עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט +חדש פה :)

Featured Replies

פורסם

מה קורה אנשים? הייתי וותיק בפורום חומרה ותוכנה בגיימר. אבל אחרי שהפורום עבר הריגה הומנית (או לא הומנית)

החלטתי לבוא הנה ולהתרשם... ובלי שום קשר, קניתי מחשב חדש שיגיע עוד כמה ימים מאייבורי ב8500 ש"ח ורציתי לדעת מה דעתם עליו.

המטרות שלי היו משחקים כבדים בהגדרות מקסימליות על 1080 פלוס משחקים עתידים. רציתי מחשב שיחזיק לי ממש טוב עד סביבות 5-6 שנים בלי בעיות הפעלה של משחקים.

ולהלן המפרט.

מארז: CoolerMaster CM690 III

ספק כוח: Corsair CS750M 750W Semi Modular

מעבד: Core I7 4790K

קירור למעבד: Scythe Mugen 4

לוח אם: Gigabyte GA-Z97X GAMING 5

זכרון: Corsair Vengeance 2X4GB 1600Mhz CL9

דיסק קשיח: Western Digital RED 2TB

דיסק פלאש: Intel 530 120GB SSD

כרטיס מסך: Gigabyte GTX 980 G1 Gaming SOC

צורב: השחור של LG שכולם מוכרים ב115 שקל

והמוכר הוסיף לי שני מאווררים למארז Scythe Slipstream 800RPM

וDOK של A-DATA 8GB

מה דעתכם?

פורסם

שלום וברוך הבא!

לדעתי המחשב לא משתלם לשימושים שציינת והנה כמה דברים שככה קופצים לי-

הספק כח דיי יקר. אפשר לבחור משהו של סיסוניק שיחזיק את המערכת בקלות ביותר זול

הלוח אם יקר ודיי מיותר. אם אתה צריך (מבחינת פיצרים, IO, OC) לוח Z97 אתה יכול בקלות למצוא לוחות יותר זולים (לדוגמא הGAMING 3 ואחרים)

אם אתה לא צריך לוח Z97 אז בכלל אפשר לחסוך כאן.

הזכרון בזבזני גם בחיבורים וגם במחיר.

הדיסק קשיח גם יקר לדעתי כנל הSSD

וגולת הכותרת הכרטיס גם הוא לדעתי לא שווה את תוספת הכסף.

לפי דעתי יש לך פה הרבה מקום לחסוך מבלי להתפשר על ביצועים. בכל הכסף הזה שאתה חוסך אתה תוכל עוד 3 שנים לקנות כרטיס מסך חדש

ככה המחשב יהיה עמיד לדעתי בצורה הכי אופטימלית..

**יצאתי מתוך נקודת הנחה שמתוכנן OC בשלב כזה או אחר כי אחרת גם המעבד והקירור שלו לא מתאימים**

פורסם
  • מחבר

לגבי הספק: יש לי ניסיון טוב עם קורסייר אז בחרתי אותו בתור בחירה אישית למרות שיש ביותר זול. מה גם שהוא על תקן GOLD ולפי ביקורות שראיתי, הוא מתפקד כPLATINUM

לגבי הלוח: רציתי לוח עם אפשרות SLI לעתיד ואפשרויות OC לעתיד.

לגבי הדיסק: יכלתי לקחת SEAGATE בפחות, אבל יש לי ניסיון לא טוב איתם. ולגבי הSSD, לפי ביקורות שראיתי, לאינטל יש את האריכות ימים הכי טובה. הם לא מתקלקלים כמעט.

לגבי הכרטיס מסך: אני יודע :) אבל עוד פעם, אני רוצה שקט ראשוני לכמה שיותר זמן. אחרי כמה שנים, נוסיף עוד כרטיס...

לגבי הזכרון: אני יודע שקורסייר יקרים. אבל במילא שמתי 8 ולא 16. ככה שהמחיר פה פחות משנה כרגע. בעתיד נוסיף עוד 8...

שלום וברוך הבא!

לדעתי המחשב לא משתלם לשימושים שציינת והנה כמה דברים שככה קופצים לי-

הספק כח דיי יקר. אפשר לבחור משהו של סיסוניק שיחזיק את המערכת בקלות ביותר זול

הלוח אם יקר ודיי מיותר. אם אתה צריך (מבחינת פיצרים, IO, OC) לוח Z97 אתה יכול בקלות למצוא לוחות יותר זולים (לדוגמא הGAMING 3 ואחרים)

אם אתה לא צריך לוח Z97 אז בכלל אפשר לחסוך כאן.

הזכרון בזבזני גם בחיבורים וגם במחיר.

הדיסק קשיח גם יקר לדעתי כנל הSSD

וגולת הכותרת הכרטיס גם הוא לדעתי לא שווה את תוספת הכסף.

לפי דעתי יש לך פה הרבה מקום לחסוך מבלי להתפשר על ביצועים. בכל הכסף הזה שאתה חוסך אתה תוכל עוד 3 שנים לקנות כרטיס מסך חדש

ככה המחשב יהיה עמיד לדעתי בצורה הכי אופטימלית..

**יצאתי מתוך נקודת הנחה שמתוכנן OC בשלב כזה או אחר כי אחרת גם המעבד והקירור שלו לא מתאימים**

פורסם

שאתה בוחר ספק הנצילות זה לא הדבר היחידי. הסדרה הזאת סידרה בסיסית יחסית 3 מתוך 7 מלמטה מבחינת איכות הסדרות של corsair

מחשב כמו שלך הייתי בוחר סדרת פרימיום.

לא שהספק הזה לא בסדר, זאת דעתי. בסדרות פרימיום יש בדר"כ קבלים יפנים, מאוורר מיסב כדורי שמחזיק יותר ושומר על שקט לאורך זמן, יותר הגנות, פחות ripple ובכלל איכות

בנייה עדיפה. בca סדרות ax hx.

http://www.corsair.com/en/power-supply-units

זאת דעתי בלבד הספק שלך לא ג'נרי או משהו כזה, ותקציב היה לך לפי מה שראיתי. בתקציב נמוך יותר נגיד מעבד i5 ומישהו שאם הוא מגדיל את התקציב אין לו כסף לקנות את הכרטיס שהוא רוצה הייתי שם ספק כזה בכיף.

פורסם

מה זה משנה עכשיו חוות דעת?

הרי שהמחשב כבר הוזמן.

הפורום הזה נועד לקבלת עצות בבניה של מפרטי מחשב, ולא לפרסום של מחשבים שנקנו וסביר מאוד להניח שיש בהם חלקים לא משתלמים.

פורסם

יפה שאתה עוד מוצא את האנרגיות להגיב בשרשורי "תראו את המחשב המגניב שקניתי (אה כן, מה אתם חושבים עליו?)" האלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים