עבור לתוכן

קניה של כרטיס מסך משומש באיביי - אפשרות לחיוב במכס?

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות כרטיס מסך משומש מאיביי.

הוא די ישן והערך שלו שונה ממה שהיה פעם.. אם הוא נתפס במכס יכולים לחייב אותי על סכום מסויים?

פורסם

כן. אתה מכניס למדינת ישראל מוצר שלא שולם עליו מס ולמדינה יש זכות לדרוש את ליטרת הבשר שלה.

וסתם שתדע, אם מחליטים לחייב אותך, אתה משלם מס לפי המחיר המלא של המוצר ולא לפי כמה שהוא עלה לך.

תיקון: מחייבים ע"פ המחיר הרשום בקבלה אלא אם היא לא נראית למוכס ואז פונים למחיר הריטייל המלא.

פורסם

לא נכון. אם מחליטים לחייב אותך ואתה מציג חשבונית קנייה - אתה משלם מס לפי החשבונית (או לא משלם כלל אם זה מתחת ל$75). זכותן של רשויות המכס לא לקבל את החשבונית אם יש חשש להיותה פיקטיבית, אך הם נוקטים שיטה זו רק במקרים חריגים ונדירים.

פורסם
  • מחבר
כן. אתה מכניס למדינת ישראל מוצר שלא שולם עליו מס ולמדינה יש זכות לדרוש את ליטרת הבשר שלה.

וסתם שתדע, אם מחליטים לחייב אותך, אתה משלם מס לפי המחיר המלא של המוצר ולא לפי כמה שהוא עלה לך.

לצורך העניין זה GTX580, ואין אפילו מידע על כמה המוצר עולה כי הוא כבר לא נמכר בשום מקום.. אז לא הגיוני שיחייבו אותי במחיר ההשקה שלו.

לא נכון. אם מחליטים לחייב אותך ואתה מציג חשבונית קנייה - אתה משלם מס לפי החשבונית (או לא משלם כלל אם זה מתחת ל$75). זכותן של רשויות המכס לא לקבל את החשבונית אם יש חשש להיותה פיקטיבית, אך הם נוקטים שיטה זו רק במקרים חריגים ונדירים.

טוב לדעת, תודה.

פורסם

רק בשביל לדייק, יש מקרה אחד שבו "אביב גפן" צודק: אם שלחת מוצר לשם תיקון\החלפה ליצרן בחו"ל (בין אם במקור המוצר נקנה בארץ ובין אם לא) והיצרן בחר לשלוח לך מוצר חדש\מוחדש, אתה תדרש לשלם עליו מס כאילו קנית מוצר חדש במחיר מלא, אף שאתה יכול להוכיח שערך ה"חשבונית" הוא אפס. הדבר נכון אפילו למקרים שבהם קיבלת בחזרה את אותה היחידה בדיוק ששלחת (אחרי תיקון), אלא אם אתה יכול להוכיח שזה מוצר שיצא מן הארץ וחזר אליה.

פורסם

QTTP אתה לא צודק בכלל. עריכה: (טוב, אתה כן צודק כי הפוסט הראשון שלי לא היה מנוסח נכון)

לפי התיאוריה שלך אם קניתי מוצרים בחנות אלקטרוניקה בניו-יורק ב1,000$ אבל ביקשתי שבקבלה יופיע סכום של 100$, אני אשלם מיסים לפי 100$?

אני אשלם מיסים לפי מחיר הריטייל של המוצרים בחו"ל וזה בדוק (עברתי את זה יותר מפעם אחת). יש להם מחירונים והם יודעים כמה עולה כל מוצר שמוכרים, גם כאלה שאין בארץ.

ולפותח השרשור, גם במכס מכירים את הדבר הזה שנקרא אינטרנט ואני מאמין שיהיה להם במשמרת מישהו שיכול לתפעל מחשב ולבדוק מחיר ריטייל של המוצר העתיק הזה שיצא לפני שלוש שנים שלמות.

בכל מקרה, יכול להיות שהכרטיס הזה יעבור בלי אף בעיה ולא ידרשו ממך שקל, רק תכין את עצמך שיכול לקרות מצב בו דורשים ממך לשלם אקסטרה מס.

פורסם
QTTP אתה לא צודק בכלל.

לפי התיאוריה שלך אם קניתי מוצרים בחנות אלקטרוניקה בניו-יורק ב1,000$ אבל ביקשתי שבקבלה יופיע סכום של 100$, אני אשלם מיסים לפי 100$?

אני אשלם מיסים לפי מחיר הריטייל של המוצרים בחו"ל וזה בדוק (עברתי את זה יותר מפעם אחת). יש להם מחירונים והם יודעים כמה עולה כל מוצר שמוכרים, גם כאלה שאין בארץ.

ולפותח השרשור, גם במכס מכירים את הדבר הזה שנקרא אינטרנט ואני מאמין שיהיה להם במשמרת מישהו שיכול לתפעל מחשב ולבדוק מחיר ריטייל של המוצר העתיק הזה שיצא לפני שלוש שנים שלמות.

בכל מקרה, יכול להיות שהכרטיס הזה יעבור בלי אף בעיה ולא ידרשו ממך שקל, רק תכין את עצמך שיכול לקרות מצב בו דורשים ממך לשלם אקסטרה מס.

המכס לא טיפש.

יש שם מצב של שיקול דעת. אם המחיר נראה להם מצחיק הם יחפרו

ולפעמים הם טועים וניתן לערער על הקביעה של המכס לגבי התשלום.

מנסיוני איתם הם לא היו מגעילים אף פעם בדברים שהבאתי לעצמי.

פורסם

לא קשור למגעילים או טיפשים.

החוק מאוד ברור, אתה מכניס מוצר (שחייב במס) למדינה ישראל, אתה צריך לשלם עליו מס.

אם לא תפסו אותך (ולא נידבת הצהרות) - הרווחת.

אם תפסו אותך ואמרו לך שאתה לא צריך לשלם על זה - הרווחת.

אם תפסו אותך ואמרו לך שאתה צריך לשלם מס מלא - לא נדפקת, ככה זה אמור היה להיות.

בסך הכל, כשאתה מכניס משהו כזה למדינה אתה צריך להיות מודע לזה שיכול להיות שיבקשו מס ע"פ ערך הריטייל של המוצר. אם לא ביקשו, הרווחת.

פורסם

אבל למה אתה ממשיך לשקר ולהטעות אנשים? חבילות חייבות במס לפי הערך ששולם עליהן (לרבות משלוח) - נקודה. הדבר גם נאמר במפורש באתר רשות המיסים. החריג הוא כאשר ההצהרה בחשבונית\תעודת המשלוח בבירור לא תואמת את תוכן החבילה, כמו הדוגמה שהבאת עם חבילה בשווי 1000$ וחשבונית פיקטיבית על 100$, אבל QTTP אמר זאת במפורש.

יצא לי להזמין דברים מחו"ל, תמיד עם חשבונית אמיתית. מעולם לא קרה מקרה שבו במכס דרשו ממני תשלום לפי משהו חוץ מאשר תעודת המשלוח. אם ממך דרשו, אז או שאתה דביל שבאמת ניסה לתחמן וביקש מהמוכר תעודה על ערך פיקטיבי, או שהמוכר כלל לא טרח לציין את ערך החבילה בתעודת המשלוח ולך לא היתה כל קבלה המצהירה על התשלום ששילמת.

פורסם

Vic07, את הזבל התוקפני שיוצא לך מהפה תשמור בבקשה לעצמך או למשפחה שלך, אני בטוח שהם מקבלים את זה יפה, נראה לי שזה משהו רגיל אצלך ולהם זה בטח כבר לא מפריע.

עוד דיון שמתחרבן בגלל הפה הגדול והמטונף של חלק משוכני הפורום.

פורסם

הדיון מתחרבן בגלל אנשים כמוך שבאים "לייעץ" ופולטים בליל שטויות. מה שאמרת הוא שקר, נקודה. אין שום דבר "מטונף" בלציין עובדה.

פורסם

מעניין שבראש שלך זה ישר "שקר" ולא "טעות" שאפשר לתקן עם לינק פשוט.

בכל מקרה, טעות או שקר, הפה המטונף שלך בא לידי ביטיו באצבע הקלה שיש לך על ההדק. (שים לב לציטוט השני בחתימה שלך)

ובחזרה לעניין שבגינו נפתח השרשור.

כרגע בדקתי עם מכר שעובד במכס. המס מחושב ע"פ מחיר ריטייל של המוצר. אם מוצר מסויים נמכר ב1,000 - אתה אמור לשלם מכס על 1,000.

אם יש לך קבלה על פחות מזה והמוכס החליט שזה נראה לו סביר, הכל בסדר, לך הביתה.

אם המוכס מחליט שהקבלה שלך לא מוצאת חן בעיניו, הוא יבדוק מחיר ריטייל של המוצר ועל פי זה תשלם מכס.

קיצר, מקווה שלא תשלם מחיר נמוך מדי.... בפועל רוב הסיכויים הם שתקבל את הכרטיס הביתה בלי שאף אחד יעצור אותו בדרך.

פורסם

במילים אחרות, המס מחושב לפי הRetail רק כשאין קבלה או כשהקבלה נראית למוכס פיקטיבית - בדיוק מה שאני וQTTP אמרנו, בניגוד להתעקשות שלך.

פורסם

1. הפוסט הראשון תוקן.

2. להיתפס על משפט אחד לא נכון שלא מתאים בתוכן שלו לכל שאר הפוסטים שנכתבו זו סתם קטנוניות

3. וגם אם בכל זאת בא לך, עדיין היית יכול לעשות את זה בלי שכולנו נראה את כל מה שקורה בגרון שלך באותו רגע.

4. נתקלתי בזה בעבר כיוון שחזרתי מתקופה ארוכה בחו"ל עם המון ציוד והייתי צריך לדון איתם על כל פריט בנפרד

5. Global peace and universal love

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים