עבור לתוכן

בעיית מסך שחור r9 290 trix ובעיית מימוש אחריות מפלונטר.

Featured Replies

פורסם

אוקי אז ככה לאחרונה החלפתי את כרטיס המסך שלי תחת אחריות בחנות פלונטר. היה לי gigayte r9 290 WF תקול שהוחלף בsapphire trix.

לאחר שלושה ימים שהמחשב רץ הכרטיס קרס והיה לי מסך שחור שרק הפעלה מחדש של המחשב פתרה את הבעיה. הייתי אופטימי חשבתי שזה סתם איזה משהו. לאחר שלושה ימים נוספים זה קרה שוב ואז התחלתי לבדוק את העיניין.

לאחר בדיקה בפורומים בעיקר בחול ראיתי שזו בעיה נפוצה יחסית, וניסיתי את כל הדברים שהציעו כמו בדיקה במחשב נוסף, מחיקת הדרייבר לחלוטין תחת סייף מוד , התקנת דרייבר ישן יותר ועוד. יש לציין ששום דבר לא פתר את הבעיה, אך חוץ מהבעיה הזאת הכרטיס עובד מצויין, שקט מאוד ומריץ הכל כמו שצריך.

התקשרתי לפלונטר היום הסברתי להם את הבעיה ומה שהיה להם להגיד זה שזה לא בעיה כזאת נוראית ושצריך להסתדר עם זה, ושהוא לא חושב שישקיעו בזה זמן בדיקה לחכות 3 ימים לראות אם קורה משהו לכרטיס.

כששאלתי אותו אם הוא היה משאיר כרטיס אצלו בבית שהוא קנה בהרבה כסף עם בעיה של מסך שחור שבאה משום מקום ושריסטרט זה הפתרון היחידי הוא ענה לי "כן".

עכשיו אני באמת לא יודע מה לעשות..מצד אחד ניסיתי את כל מה שאפשר לעשות מהצד שלי ונשאר לי רק לשלוח את הכרטיס לתיקון מה שלוקח זמן וכסף של משלוח.

הצעות ? פתרונות? משהו? כל דבר יעזור. תודה.

פורסם

היה לי מקרה זהה לכך עם TMS.

2 מחשבים זהים, כרטיס 7870 XT של SAPPHIRE ובעיית המסך השחור.

להרחבה בנושא:

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2322060

הבעיה מתרחשת כאשר הכרטיס נכנס למצב ZEROCORE והוא לא מצליח להתעורר וגורם למחשב לקפוא - מסך שחור.

היא יכולה להתרחש ממספר גורמים - בין אם מדובר בסוג המסך, כבל המסך, ומרכיבי המערכת. היא מאוד רנדומלית.

לאחרונה יש שיח בנושא על פתירת הבעיה באמצעות הגדרה בביוס " Set wake up event to "BIOS" and resume from S3 by USB device"

שווה בדיקה.

בכל מקרה, אצלי הכרטיסים היו בני 4 חודשים, ולאחר שהצלחתי לשחזר את התופעה באחד המחשבים במעבדה של TMS (במחשב השני לא היה ניתן לשחזר) TMS הסכימו להחליף את כרטיס המסך לGTX670 בתוספת כספית מצידי.

כרטיסי NVIDIA אינם סובלים מבעיה זו כי אין להם את טכנולוגיית הZEROCORE.

המלצתי:

דבר עם PLONTER ושחזר להם את הבעיה במעבדה (יש לשים את המחשב בהגדרה של היכנסות למצב שינה כל דקה עד שנסגר)

ניתן גם לחיות עם הבעיה ולהגדיר שהמסך לא יתכבה לעולם (מה שידרוש ממך לסגור פיזית את המסך כל פעם)

דבר איתי אם אתה צריך עוד פרטים.

תקולל AMD!

אור כהן.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה.

דבר שני הבעיה מופיעה משום מקום, גם באמצע עבודה אם זה משחק , יו טיוב או גלישה בפורום.. בדרך כלל אחרי 3 ימים ( גם כשהמסך מכובה ואני מדליק אותו ופשוט יש לי מסך שחור)

האמת שמצאתי בפורומים של sapphire שצריך לצרוב גרסאת vbios חדשה! ועשיתי זאת ממש קודם.. ככה שאני מחכה לראות אם זה השפיע.. כמו שאמרתי צריך לחכות מספר ימים.

אעדכן... בכל מקרה עוד רעיונות יתקבלו בברכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים