עבור לתוכן

עזרה בזיהוי רכיב חומרה תקול - אין Post

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

לאחר סופת ברקים שהתחוללה - המחשב נדלק אבל אין Post או תצוגה על המסך.

מדובר במפרט על בסיס 775:

מעבד- Q9550

לוח אם - ג'יגבייט EP45

זכרון - 8 ג'יגה (2 ג'יגה X ארבעה סטיקים)

ספק - Corsair vx550

כ.מסך- GTX 470

HD - ארבע טרה מחולק ב-3 כוננים

על פניו, קיים מתח מהספק: מאווררים עובדים, נורות חיווי על לוח האם דולקות - אבל אין צפצוף תקין בדרך לPost כפי שהיה בעבר.

ניתקתי כל חיבור מיותר בלוח (כרטיס מסך חיצוני, סטיקי זכרון חמעט אחד, מאווררים וכו'..) ללא שינוי בסטטוס.

משיקולים כלכליים בעיקר, אני מעוניין לזהות את הרכיב התקול ולהחליפו עצמאית. מעדיף להמנע מהגעה לבדיקה במעבדה והחלפה ע"י טכנאי.

האם ניתן לבודד את מקור התקלה, כשהשערתי מכוונת בעיקר למעבד או לוח אם?

תודה לעוזרים!

פורסם

1. נסה לאפס את הביוס.

2. ערכת השבבים P45 לא מגיעה עם כרטיס מסך מובנה, ולכן לא ברור איך בדיוק ניתוק כרטיס המסך שלך יעזור לך - אתה צריך לבדוק האם מגיע פלט למסך, וזה אפשרי רק כאשר המחשב מחובר למסך...

3. אם יש לך רמקול המחובר ללוח האם - בדוק האם הוא משמיע צפצופים. אם לא - נסה להפעיל את המחשב ללא זיכרון וללא כרטיס מסך. במצב כזה, בהנחה שהמעבד ולוח האם תקינים, אתה אמור לשמוע ציפצופים מהרמקול.

4. אם דבר לא עוזר, יתכן שהבעיה היא בלוח האם, במעבד, בזיכרון, בכרטיס המסך או בספק הכח. אני אישית הייתי מפרק את המחשב לחלוטין, ומחבר מחוץ למארז את לוח האם, המעבד עם הקירור שלו, מודול זיכרון אחד, כרטיס מסך וספק כח בלבד ומנסה להדליק את המחשב (אתה תצטרך לחבר כפתור הדלקה נפרד ללוח או לקצר ידנית את שני הפינים בלוח בכדי להדליק את המחשב) ורואה האם הבעיה חוזרת או לא. אם כן - הבעיה היא באחד מהרכיבים שכן מחוברים, ואז אין מנוס מהחלפת רכיבים עד לאיתור הרכיב הבעייתי. אם לא, כלומר יש תצוגה על המסך, הייתי מתחיל לחבר רכיבים עד שהייתי מגלה איזה רכיב גורם לבעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההתייחסות.

אני נגש לפתרון הבעיה בהנחה שהמעבד/לוח לא תקינים לפי התרחיש (באותו מפצל חשמלי ישב גם ראוטר שהלך לעולמו) :

1.ניסיתי, ללא הצלחה. אבל איך איפוס ביוס אמור לעזור כאן?

2.הסיבה שנתקתי הייתה כדי לקבל צפצוף תקין, כפי שהיה בעבר בעת הפוסט. רציתי לשלול אפשרות שמדובר בכרטיס מסך.

3.בוצע, אין צפצופים. בעבר היה צפצוף תקין בעת הפוסט.

4. כפי שציינתי, זכרון נראה תקין. ספק כוח מספק זרם לכל הרכיבים (חיווי לד ומאווררים במארז וגם על כרטיס המסך - עובד) עדיין חזרתי לנקודת מוצא ומנסה למצוא רכיב אחד תקול ולהחליפו - ללא ניסוי וטעייה.

פורסם

1. אם אתה חושד שהמעבד שלך לא תקין אתה יכול לנסות לקנות מעבד משומש לתושבת 775 ולראות האם הבעיה נפתרת - מעבד Core2Duo פשוט משומש אפשר למצוא בארץ אפילו ב-50 ש"ח, כך שלא מדובר בהשקעה גדולה במיוחד.

2. אם אתה חושב הבעיה היא בלוח האם, אתה צריך למצוא לוח מתאים ולנסות עליו את המעבד ואולי גם את הזיכרון. העניין הוא שגם אם יתגלה שהבעיה היא רק בלוח האם, לא משתלם לקנות לוח לתושבת 775 היום - לא חדש (גם אם תמצא אחד חדש, הוא יהיה יקר מדיי) וגם לא משומש (קח בחשבון שמדובר בלוחות שעבדו במשך כמה שנים, אז קניית לוח כזה היא לא אפשרות טובה).

3. מההודעה האחרונה אני מניח שהמחשב והראוטר היו מחוברים לאותו שקע חשמלי בעזרת מפצל, ואז קרה משהו שגרם גם לראוטר וגם למחשב להפסיק לעבוד. במקרה כזה החשד עובר מייד לספק הכח שלך - העובדה שהמאווררים מסתובבים ונדלקות נוריות לא בהכרח מעידה על כך שספק הכח תקין.

4. אתה רוצה לאתר את התקלה בלי ניסוי וטעייה וזה בעייתי בתחום המחשבים - אתה צריך ציוד יעודי לבדיקת כל רכיב בכדי לקבוע שהוא הגורם לבעיה או לשלול אותו. אתה יכול לנסות להשתמש בכרטיס איבחון בכדי לזהות אולי את הבעיה בלוח האם (אתה צריך לקנות PCI Diagnostic Card, קישור לדוגמא), אבל לא בטוח שזה יעזור לך, אתה יכול להשתמש בבוחן לספקי כח (Power Supply Tester, קישור לדוגמא) שאולי יעיד על כך שספק הכח לא תקין, אבל בנוגע לשאר הרכיבים, ובפרט המעבד, אתה צריך ציוד שכנראה נמצא רק במפעל הייצור כך שיהיה הרבה יותר פשוט למצוא חומרה חלופית בכדי לבדוק האם רכיבים אלו עובדים או לא.

5. בד"כ מחשב ללא זיכרון אמור להשמיע חיווי קולי המעיד על כך שיש בעיה בזיכרון. אם זה לא קורה אצלך יכול להיו שיש בעיה בלוח האם, במעבד או שפשוט הביוס בלוח שלך לא מייצר חיווי כזה (תבדוק בחוברת של לוח האם שלך מה אמור לקרות כאשר יש בעיה עם הזיכרון).

6. בקשר לאיפוס הביוס - יצאתי מתוך נקודת הנחה שאולי נתוני הביוס פשוט השתבשו וזה הגורם לכך שהמחשב לא עובד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה...

אחרי שפרקתי, הרכבתי שילובים שונים של הרכיבים ודי התייאשתי...חיבור ליציאת הDVI ה-2 בכרטיס המסך - הפלא ופלא, הכל תקין!

למרות שזה כבר נעשה מקודם, פתאום אחרי כל המשחק והתזוזה של הרכיבים, הכל עובד כבעבר...

מדהים עד כמה שזה הזוי.

תודה!

פורסם

יכול להיות שישנם רכיבים שלא יושבים טוב על הלוח / מתחת לגופי הקירור על הלוח, שתזוזות קטנות עלולות להוביל ללוח שלא עובר post. הלחמות שבורות למחיצה וכדומה. העיקר עובד. כשבדקת את החומרה, בדקת אותה מחוץ למארז?

פורסם
  • מחבר

הייתי בדיוק בשלב הבדיקה לפני הוצאת החומרה מהמארז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים