עבור לתוכן

המעבד חם מדי?

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני חושב שהמעבד שלי חם מידי...

יש לי מעבד פנטיום 4 במהירות של 2400 מגה-הרץ שעובד בבאס של 533 מגה הרץ. יש עליו קירור רגיל של אינטל. המארז הוא מידי סטנדרטי של סימבדה.

במנוחה המעבד הוא על כ40+ מעלות ואחרי מאמץ הוא מגיע אף ל65 מעלות!

זה לא נראה לי טוב...

המעבד אמור לעבוד בחום כזה?

יש לכם המלצה לגוף קירור שישמש אותי טוב יותר (כמה שיותר נמוך, אני לא רוצה להשקיע המון כסף... לא יהיה OC).

תודה!

נ.ב.,

אחרי שאני מסיים משחק, אני מרגיש האטה כללית בביצועי המחשב.

זה קשור לחום המעבד?

• תגובות 31
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

את האמת ש65 מעלות למעבד AMD זה לא כך כך רציני אבל מעבד INTEL לא תריך לעבור את ה 45 תקנו אותי עם אני טועה...

האמת שאריתי כאן באתר בדיקה בין גופי קירור וה קירור STOCK של INTEL בכלל בכלל לא גרוע לפי דעתי אפילו עם תחליף קירור הבעיה רק תשתפר מאט אבל לא יותר מי זה ...

יש לך וונטה מכניסה אוויר ואחת שמוציאה ??

פורסם
  • מחבר

אחד שמכניס אוויר למארז, ואחד שמוציא אוויר מהספק.

פורסם

ניסית לבדוק עם עוד תוכנות או רק דרך הביוס ?? הביוס של הלוח מעודכן ?? משחה טרמית נורמלית ??

פורסם
  • מחבר

דרך הביוס זה רק במצב מנוחה, ושם זה באמת איזה 40 מעלות לערך...

הביוס של הלוח מעודכן לגרסא החדשה ביותר (REV.1006).

אין לי מושג איזה משחה שמו... לא אני התקנתי את המחשב...

פורסם

תראה תנסה לעשות RESET למחשב בזמן משחק ( כי אז המעבד על מקסימום מאמץ ) ואז תראה מה החום בביוס ותנסה לבדוק כמה תוכנות שמראים חום בכל מקרה אני ממליץ לך למרוח משחה חדשה על הגוף קירור זה יכול רק לעזור !!

פורסם

שלום לך

דבר ראשון ממה שהבנתי ממך האוורור שלך גרוע, אם יש לך רק מאוורר שמכניס אתה חייב גם מאוורר שמוציא

ואני לא מדבר על זה של הספק , כי במצב הזה יש לך שם מעין חממה קטנה. קיצר אין לך בכלל סירקולציה

דבר שני יכול להיות וזה רק יכול להיות שהמתח למעבד גבוה מדיי?

אני אישית לא חושב שאתה צריך גוף קירור אחר כי לא נתקלתי במעבדים של אינטל עם קירור סטוק שהגיעו לטמפ' גבוהה כמו שלך

אבל משחה אתה בהחלט יכול להחליף

מקווה שעזרתי (קצת)

פורסם
  • מחבר

אוקי,

אז אני מבין שאני צריך מאורר שמוציא אוויר.

אין לי מקום מאחורה, אפשר בגג המארז?

אפשר המלצה למאורר שיעשה את העבודה במינימום מחיר?

בנוסף, אני קצת מפחד להתעסק עם משחה תרמית... זה דורש הכנסה והוצאה של גוף הקירור של המעבד... אני פשוט מפחד להרוס אותו... זה קשה?

בנוסף, הספק יושב רק איזה 10 ס"מ מעל המאורר. זה קשור אולי?

דרך אגב,

בדקתי בביוס אחרי ריסט באמצע משחק (C&C GENERALS:ZERO HOUR), וראיתי שם (בביוס) שהטמפרטורה של המעבד היא 72 מעלות!!! זה ממש לא טוב!

אתם יכולים לתת לי מעין מיני מפרט בשביל לקרר את המחשב? כמה שיותר זול יותר טוב!

תודה!

פורסם

72 מעלות !!!! זה לא טוב בכלל תראה עכשיו אני דיי בטוח שזה קשור למשחה כי גם עם המארז שלך סגור בלי מאווררים בכלל הוא לא יגיע לזה דבר ראשון במידה ואין לך מקום במאז לוונטה שמוציאה אוויר אז תעשה חור בגג של המארז ושם תשים את זאת שמוציאה !!

דבר שני תקנה משחה טרמית במקום המדבקה המסכנה שיש לך על ה HEATSINK ןזה ממש לא בעיה למרוח אותה

תבדוק עם הוונטה של ה HEATSINK של המעבד מסתובבת כמו שצריך יכול להיות שהיא מתה או משהו...

פורסם
  • מחבר

המאורר של המעבד עובד...

תאמין לי שומעים את זה טוב...

אולי זאת הבעיה?

כשאני מדליק את המחשב יש רעש ממש חזק מהמאורר של המעבד ואז כשווינדוז מסיים את הטעינה שלו, הרעש נעלם...

למה זה?

בכל מקרה, תוכל לתת לי איזה שהיא הצעה למשחה טרמית ומאורר לגג המארז בסכום של עד 100 ש"ח, אם אפשר? אם הסכום קטן מידי, האם יש ב150 ש"ח?

פורסם

כמה תשובות:

הרעש של המאוורר נעלם כשוינדוז עולה - זה אומר שהמאוורר עובד יותר לאט כי אמרו לו בביוס, אפשר ללכת ולשנות את זה שם. הדרך הכי טובה לדעת אם אתה צריך לסדר את המגע בין ההיט סינק למעבד (כמו לדוגמא עם משחה) זה לגעת בהיט סינק (בפינים, במתכת) לא תחת לחץ ואז לגעת בו דקה אחרי שהוא תחת לחץ ולראות אם השינוי גדול. אם השינוי קטן יחסית צריך לסדר איזה משחה בין המעבד להיט סינק, אם השינוי גדול זה אומר שהוא מאוויר בצורה טובה את החום מהמעבד להיט סינק ומשם לאוויר והחוצה. הערה: תנסה לגעת כמה שיותר קרוב לבסיס.

עוד משהו שאתה יכול לנסות זה לראות כמה המחשב יותר קר כשהמארז פתוח. זה יגיד לך אם עוד מאוורר באמת יעזור לך. תחשוב על זה שמאוורר רגיל מכוון לתוך המארז זה יותר טוב מ10 מאווררים, אז אפשר לנסות גם את זה ולראות אם זה עזר.

פורסם

יש לך בעיה בסרקולציה (ספק זה כלום בשביל הוצאת אויר) פשוט תקנה עוד 80ממ (אתה בטוח שאין לך מקום מאחורה??). יכול להיות שיש עוד בעיות תבדוק את זה כי 72 מעלות זה ממש לא בריא (~71 מעלות זה הטופ של טווח מעלות המעבד לפי אינטל)

פורסם
  • מחבר

אין לי ממש מקום מאחורה...

לא עדיף אבל בגג? הרי אוויר חם עולה למעלה...

ומה עם משחה? אפשר בבקשה המלצה למשחה בסכום של עד 50 ש"ח ומאורר בסכום של עד 75 ש"ח?

פורסם
  • מחבר

סליחה שאני מקפיץ, פשוט אני רוצה לקנות בקרוב.

אז ככה:

אני אקנה ARCTIC SILVER 5 ב30 ש"ח ואשתמש בהיטסינק+מאורר הקיים (של אינטל) בתקווה שזה יעזור.

בנוסף, אני אקנה מאורר 120 מ"מ של אנרמקס ב100 ש"ח בערך, ואמקם אותו על גג המארז כדי שיוציא אוויר חם (http://www.pch.co.il/docs/pd1698336322.htm). בחרתי אותו בגלל שיש לו CFM של 90 ןמשהו שזה המון!.

אם כל זה לא יעזור, אני אחליף מארז בשביל לספק זרימת אוויר טובה יותר. זה מארז טוב http://www.pch.co.il/docs/pd-399626814.htm? האם יש לו זרימה טובה של אוויר?

אני מאוד אודה אם תענו לי!

פורסם

המארז שנתת בעל זרימה לא כל כך טובה , יש לך את הRaidMax 868 שעולה 400שקל שאצלו הוא בא כבר עם שלושה מאוררי 80MM , ועוד אתה תוסיף את שלך שיש מקום לעוד שני מאוררים מקדימה והמארז הוא MIDI , ככה שהזרימה בו ממש ממש טובה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים