עבור לתוכן

צריך המלצה לקורא כרטיסים פנימי

Featured Replies

פורסם

עד עכשיו עבדתי עם קורא כרטיסים חיצונוי. רוצה לשדרג לאחד פינימי טוב. קודם כל יש לי שאלה.

איך זה מתחבר? דרך SATA או USB פנימי? יש לי חיבור USB3 על הלוח אם עצמו (בפנים). את האמת, אם יש כזה שמתחבר ל-USB אז אני מעדיף כזה, רק בתנאי שיהיה עליו USB3 (כי מין הסתם, ככה אני מוותר על מחברים). אם יש רק עם חיבור SATA אז אלה הדרישות:

• Compact Flash - אולטרה מהיר. כרגע אני עובד עם כרטיסים בעלי מהירות קריאה של 120 מגה לשניה. תמונות שאני מצלם תופסות 40-50 מגה כל אחת ובכל הורדה יש הרבה כאלה. חוץ מזה אני הולך להביא לי כרטיס CF הרבה יותר מהיר. מהירות הקריאה של הקורא כרטיסים צריכה להיות בהתאם לציוד שאני הולך לרכוש בעתיד.

• SD

• microSD (בונוס, לא חובה)

• USB 2.0 - חובה, USB3 - בונוס.

• גודל הפאנל - לא משנה. עדיפות ל-5.25, אבל אני רואה שיש רק 3.5. עדיין, אם קיים, אני מעדיף את הגדול.

• מחיר: לא קריטי. אני מוכן לשלם את מה שצריך עבור משהו שמתאים לי באופן אישי.

* אני לא מחפש קורא שתומך בהרבה פורמטים (שאני מעולם לא אצטרך). אני מעדיף שיהיה כמה שפחות על-מנת שיתפוס כמה שפחות אותיות דיקסים במערכת. הקורא הזה ישמש רק אותי ואת המצלמות שלי בלבד. אני לא יושב באיזו חנות צילום ואני לא אמור להיות "מוכן לכל תרחיש".

אני מעדיף להזמין מחנות בארץ (כי זה יותר מהר) אבל אם אין ברירה, אני מוכן להזמין מאיביי או אמזון.. מה שלא יהיה.

אשמח לקישורים.

בתודה מראש.

פורסם

יש סיבה שאתה לא רוצה להשתמש בקורא כרטיסים חיצוני? יש קוראי כרטיסים חיצוניים USB 3.0 מהירים וטובים כמו אלה:

http://www.erlich.co.il/shop/hekef/%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%90-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1-lexar-usb3/

http://www.erlich.co.il/shop/%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%A7%D7%98%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94/%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%90-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1-%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%9C%D7%99-delkin-usb-3-0-universal-reader/

יש לי את שניהם. שניהם נותנים את אותה המהירות, פחות או יותר. ה-Delkin תומך ביותר סוגי כרטיסים, כולל MicroSD. המחיר של ה-Lexar ירד, פעם הוא עלה 350 ש"ח.

אני משתמשת הרבה בקורא הכרטיסים של Delkin USB 3.0 ומאוד מרוצה ממנו.

פורסם
  • מחבר

כן, יש סיבה והיא: לפנות מקום בשולחן. דבר נוסף הוא שקורא כרטיסים חיצוני מצריך שתי ידיים על-מנת להכניס או/ו להוציא את כרטיס הזיכרון.

יש לי מקום במחשב ואני רוצה לנצל אותו.

פורסם
  • מחבר

ביקשתי המלצות. התכוונתי שאני צריך עצות מאנשים שמכירים קורא כזה או אחר באופן אישי.

תגידי, גלי, עבדת עם כל הקוראים הנ"ל? כי לעשות חיפוש בגוגל גם אני יודע. יש מליונים. ובגלל התחרות זה נהיה מוצר כ"כ זול עד שזה מגוחך. אומם אני לא מוכן להוציא שקל או דקה אחת מזמני היקר על משהו שלא מתאים לי. אצלי זה פרנסה, וכאחד הכלים שאני עובד איתם, קורא הכרטיסים צריך להתאים לצורת העבודה.

באף אחד מהקישורים לא מופיעה מהירות קריאה/כתיבה מקסימלית. אין לזה ממשק? קורא הכרטיסים לא צריך לתקשר עם הכרטיס? אני מפספס משהו? או שמהירות הקריאה/כתיבה זה משהו שלא אמור להיות חשוב? אני לא הולך לדחוף כרטיס CF שעולה 600 דולר לתוך קורא כרטיסים מעפן שקניתי ב-50 שקל ושאני לא יודע לגביו כלום, דוגמת הקישור הזה: http://www.tms.co.il/product/12190 (שאת הבאת).

מה זה החנות המצחיקה הזאת? לא כתוב שם את סוגי הכרטיסים, בטח שלא המהירות. אני אמור לנחש מה יש שם מהתמונה המעפנה שלא רואים כלום? אני רואה שזה חיבור USB3 פנימי ללוח וזה כל מה שאני יכול להסיק. להכניס לקורא כזה את כרטיס ה-CF שלי אני לא מוכן גם כשהוא בתוך קונדום. מי יודע מה הוא יעשה לכרטיס ה-CF שלי שקניתי ב-600 דולר.

לא סתם פניתי לפורום, שאגב אמור להיות פורום מחשבים הטוב בישראל.

מישהו (בתקווה צלם) מכיר קורא כרטיסים פנימי, מהיר ואמין שאפשר לסמוך עליו עם כרטיסי CF מיוחדים, מהירים ויקרים?

פורסם

דבר ראשון תרגע, כי אף אחד לא חייב לך פה כלום, והזמן היקר שלך לא שונה מהזמן היקר שגלי מקדישה לך לעזרה בחינם.

דבר שני, הקוראים עצמם לרוב לא אלה שמשפיעים על המהירות, אלא סוג הכרטיס שאתה מכניס, הממשק שאיתו הקורא מחובר למחשב וכן הבקר שמספק לך את אותו ממשק במחשב.

אין שום סיבה שגם קורא זול לא יעשה את העבודה. אם יווצר מצב שבו קורא שכזה דופק לך כרטיס, סימן שהכרטיס הזה לא ממש שווה את ה-600 ש"ח ששילמת עליו. יש מעט מאוד סיכונים - בעיקר מבחינת מתח (כאשר יש תקן לחיבורים וזה יותר קשור לחיבור במחשב ולא לקורא) ותאימות פיזית שהיא לא מושלמת - שאת זה אתה יכול להרגיש כשאתה מכניס את הכרטיס.

לגבי החנות - זה שאתה לא מכיר חנות מסויימת ועם "תמונה מאעפנה" לא אומר שהיא לא מוכרת או שהמוצר לא טוב. רוצה עוד פרטים? תתקשר אליהם. כמדומני איפון היא תת מותג של היבואן, כאשר בעולם נמכר תחת שמות שונים. זה לא בהכרח מוצר גנרי, שכן חלק ניכר מהחברות עובדות בשיטה זו - גם המוכרות ביותר.

להגיד לך את האמת, אני בספק אם מישהו יתן לך המלצה חד משמעית למשהו טוב כי בכל זאת מדובר על קורא כרטיסים - מוצר סטנדרטי שאתה קונה בחנות הרלוונטית הראשונה שאתה נכנס אליה. הדבר היחידי שאתה באמת יכול לעשות זה לחפש בגוגל ובתקווה למצוא משהו שבאמת יוצא דופן מקוראים אחרים - משהו שאני בספק אם תמצא.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תיקון: יש לי כמה כרטיסי CF ו-SD וכרטיס ה-CF שאני הכי מודאג לגביו עלה לי 600 דולר ארה"ב, לא 600 ש"ח. ואני הולך להביא לי אחד שעולה אף יותר.

תבין שמותר לי להיות סקפטי לגבי קוראי כרטיסים מפוקפקים שלא מתפרסם לגביהם אפילו המפרט. ראיתי באיביי קורא כמו שאני מחפש ב-30 שקל, כולל משלוח... אנו חיים בתקופה מעניינת, בה המדיה עולה פי כמה וכמה יותר מההתקן שקורא אותה.

בגלל התחרות העצומה שהביאה להוזלת מחירים מטורפת, זה רק סביר להניח שהיצרינים עיגלו פינות רק איפה שאפשר. אחד הנימוקים יכול להיות: "איזה מין טמבל הולך להכניס כרטיס שעולה 600 דולר לתוך קורא שעלה 30 שקל? זה פשוט לא יקרה. אפשר לא לתמוך בנפח כזה, ובמתחים, וגם לא להציב הגנות. שיישרף..."

לפני שאני קונה משהו בלתי מזוהה, רציתי לקבל חוות דעת מאנשים שבאמת עובדים עם הציוד המדובר והוא עובד טוב, לא מעלים קבצים ולא שורף את הכרטיס.

אחרי כ-150 צפיות אני רואה שזה לא הפורום. אנשים פה לא עושים שימוש מקצועי בקוראי כרטיסים. וזה בסדר. אף אחד באמת לא חייב כלום. אני אתקדם הלאה ואפנה לפורום צילום בחו"ל, מה שאני עושה בד"כ. הפעם פשוט רציתי להזמין משהו שיש בארץ. אבל אין ברירה.

רק תגיד לי משהו, יאיר.

אין שום סיבה שגם קורא זול לא יעשה את העבודה
אתה באמת טוען שאין הבדל במהירות בין קורא שעולה 100 ש"ח ואחד כזה? http://www.bhphotovideo.com/c/product/1016606-REG/sonnet_qio_mr_tb_qio_high_speed_professional_universal.html

שים לב שהמחיר הוא בדולרים. תראה גם שמופיעה שם מהירות קריאה מקסימלית, כמו שזה צריך להיות כתוב במפרט.

אני הוצאתי כבר מעל 17K ש"ח על תחנת העבודה שלי. ו"זבל בלתי מזוהה" אני לא הולך להכניס לשם. דבר כזה לא שווה דקה מהזמן שלי.

תודה לכולם.

פורסם

אני חושב שאתה צריך לעשות פה הפרדה.

קורא כרטיסים זה סה"כ מתאם לאותו ממשק שאליו הוא מחובר (כמו USB), לכן ברוב המקרים מדובר על plug and play, כאשר מבחינת המחשב זה נראה כאילו הכנסת משהו לאותו ממשק ישירות.

הקורא שאתה הבאת כולל בתוכו בקר ייעודי. כאשר הבקר הזה הוא זה שתומך בחיבורים שהקורא הזה מציע. כלומר, אותו קורא דורש התקנה של תוכנה ודרייברים ייעודיים (עוד לפני שאתה מחבר אותו פיזית למחשב). אותו בקר + אותם חיבורים מיוחדים שחלקם חדשים ופחות נפוצים בשוק (כמו thunderbolt למשל). פירוט מהירות הקריאה (או יותר נכונה תעבורה מקסימלית נתמכת) במקרה זה לא מוגבלת ע"י הממשקים אלא ע"י הבקר עצמו. זאת אחת הסיבות שלרוב במתאמים פשוטים מהירות הקריאה תהיה מוגבלת למהירות הממשק או הבקר במחשב שאליו הוא מחובר - משהו שלרוב לא מצויין, כי אי אפשר לציין דבר כזה.

אין ספק שאין סיבה לקנות מוצר גנרי או סיני בשקל תשעים ואף אחד גם לא הציע לך לקנות אחד כזה, כי סביר להניח שהוא יעשה לך בעיות במחשב עצמו מאשר לכרטיס (או בכלל לא יעבוד). חלק מחברות המייצרות זכרונות באופן כללי, מייצרות גם קוראי כרטיסים פנימיים וחיצוניים שעולים לרוב פחות מ-50 דולר ואני לא ממש רואה תלונות על בעיות גורפות עליהן. רק כדי לבדוק את מרחב הדגמים האפשרי, בצע סינון בחנויות בארה"ב כמו ניואג או טייגרדירקט. לרוב אתה משלם הרבה יותר עבור פיצ'רים, ולא תכלס מה שאתה צריך. ככל שהמוצר עצמו יהיה מורכב יותר, כך יש סיכוי גדול יותר שהוא יעשה לך בעיות.

פורסם

אשמח אם תתן לינק לפורום השני, גם אותי מעניין לראות מה הם רשמו.

ביטפניקס היא חברה טובה אך כללית סטנדרטית (מאוד אוהב את המארזים שתוצרתה), אך שים לב שיש מוצר דומה גם למתחרות שלה - NZXT ו-Scythe.

אולי תמצא מענה משתלם/טוב יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים