאן פייר מדהים מופצץ בפיצ'רים וגם אני מאמין די קריר.

עריכה: לגבי מה שאמרו מעלי, אני לא חושב שאפשר להשוות 2 120 מ"מ ל5 80 מ"מ! אל תשכח את המיקומים של כל המאווררים שמאפשר סירקולציה הרבה יותר טובה! וגם אני חושב שנגיד למאוורר 80 יש 70 CFM ול120 יש 90 CFM, אז אתה אמור לחבר את דחיפת האוויר הכוללת כדי לקבל את יעילות סך כל המאווררים! ופה המאווררים הקטנים והמרובים עושים עבודה יותר טובה.

אבל מצד שני אם אתה לא מתכנן אוברקלוק שלא תעז לחשוב על כל הזמזמים האלו.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז הסופר טאלנט קל ^_^.

אני ממש לא סגור, כי ה Antec ממש יפה, וגם הריידמקס, והסופרטאלנט פחות...

גם לאנטק יש מגרות עם גומי ל HDים, אז הם לא זזים ועושים רעש, וגם הוא שקט ומקרר יחסית טוב...

אבל נגיד הסופרטאלנט יותר מרווח, וגם מקרר טוב מאוד.

מה אתם חושבים?

עריכה: בקשר ללאן פייר, הוא גם יחסית יקר, אבל שתי שאלות - כמה מאווררים יש בו? כמה CFM/dB יש להם? באתר שלהם כתוב רק ה RPM וה DB.

פורסם

היתרון הגדול של ה-Antec הוא שני מאוררי ה-120mm, מכניס אותה כמות אויר כמו 4.5 מאוררי 80mm ועולה פחות להחליף.

ה-Antec קצת קטן לטעמי ובלי חלון אבל חוץ מזה הוא לוקח את ה-supertalent.

אני עם הציפטק התייאשתי מהרעש שעושים 4 מאוררי מארז, אם היה מארז באיכות שלו עם 2 מאורררי 120mm מזמן הייתי מחליף.

ה-TT סתם יקר ולא מצדיק את זה, לדעתי ממש חבל על הכסף.

פורסם

כמו שאמר scylla הכל תלוי בצרכך!

אני הייתי ממליץ לך על ה Antec.

פורסם
  • מחבר

היתרון הגדול של ה-Antec הוא שני מאוררי ה-120mm, מכניס אותה כמות אויר כמו 4.5 מאוררי 80mm ועולה פחות להחליף.

ה-Antec קצת קטן לטעמי ועם חלון אבל חוץ מזה הוא לוקח את ה-supertalent.

אני עם הציפטק התייאשתי מהרעש שעושים 4 מאוררי מארז, אם היה מארז באיכות שלו עם 2 מאורררי 120mm מזמן הייתי מחליף.

ה-TT סתם יקר ולא מצדיק את זה, לדעתי ממש חבל על הכסף.

ל Antec Super Lanboy יש חלון יפה מאוד...:

SuperLanboy_front.jpg(התמונה לקוחה מאתר אנטק)

אני באמת חושב עליו עכשיו...

פורסם

ה-SUPER LANBOY אכן מארז איכותי אך אינו משתלם מכיוון שבכ-700 ש"ח לקנות מארז זה בזבוז כאשר תמורת 100 ש"ח יותר ניתן לקחת את ה-SONATA השקט ואיכותי עם ספק בשווי 500 ש"ח.

פורסם

רציתי לציין שה Lan Boy מאוד קל אבל הוא גם קטן מאוד בהשוואה ל SuperTalent זה גם צריך להיות שיקול לא?

דרך אגב הפרונט של ה Lan Boy עשוי מפלסטיק בצבע כסף מה שקצת איכזב אותי, בתמונות זה נראה יותר טוב :)

לפי האתר של הספק שלי

www.codegenworld.com

היציאת 12V מיועדת למסך LCD אבל קשה לי להאמין. :P

פורסם

HOLY, אני לא יכול, תשמע אני נוטה לכבד מאוד אחראי פורום אבל פה הידע והנסיון במחשבים הוא לא הכרחי.

2 מאווררי 120 מ"מ לא יכולים

[glow=red,2,300]בחייייייים[/glow]

לעשות אותה עבודה כמו 4-5 80 מ"מ!

ואני אסביר את זה פה,

בדקתי באתר של TT ולקחתי את הSF2 BLUE LED בתור דוגמא,

ל80 מ"מ יש 72.5 CFM

ל120 מ"מ יש 93.7 CFM

בעזרת חשבון פשוט ניתן להשוות קצב סירקולציה במארז:

80 מ"מ:

72.5*2 אגזוז + 2*72.5 מכניס

------------------------------- = 145 CFM

2 כווני אוויר (מכניס ומוציא)

(מחושב על המקסימום אך תקף גם למינימום)

120 מ"מ:

1*93.7 אגזוז + 1*93.7 מכניס

---------------------------------- = 93.7 CFM

2 כווני אוויר (מכניס ומוציא)

אם יש לך שיטה אחרת לחשב את סירקולציית האוויר הכוללת במארז תרשום.

(אני במגמת פיזיקה אני רגיל לשטויות האלה)

ולא התחשבתי שבעזרת כמה מאווררי 80 מ"מ אפשר למקם אותם במקומות יותר אסטרטגיים.

ועכשיו לנושא המקורי, המארז.

אם יש לו ספק אין לו צורך לקנות את האנטק סונטה, הוא לא קשור לצרכים שלו (קר,יפה וקל)

לגבי הלאן פייר, יש לו 4 מאווררים כולל מאוורר בחלון שחוסך לך הרבה טרחה לקדוח אחד!

הוא עשוי מאלומיניום, הוא קל, (יש לו אפילו תיק! כמובן בתוספת תשלום), יש לו שליטה על המאווררים (חוסך הכנה\קניית פאן באס ומסך LCD) הוא מדהים ביופיו והוא ממש ממש לא סולידי.

אני חושב למרות התדמית המצועצעת שלו, שהוא מארז מצויין, אבל אני לא מדבר מנסיון, אלא מתוך נתונים. כמו כן משקלו של הלאן פייר הוא רק 4 ק"ג (כמו תינוק טרי ושמנמן ;D)

ללאן פייר יש 2 מאווררי 80 ו2 מאווררי 90. אתה יכול להחליף אותם כמובן, ועם 4*SF2 יהיה לך טורנדו במארז. כמו כן הם ממוקמים מצויין!

המאווררים של הלאן בוי מותאמים לשקט (כלומר ביצועים נמוכים).

קח בחשבון גם את הייחודיות של הלאן פייר.

בקשר למחירים:

סופרטלנט הכי זול- 470 בKSP

לאן בוי (לא 700 ש"ח כמו שמישהו ציין)- 550 בKSP

לאן פייר - 660 ש"ח בKSP

אלו מחירים סבירים לדעתי והקפיצות בין מארז למארז סבילות.

בקשר לריידמקס, הוא יכול להיות מצויין אבל לא יודע, הוא נראה לי כזה... יותר מדי שטותי ופחות מדי אמין... קשה להסביר.

ההצעה שלי כזאת לפי המטרה העיקרית של המארז-

אוברקלוק או/ו מודינג -סופרטלנט.

מסיבות רשת, שקט והעיקר שיעבוד- לאן בוי.

אוברקלוק, מסיבות רשת, יופי- לאן פייר.

תעשה את השיקולים שלך אני את שלי אמרתי, מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל הלאן בוי ממש יפה ומקרר טוב, והסונטה לא מקרר כל כך טוב ולא כל כך יפה :x

אז מהשלושה שהוזכרו למעלה, איזה עדיף?

פורסם

Scylla עובדה, 2 מאוררי 120mm עושים את העבודה של 4 מאורר 80mm באותו רעש

דבר ראשון הנתונים באתר של TT ממש לא מדוייקים וזאת עובדה.

השטח של מאורר 120 גדול פי 2.25 מהשטח של מאורר 80 ככה שמאורר 120 עושה פי 2 ממאורר 80 באותו רמה.

אתה משווה בין 2 מאוררים מאד חזקים שעושים כמות רעש, במצב הזה רוב הרעש נוצר בכלל הכמות הגדולה של האויר שהוא דוחף, בכל מקרה המאורר הזה לא יכול לשמש כמאורר מארז במהירות כזאת כי הוא פשוט רועש מידי. אף אחד לא יכול לסבול 45dB.

כשאתה משווה 2 מאוררי מארז, כאלה שעושים גג 30dB העובדה היא שמאורר 120mm עושה פי 2 ממאורר 80mm

עריכה - הנה לך כמה דוגמאות של TT למאוררי מארז

Led 80mm 28CFM 21dB

Led 80mm 78CFM 21dB

במהירויות גבוהות מה שאתה אומר נכון, אבל מאוררים במהירויות גבוהות פשוט לא מיועדים למארזים, במקרה הטוב זה מאורר למעבד

פורסם

תשמע אם אתה הולך לחתוך, לשייף, לצבוע, לקדוח ובכלל להתעסק עם המארז שלך ולהשחית אותו כרצונך (אלו לא דברים רעים) וקירור זה דבר שמאוד חשוב לך וגם ה190 ש"ח הבדל הם מאוד משמעותיים בשבילך, קח את הסופרטלנט.

אם אתה רוצה מארז יפה, "מדליק", מקורי, עם שלל פיצ'רים מפה ועד הודעה חדשה, שחוסך לך עבודה שהיית יכול לעשות על הסופרטלנט, אם אתה לא אוהב להשחית את המארז ורוצה לקנות אחד שבא יפה מהתחלה, אם קירור חשוב לך (אני יודע שרשמתי את זה בראשון פשוט המארז הזה גם מאוד קר רק פחות) ובכלל שאתה קונה מארז אתה רוצה הכל על המקום 100%, קנה את הלאן פייר.

אני רוצה להוסיף משהו שלא הוספתי בהודעה הקודמת,

יש לי מארז עם שני מאווררי 120 מ"מ, רק שתהיו בעניינים.

פורסם

אני מצטער על ההקפצה, ואני יודע שזה שאני מצטער לא עוזר הרבה אבל לא ראיתי את מה שHOLY אמר ואני חייב להגיב, ואם אני אערוך זה לא בדיוק תגובה.

אוקיי אני מסכים איתך, מאווררים ממוצעים, עדיף 120 מ"מ.

אבל מאווררים במטרתם ביצועים עדיף כמה 80 מ"מ.

אבל יש עוד משהו שלא התייחסת אליו, המיקומים, מס' רב של מאווררים מאפשר מיקומים יותר אסטרטגיים.

לגבי מה שאמרת על מאווררי מארז, אני לא חושב שכל האנשים לא סובלים מאוורר רועש... אם אתה רוב הזמן עם אוזניות משחק במחשב או משהו אז מאווררים חזקים לא ממש מפריעים לך.

בכל מקרה לי יש מארז עם מקומות ל2 120 מ"מ ואני מאמין שאני עוד אוסיף מאוורר בגג ובדלת (שעתידה להיות חלון) לגבי הגדלים, נחייה ונראה.

אבל יש הסכמה לפחות:

שקט וקרירות- 2*120 מ"מ, למאווררים ממוצעים-חלשים.

ביצועים נטו- 4\5*80 מ"מ, למאווררים חזקים ורועשים כמו הSF2.

עריכה: שאמרת "עובדה", על איזו עובדה בדיוק הסתמכת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים