עבור לתוכן

המחשב לא עולה - לוח אם GIGABYTE

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב DESKTOP בן 5, תקלה אחרונה שהייתה לי איתו היא שנהרס לי הכרטיס מסך והחלפתי אותו לפני חצי שנה.

אתמול פתאום הוא התחיל להיתקע על במסך הלוח אם.

אחרי שניתקתי כל חומרה מיותרת ועשיתי ריסט לBIOS המחשב בדרך ככל בהדלקה עושה ריסטרט אחרי שהוא מגיע למסך של הלוח אם ואז ממשיך לעליה מההארד דיסק ושם הוא עושה ריסט שוב.

הפעולות שעשיתי ולא עזרו:

* ניתוק כל חומרה מיותרת, פרט למקלדת PS2, הארד דיסק, מקל RAM יחיד (ניסיתי להחליף ביניהם וגם ניסיתי לחבר אותם במקומות שונים)

* ריסט לBIOS ע"י ניתוק מחשמל ניתוק הסוללה ולחיצה על כפתור הPWR למשך חצי דקה - בעליה עולה שגיעה שרומזת שהBIOS אכן הותחל אבל זה לא עוזר.

* כניסה בBIOS והגדרה לעליה ממצב FAIL SAFE - לא שינתה דבר

* הכנסת CD של התקנה של WINDOWS ועליה ממנו - נופל די בהתחלה, או עושה ריסט לבד או מוציא הודעת שגיאה ומבקש לאתחל את מחשב.

* הכנסת CD של הלוח אם GIGABYTE - נופל ממש על התחלה, או עושה ריסט לבד או נתקע במסך הטעינה.

ניסיתי לעשות פלאש לBIOS (לא עשיתי את זה אף פעם לפני) אבל הוא נותן רק אופציה מFLOPPY, מה שכמובן אין לי...

בשלב הזה החשד העיקרי הוא הלוח אם. אם יש להם כיוונים או רעיונות אני מאוד אשמח לשמוע.

חומרה:

Intel Core 2 E8400

Gigabyte GA-EP43-UD3L

G.Skill 2GB (*2

LG GH22NS DVD

WD500AAKS

מארז

Antec Sonata III 500 Mini ATX Black

SeaSonic 500W Bronze Series Active PFC 12cm FAN PSU S12II-500

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

תודה רבה.

עריכה:

בדקתי גם חזותית את הלוח אם ולא מצאתי משהו מיוחד. לא מצאתי קבלים מנופחים או משהו שרוף

פורסם

איזה כרטיס היה לך לפני ואיזה יש לך עכשיו ?

האם במהלך השנים החלפת משחה טרמית ?

נסה להביא לנו סירטון או לפרט בידיוק מה התקלה

פורסם
  • מחבר

כרטיס מסך:

היה לי

Sapphire Vapor-X HD 4870 1GB GDDR5

אחרי שהתקלקל החלפתי ל

Sapphire HD6450 1G DDR3

הכול עבד מצוין חצי שנה, גם עכשיו אני מאוד בספק שהוא מקור הבעיה.

לגבי משחת בידוד. לא נגעתי במעבד מאז שקניתי את המחשב, אז התשובה היא לא.

אבל אני בספק שמדובר בחימום יתר כי המחשב נתקע/מתרסט ממש בהתחלה אם אני ממשיך מהBIOS ומנסה לעלות WIN או לעלות דיסק התקנת WIN או דיסק repair של הלוח אם עולה מסך טעינה ותוך שניות בודדות זה נתקע. לעומת זאת אם אני משאיר את מחשב דלוק בתוך תפריט הBIOS המחשב יכול להיות דלוק שעות ולא להיתקע, למרות שאז המעבד כנראה לא מתאמץ יותר מדי. (דרך אגב הBIOS טוען שחום המעבד מתייצב על 42 מעלות, נשמע לי די נמוך...)

חשוב לציין שעד המקרה הזה המחשב עבד חלק. לא נתקע לא האט. הרגיש לגמרי כמו חדש. אני רגיל שתופעות כאלו מופיעות בהדרגה וזה תפס אותי לגמרי בהפתעה.

פורסם

תבדוק בביוס האם הזיכרונות מזוהים

בנוסף אם אתה יכול לבדוק את ההרדיסק/כרטיס מסך על מחשב אחר

אני עדיין ממליץ בלי קשר להחליף משחה טרמית ולנקות את המארז והצלעות קירור של המעבד מאבק

פורסם
  • מחבר

המחשב מזהה את את הDVDROM ואת ההארד דיסק, הוא גם מזהה SSD ריק שהכנסתי.

לקחת את הRAM הכרטיס מסך וההארד דיסק למחשב של חבר.

הRAM והכרטיס מסך עובדים חלק על המחשב שלו.

להארד דיסק הצלחתי לגשת ולקחת ממנו קבצים שחשובים לי. אבל לא הצלחתי לעלות windows ממנו (אני מניח שזה לאו דווקא אומר שההארד דיסק לא תקין, אלא שהמערכת הפעלה לא מותאמת לBIOS).

כשאני מוציא את ההארד דיסק ומשאיר רק את הSSD. זה עדיין לא עוזר, בדיסק ההתקנה של הWINDOWS די מהר אני מקבל את המסך שבתמונה הראשונה (תמונה 445). לפני שאני רואה מסך תכלת של ההתקנה. הוא לא נתקע אבל בכל פעם שאני מבקש ממנו לנסות שוב אני מקבל מיד את המסך הזה שוב ושוב.

כשאני בוחר לא בהתקנה אלא בmemory diagnostic המחשב נתקע מיד על המסך שבתמונה השניה (620).

מה יותר ריאלי שזה הלוח אם או המעבד? לצערי אין לי דרך לבדוק אותם בנפרד. מה כדאי לי לנסות לקנות ולהחליף קודם?

עריכה: מצטער שהתמונות הפוכות. אני לא מצליח לשים אותם נורמאלי. על המחשב הן בכיוון הנכון :/

פורסם

האם הווינדוס חוקי? אם כן נסה להוריד מהאתר של ווינדוס קובץ חדש כדי לשלול בעיה בדיסק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים