עבור לתוכן

8 ג'יגה זיכרון, ווינדוס משתמש רק ב4

Featured Replies

פורסם

היי לכולם. יש לי בעיה וכבר ניסיתי מספר פתרונות, אני אסביר:

אני רוצה לשדרג את הזכרון של המחשב, יש לי 3 כרטיסים של 4 ג'יגה כל אחד של evo potenza. כולם תקינים ואת זה וידאתי ב100%.

אמור להיות לי 12 ג'יגה, אבל המחשב מזהה רק 8, ומתוך ה8 האלה ווינדוס משתמש רק ב4. (ווינדוס 8.1)

חשבתי שאולי יש בעיה בסלוטים אבל כבר ניסיתי להחליף ולשחק עם זה, והווינדוס עדיין לא קורא את זה. למרות זאת, קשה לי להבין למה הוא מזהה רק 8 ולא 12, כנראה בכל זאת בעיה בלוח אם. אגב לוח אם, זה הדגם: gigabyte GA p55-ud3l.

חוץ מלהחליף ולשחק עם הסלוטים, עשיתי עדכון ל BIOS לאחר שהבנתי שזה יכול לפתור את הבעיה. העדכון עבר בהצלחה אבל הבעיה נשארה.

CPU-Z מזהה בMEMORY 8 ג'יגה (על SINGLE CHANNEL).

אשמח לפתרונות ועזרה כי אני כבר יושב על זה יומיים :(

תודה!

פורסם

הוינדוס 64 ביט?

פורסם
  • מחבר
הוינדוס 64 ביט?

כן

פורסם

העובדה שהביוס מזהה רק 8GB ולא 12GB מעידה על בעיה חומרתית ולא תוכנתית.

1. בדוק בביוס כמה זיכרון מזוהה וכמה מהם מוגדרים כשמישים (usable או משהו דומה).

2. וודא שכל מודול זיכרון בפני עצמו מזוהה ע"י הביוס כ 4GB (אתה צריך להפעיל את המחשב כאשר בכל פעם מותקן בו רק מודול זיכרון אחד).

3. וודא שכל זוג זיכרונות מסוגל לעבוד ביחד (יש לך 3 מודולי זיכרון, כלומר יש לך 3 זוגות אפשריים - הראשון והשני, הראשון והשלישי, השני והשלישי) ושעבורם הביוס מזהה 8GB של זיכרון.

4. נסה את כל האפשרויות להתקנת כל שלושת מודולי הזיכרון בלוח (א. חריץ ההרחבה לזיכרון הראשון נשאר פנוי והשאר מאוכלסים. ב. חריץ ההרחבה השני נשאר פנוי. ג. חריץ ההרחבה השלישי נשאר פנוי. ד. חריץ ההרחבה הרביעי נשאר פנוי).

5. נסה לאפס את הביוס (אל תשכח להחזיר את מצב בקר ה SATA למצבו הקודם).

6. נסה לקבוע בביוס את ערכי התיזמונים ידנית לערכים הגבוהים ביותר לפי נתוני הזיכרון וכל את התדר לתדר המינימלי הנתמך ע"י הזיכרונות.

7. יכול להיות שהבעיה נובעת מהמעבד - נסה להסירו (להוציא אותו פיזית מהתושבת) ואז להחזירו (אל תשכח להחליף את המשחה התרמית). המחשבה כאן היא שיש מגע לא טוב בין המעבד והלוח, וזה הגורם לבעיה.

אם דבר לא עוזר, אז הגורמים האפשריים הם:

א. לוח האם שלך משום מה לא יכול לעבוד עם 3 מודולי זיכרון (בעיית תכנון). אני לא חושב שזה המקרה.

ב. יכול להיות שיש בעיית תאימות בין הלוח והזיכרונות הספציפיים האלו

ג. יכול להיות שיש בעיה בלוח האם (אולי בתושבות).

ד. יכול להיות שיש בעיה במעבד.

בלי לבדוק את הרכיבים במחשב אחר או רכיבים אחרים במחשב שלך זה דיי בעייתי לגלות מהו הגורם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים