עבור לתוכן

צריכת החשמל של המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מעונין לבדוק את צריכת החשמל של המחשב שלי.

איך עושים את זה?.

יש לי תוכנה שמנטרת את הצריכה אבל היא מאוד לא ברורוה ומנטרת רק את צריכת החשמל של לוח האם והמעבד.

תודה.

פורסם

אין שום תוכנה ואין שום אפשרות חבדוק את צריכת החשמל ברמת התוכנה, אפשר רק עם רב מודד ישירות לחיבורים של הספק ועדיף שלא תתעסק בזה :)

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה אתה אומר.

אתה אומר שאי אפשר למדוד בדיוק אלא רק דרך תוכנה?.אם כן באיזו תוכנה אני יכול להשתמש?.

פורסם

הוא מסביר שאי אפשר למדוד צריכת חשמל של מחשב דרך שום תוכנה ודרך שום ביוס , רק לקחת רכיב אלקטרוני מסויים ולמדוד בעזרתו פיזית , אבל זה כבר עדיף שלא תתעסק.

פורסם

אני אומר שאי אפשר בכלל למדוד את צריכת החשמל של המחשב דרך תוכנה

הדרך היחידה למודד את הצריכה היא בעזרת מכשיר מדידה, שאותו צריך לחבר פיזית לספק, ופעולה זו מצריכה ידע בחשמל.

פורסם

האמת שהיה על זה תראד לפני דיי הרבה זמן

פורסם

אפשר פחות או יותר לא ?

מעבד כ 100W

כרטיס מסך 70W

HDD 20W max depends on activity

and so on and so on :)

פורסם

תמיד אפשר לחשב בערך

השאלה אם אתה מחשב את הערך המקסימלי בפיק או את ההספק בשימוש סדיר במחשב.

בתכלס כדי להיות בטוח צריך פשוט לקחת ספק איכותי חזק יחסית ולא לחשוב על זה יותר

פורסם

חפש

מישהו כבר עשה את זה (כולל חישוב העלות :) ).

פורסם
  • מחבר

אבל לא כל צריכת החשמל של המחשב עוברת דרך הספק?.

ואם נגיד יש לי ספק של 400w אז אני יכול לחשב בערך את העלות.

פורסם

הספק יוכל לצרוך מקסימום 400W..

זה לא אומר שהוא עושה את זה תמיד.

פורסם

400 וואט זה ההספק המקסימלי שהספק יכול לספק. הצריכה בפועל יותר נמוכה, ותלויה ברכיבי המחשב.

פורסם

תקח בחשבון ש500W עולים כ-25 אגורות לשעה.

הספק יעיל של מחשב טוב בימנו(כולל מסך) הינו כ-250W-350W בעומס ובערך שליש כשהמחשב לא בשימוש (מסך כבוי).

בגדול הצריכה היומית ( ארבע שעות עומס) הינה כ-75 אגורות ליום

פורסם

הספק לא מספק מתח למסך, רק לכרטיס המסך. המסך מתחבר לשקע הקיר ומשתמש במתח חליפין ב-230V ואת הצריכה שלו צריך להוסיף לצריכה של ספק המחשב בשביל לקבל את הצריכה של כל המערכת. גם אם המסך מתחבר דרך שקע אמריקאי ישירות אל ספק הכוח, בפנים שקע חשמל זה פשוט מקבל מתח במקביל לשנאי של הספק, מתח שהספק מקבל מהקיר.

פורסם

אין פה לאף אחד מחשב שצורך אפילו 300 וואט כולל המסך.

המקסימום שהמחשב שלי מגיע אליו כולל המסך תחת עומס זה 220-250 וואט - זה לא אומר שום דבר על הספקים רגעיים שהספק צריך לעמוד בהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים