עבור לתוכן

מקרה שקורה לי עם KSP

Featured Replies

פורסם

אכן נראה שאין כלל חיבורים. אמנם כדי להיות 100% בטוח צריך לראות גם את הצד השני, אבל די ברור שנזק כמו שהתמונה מראה לא יכול לגרום לשום תקלה, ולכם (כהרגלם) זה נראה כמו סתם תירוץ להתחמק מאחריות בטענה שקרית לחלוטין.

בעקרון יש לך עילה ברור לתביעה וסיכוי לא רע לזכות אם תהיה עקבי ותביא גיבוי לטענותיך, אם כי KSP ידועים בזה שהם יודעים היטב להילחם בבית-משפט ושולחים אנשים שיודעים לסבן ולחרטט, ואם תיפול על שופט אהבל, אתה עוד עלול לצאת מופסד.

אם הלוח באחריות - פנה ישירות ליבואן (בהנחה שזה לא KSP עצמם) או ליצרן.

פורסם
  • מחבר

לצערי מדובר בלוח אם יקר X99

עד כמה שהבנתי ל-MSI אין יבואן בארץ כך שכנראה KSP הם היבואנים, זו לדעתי יכולה להיות הסיבה להתנערות שלהם ממתן שרות.

נגרם לי נזק של 1,500 ש"ח.

שמעתי עליהם המון דברים בעבר אבל לא חשבתי שזה יקרה לי.

פורסם

תנסה לפנות ל-MSI העולמית, אולי הם יכולים לעזור.

בנוסף אני יודע שפלונטר ואייבורי עובדים איתם, תשאל אותם אם הם יכולים לעזור באיזו שהיא דרך.

פורסם

אני כמעט מתפתה לומר שלפותח הדיון מגיע כל מה שהוא חווה כי הוא משתמש וותיק פה בפורום ועדיין הלך על KSP, אבל בכל זאת: כל הסיפור מצוץ מהיסוד אפילו יותר ממה שקיוביקל וQTTP מציינים. קודם כל, עניין "הנזק הפיזי": כמי שיצא לו לקנות בעבר בKSP ולממש אחריות (לפני שנשבעתי לא לחזור לשם לעולם) אני יודע שכשמביאים אליהם מוצר תקול הדבר הראשון שהם עושים, עוד בדלפק השירות, זה לחפש ביסודיות (ובהפגנתיות, יש לציין) כל דבר שנראה כמו נזק פיזי שיספק להם תירוץ לנפנף את הלקוח. אין שום מצב שבעולם שברכיב יהיה נזק פיזי כלשהו במעמד המסירה ופשוט לא ישימו לב לכך, ויעלו על זה רק ב"מעבדה".

דבר שני, הנזק עצמו: בלי קשר למקור אותה השריטה, אין שום סיכוי שבעולם ששריטה כזו תפגע בתפקוד הלוח. יצרני הלוחות וקובעי הסטנדרטים בתחום אינם מפגרים - הם מודעים לזה שברגים צריך להבריג, ושמברגים לפעמים מחליקים, ועל כן האזור מסביב לברגים הוא תמיד "שטח מת" הפנוי מכל רכיב אלקטרוני. יתרה מכך, הנזק בצילום לא נראה כמו החלקה מקרית של מברג, אלא כמו החלקה מקרית של מברגה תוך כדי שהיא מסתובבת. רוב האנשים לא מרכיבים לעצמם מחשבים עם מברגה, אבל רוב המעבדות דווקא כן, בהתחשב בנפח העבודה בהן.

דבר שלישי, הברגים: לא רק שהמארזים מגיעים עם ברגים מתאימים, ולא רק שהרכבה עם בורג לא מתאים תפגע לכל היותר בבורג עצמו ובתבריג עבורו בפלטה האחורית במארז אבל בשום דרך לא בלוח עצמו - אני תוהה איך המלומדים מKSP מסבירים את זה שטעות משתמש (לטענתם) שנעשתה בעת ההרכבה של המחשב גרמה לזה שהמחשב יפסיק לעבוד רק זמן רב לאחר מכן.

אסור לוותר להם. פשוט אסור. בעוד שכן הייתי מציע לבדוק אפשרויות אחרות למימוש האחריות (קח בחשבון שאם תממשה ישירות מול היצרן, לא רק שתצטרך כנראה לשלם על המשלוח לחו"ל, אלא גם שיש סיכוי סביר שידרשו ממך לשלם מע"מ מחדש כשיישלח לך לוח חלופי, כי זה החוק המפגר במדינתינו), הייתי מציע שפשוט תעשה בלאגן בסניף - לא במובן הפיזי, כמובן, אבל במובן של להתרעם מול לקוחות אחרים: על "הנזק הפיזי" שהתגלה פתאום שבועות אחרי המסירה, על התירוצים המגוכחים שלהם בעניין הברגים, על כך שלנזק הזה אין שום קשר לתפקוד הלוח... תגרום להם להפסיד כל מכירה פוטנציאלית בזמן שיקח להם להבין שעדיף להם לתת לך את מבוקשך. הייתי מציע בשלב הזה גם לא להסכים להחלפת הלוח (היות וזה ייקח להם עוד שבועיים-שלוש, ויאפשר פתח נוסף להתחמקויות - אלא אם מוצע לך לוח מהמלאי שאינו נופל מזה שהיה לך והעומד בדרישותיך) אפילו אם הם נכנעים ומסכימים לכך בסופו של דבר, אלא השבה מלאה של כספך.

היו לי סיפורים משלי עם KSP. פעם אחת לא היתה לי איתם שמוצר שדרש החלפה במסגרת האחריות הוחלף בלי נסיון לסרב בתחילה בתירוץ זה או אחר (פרט לפעם אחת, וגם בה הם משכו את ההחלפה עד הרגע האחרון המותר במסגרת החוק למרות שמדובר ברכיב Bulk שהיה להם בכמויות עצומות במלאי), ותמיד הם התקפלו לאחר שהבינו שאותי לא ינפנפו בתירוצים או בשקרים לגבי החוק וזכויותי מכוח החוק.

פורסם
  • מחבר

הבעיה עם KSP זה שמדובר בסניף ואתה יכול לצעוק שם עד מחר.

אין שם בעלים ולדעתי גם אין מישהו עם אינטרס לעזור.

אם מגיע לי כל מה שקרה, כנראה שכן, לקחתי סיכון אבל האמת נבהלתי ממה שקרה.

אתה עומד מול גוף שממש אבל ממש אין עם מי לדבר

יש שם ערוצי תקשורת שגורמים לך לא להגיע למי שצריך

החנות לא עונה לטלפונים, הטלפון במעבדה לא עונה, אתה משאיר הודעות ואף אחד לא חוזר.

יש להם מוקדנים במוקד ארצי שעונים ממש מהר אבל כשאתה מנסה לדבר איתם הם אומרים אני רק עובד במוקד.

הכל ממוקד מכירה ובזה הם מצטיינים אבל מהנסיון האישי שלי, במקרה של תקלה השרות רע מאוד.

אין לי יותר עניין במימוש אחריות. יש לי כבר לוח חדש.

פורסם

תשכח מטלפונים. תשכח מהמוקד. לכל סניף יש מנהל, ובעוד שאכן אין לו שום אינטרס ישיר לעזור, הוא דווקא מאוד מעוניין במכירות ורווחים. ברגע שמתרחש משהו בסניף שעשוי לפגוע במכירות, הוא פתאום מאוד מתעניין בסיבה לכך. שוב, אני מדבר מנסיון.

פורסם

אין שום דבר בתמונה.

בחיים לא הייתי מוותר להם.

פורסם

אל תוותר. גם אם יש לך כבר תחליף, עדיין מגיע לך לוח חדש - אולי תוכל להזדכות עליו/שתמכור אותו באופן עצמאי.

מעניין, שבאתר של MSI, פלונטר ואייבורי מופיעים כיבואנים, ו-KSP לא.

בכל מקרה, אתה חייב לפנות ל-MSI באימייל או בצ'אט, ולהציג בפניהם את התקלה, כולל תמונות, וכולל הסבר ליחס ולתירוצים הלא הגיוניים שהציגו לך בחנות.

תראה מה התגובה שלהם, וע"פ זה תחליט איך להתקדם; אתה יכול גם לשאול אותם אם לדעתם יכול להיות ששריטה כזו היא הסיבה לנזק ואח"כ להציג התשובה ל-KSP.

בהצלחה. מחכים לעדכונים...

פורסם

יש לKSP מייל פניות ציבור שבו עונים וגם מתייחסים. פניתי אליהם בעבר (בעניין קטן יחסית), אחרי שבסניף נתנו שירות גרוע ונתנו תשובה מספקת. במקרה דנן זה יותר מורכב, אבל מייל מנומס אך תקיף בצירוף תמונות והסברים שיראו שאתה מבין עניין - עשוי לגרום להם להתקפל. ואם לא - כאמור, התרעה לפני תביעה, וגם תביעה, אם צריך.

במקביל - לנסות לממש אחריות דרך MSI.

זה שמסיבותיך שלך לא יכולת לחכות ונאלצת לקנות לוח חדש כדי להשמיש את המחשב, לא אומר שאתה צריך לספוג את כל הנזק. אם יחליפו לך את הלוח בחדש, תוכל למכור אותו כיד שנייה ולהחזיר לפחות חלקית את ההשקעה. אם זה יגיע למשפט, תוכל פשוט לבקש מהם החזר מלא על עלות הלוח החדש שלך ושיעשו מה שבא להם עם הישן.

כדי למנוע את שאר הדברים שתיארת (מחשב מפורק ששכב במעבדה ואיש לא התייחס), אני פשוט למדתי (גם קצת על בשרי) - לעולם לא להביא לחנות / מעבדה מחשב שלם לאבחון / תיקון. מבצע אבחון ראשוני ומזהה את הרכיב החשוד המרכזי כתקול, ומביא רק אותו. אני מבין שזה גוזל זמן, אך כפי שראית כאן, לפעמים בדרך האחרת מבזבזים יותר זמן ומסתבכים בצורות שונות. גם לך תדע אם במקרה או בטעות יינזק לך רכיב אחר במהלך ה"טיפול". פשוט לא שווה את זה.

היוצא מן הכלל היחיד לכלל זה הוא כאשר המחשב כולו נרכש כחבילה והאחריות היא כחבילה - למשל מחשב נייד או מחשב שהורכב במלואו ע"י החנות, ואז שהם ישברו את הראש.

פורסם

^ לא תמיד זה אפשרי. לא לכל אחד יש בבית את הכלים לברר איזה מחלקי המחשב תקול, ולפעמים אין ברירה אלא לקחת את המחשב (או את סך חלקיו העיקריים) למעבדה.

פורסם

זה לא תמיד אפשרי - מסכים. אם אין ברירה אז אין ברירה. אבל במקרים רבים זה אפשרי, בהנחה שמדובר במישהו עם ידע / נסיון, ועדיף להימנע מזה ככל הניתן.

פורסם

זה לא עניין של ידע או נסיון - לפעמים הדרך היחידה לברר מהו החלק התקול היא לבדוק את כולם במחשב אחר או לבדוק חלקים ממחשב אחר במקום אלו החשודים כתקולים. לא לכולם יש את הלוקסוס הזה.

בלי קשר, אני רוצה לחזק את דבריך - הסבר שמראה שאתה מבין עניין אכן יגרום להם להתקפל בסבירות גבוהה.

חברות כמו KSP, ולאו דווקא מתחום המחשבים, בונות על כך שלרוב לקוחותיהן חסר הן ידע טכני\מכאני\אחר בתחום עיסוקן, והן ידע משפטי בנוגע לזכויותיהם כצרכנים. באחד המקרים שהיה לי, כאשר מנהל סניף בKSP סירב להחליף לי לוח אם במסגרת האחריות כי "אין להם שום לוח חלופי מתאים" (נכון לאותו רגע לא היה עוררין על כך שהלוח אכן תקול והתקלה אינה באשמתי, אף כי בהתחלה אחראי המעבדה ניסה לטעון גם את זה מבלי שתהיה לו ראייה כלשהי לכך) והציע לי בתור חלופה יחידה לקבל מהם לוח אחר שהיה דורש ממני לקנות זכרונות אחרים, הסברתי לו מול כל הלקוחות בסניף שאם זה אכן המקרה ואין להם אפשרות למצוא לי לוח חלופי מתאים עליו להשיב לי את הכסף ששילמתי עבורו כי כך אומר החוק, ושאלתי האם KSP לא דורשים ממנהלי החנוית שלהם שיכירו את החוקים הרלוונטיים לעיסוקם, והאם הוא מתכוון ליידע את שאר הלקוחות על כך שKSP תעמוד מאחורי האחריות שהיא מבטיחה רק כאשר זה נוח להם - בתקיפות, אבל בטון ענייני בלי עצבים או הרמת קול. במקרה באותו רגע ממש אחד מהמוכרים קרא ללקוח הבא בתור ושאל אותו במה הוא יכול לעזור לו, ואותו לקוח, שהיה עד לחילופי הדברים ביני לבין מנהל הסניף עד לאותו רגע אמר "תשמע, באתי לפה בשביל לקנות מחשב, אבל עכשיו אני כבר לא יודע האם כדאי לי". הפלא ופלא, תוך 5 דקות לוח חלופי נמצא גם נמצא, ועוד באותו הסניף ממש ומבלי שאצטרך לחכות להזמנה ממקום כלשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים