עבור לתוכן

בניית רייד מה עדיף תוכנתי או חומרה ולמה?

Featured Replies

פורסם

בבקשה עזרו לי אני צריך לבנות מערך רייד רק הבנתי שיש יתרונות לרייד ווינדוס8 שאם הלוח אם נשרף אז מחליפים ומתקינים את התוכנה מחדש וזה מזהה ואם זה חומרה אזז צריך בידיוק אותו לוח בקיצור אני מבולבל מי יכול לעזור בתחום

הרייד משמש לאחסון חומר חשוב

פורסם

ברוך הבא לפורום,

לא לימדו אותך לפסק משפטים בשיעורי לשון?

בשביל מה אתה צריך RAID?

פורסם
  • מחבר

חחחח, לגיבויים.

אם אתה מבין באמת אז הבנתה את השאלה בלי פסיקים.

פורסם

הוא הבין אבל עם ניקוד הוא היה יכול להבין יותר מהר :xyxthumbs:

בכל מקרה מערך RAID נובע מכמה סיבות, החל מאופן הגיבוי, גמישות וכמובן עלויותת, לפני הכל הייתי מציע לך לקרוא קצת על סוגי הRAID שיש שתוכל להבין מי נגד מי.

ומשם כבר תתקדם.

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי. RAID אולי מספק שרידות, ביצועים או אגרגציה של איחסון בצורה כזאת או אחרת, אבל ממש לא גיבוי.

פורסם

יש אנשים שקוראים לזה אגריגציה/שרידות ויש אנשים שבשבילם אם המידע נכתב על שני כוננים במקביל אז זה נחשב "גיבוי", החשיבה קצת שונה אבל הביצוע/הכוונה זהים.

פורסם

ננסח את זה בצורה הכי בהירה שאפשר - raid איננו גיבוי לא היה ולא יהיה - הוא מספק שרידות ויתירות אבל לא גיבוי.

פותח הדיון - כדי לענות על שאלתך - בגדול - עדיף תמיד RAID חומרה על תוכנה - עובד בד"כ יותר מהר - יותר קל להגדרה וניתן להעבירו בנקל ממערכת למערכת.

שים לב שחלק מבקרי ה-RAID החומרתי (בהתייחס לאלא שנמצאים על הלוח מובנים) הם לא באמת RAID חומרה אמיתי - והם קצת שונים מבקרים חיצוניים (כרטיס הרחבה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים