עבור לתוכן

זכות השביתה - כלי חשוב לשמירה על זכויות העובדים, או כלי שמחטיא כיום לחלוטין את מטרתו?

Featured Replies

• תגובות 36
  • צפיות 9.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
פורסם

אין רעיונות מקודשים.

יש תיאוריות, יש מציאות.

צריך כל הזמן לבדוק את המציאות מול התיאוריות, ולפתח תיאוריות ומודלים חדשים.

שוק חופשי.

חופשי למה?

לתחרות?

להשתלטות?

לחיסולים?

למונופוליזם?

לניצול?

לרמאות?

המציאות היא שצריך כל הזמן לאזן.

הטבע האנושי באופן טבעי ברמה האגואיסטית מחפש להוציא דברים מאיזון.

חצי מהאנשים הם דיקטטורים אכזריים בפוטנציה.

כוח משחית.

פורסם

כל דבר מוחלט הוא רע בהגדרתו. סוציאליזם מוחלט כבר ראינו את התוצאה שלו, קפיטליזם מוחלט כבר הבנו שהוא לא עובד. כל הזמן צריך לדפוק ברקס כשמישהו מגזים, כשמשהו שהוא האמצעי הופך להיות מטרה, צריך לדפוק לו ברקס ולהגיד עד כאן. כל קיצונות תביא את עצמה למצב שקם אדם שיתנגד. אחת הבעיות שמלכתחילה צריך להגדיר קווים אדומים לכל תהליך, אבל אף פעם לא עושים את זה. משום מה כשכדור השלג מתחיל להתגלגל הוא לא נעצר והכי גרוע הוא רק גדל, והסיבה היא שאף אחד לא טרח לבנות מחסום באמצע הירידה, אבל כשהוא מגיע למטה הוא גם באיזשהו שלב מתחיל להתגלגל למעלה.

אנשים פה חושבים שזה הגיוני לעשות שינויים קיצוניים במבנה של דברים, אבל זה פשוט לא עובד. זה כמו מערכת המשפט שעובדת על תקדים, לוקחים את אותו תקדים ומגלגלים אותו למשפט הבא שייצר תקדים אחר שלא קשור בכלל למהות הפסקה המקורית וכך הלאה ובסוף אנחנו מקבלים שאי-אפשר לפסול חברת כנסת שתמכה בטרור וחתרה תחת מדינת ישראל.

ככה גם סוציאלזם מוחלט (ע"ע צפון קוריאה וברה"מ), או קפיטליזם מוחלט. תחרות חופשית כפי שציין אחד האנשים פשוט תחסל אותו,לכן יש צורך להתערב רק כדאי להגדירו מראש ולא בשניה האחרונה...

פורסם

לא, דיברתי על קפיטליזם בו הרגולציה תפקידה לשמור על היותו של השוק חופשי. רגולציה כזאת שתקבע סטנדרטים.

פורסם
  • מחבר

הקפיטליזם המוחלט, כמו גם הקומוניזם המוחלט, מבוססים על הנחות מוצא פשטניות ושגויות.

פורסם

גם אתכם המשפט הזה הרס מצחוק? xD

"

כל דבר מוחלט הוא רע בהגדרתו"

מה הבעיה עם עובדי קבלן? באופן כללי.

אני עבדתי בחברה מיקור חוץ, כבר לא זוכר איך קוראים לזה. אבל עבדתי בחברת היי טק אבל הייתי שייך לחברה שכאילו סיפקה אותי להם בתור מיקור חוץ. בתכלס עבדתי בחברת היי טק וכמעט לא ראיתי את המעסיקים האמיתיים שלי ביום יום. משכורת ותנאי שכר היו מצויינים למישהו עם הניסיון שלי. אני מהנדס תוכנה במיקצועי.

הנקודה היא, זה לא כזה משנה אם אתה עובד קבלן או לא כי אין כזה דבר מקום עבודה בטוח אלא אם כן אתה עובד בחברת החשמל או משהוא כזה.

אני יכול להבין חברות שלא רוצות להעסיק עובדים ישירות, בעיקר בהיי טק. המשכורות יחסית גבוהות ואתה לא רוצה להתקע עם עובד לא מתאים.

לא חסרים הרבה אנשים שמשקרים בקורות חיים שלהם ובראיונות עבודה. מתוך הראיונות עבודה שהייתי ברוב הפעמים יש את התחושה שנוקדת ההנחה של המראיין זה שאתה משקר בקורות חיים והמטרה שלו לבדוק אם אתה באמת שווה למה שכתבת על הנייר.

לגבי משרות ברמה נמוכה. זה יש בכל מקום. בדקתם שבישראל אחוז המשרות ברמה נמוכה הוא באמת גבוהה?

למשל בארה"ב אובמא התגאה בזה שהטריליון דולר שהוא בזבז כדי ליצור עבודות, אבל בעצם הם ייצרו עובודת ברמה יותר נמוכנה מאלה שהיו לפני המשבר. אבל במספרים זה נראה כמו שיפור.

בכלל, מה זה משרות ברמה גבוהה? הריי בדרך כלל לא יכול להיות יותר משרות ברמה גבוהה מאשר ברמה נמוכה.

תארו לכם חברה שיש בה מאה מנכלי"ם, עשרה תכנתים, ועובד ניקיון אחד.

יש בגדול איזשהוא מאזן לא סימטרי בין משרות ברמה גבוהה למשרות ברמה נמוכה.

גם בארה"ב מספר עובדיי ההיי טק הוא אחוז קטן מכלל האוכלוסיה.

אז לא ברור איזה משרות ברמה גבוהה אתם בדיוק רוצים שיהיו. לא כל אחד יכול להיות מהנדס או מדען.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים