עבור לתוכן

מחשב עולה רק בפעם הרביעית/החמישית-64 WIN 7

Featured Replies

פורסם

לאחרונה המחשב עולה רק בפעם הרביעית/החמישית, לפעמים בפעם הראשונה שאני מדליק אותו יש מסך כחול לחלוטין(כאילו המסך לא מחובר), עושה ריסט, עולה רגיל ועובר את הטעינה של הווינדוס, ואז מסך שחור הרבה זמן - עוד ריסט, ואז עולה כרגיל. או שיש גם מצב שהווינדוס מראה טעינה, וזה בלופ אינסופי ולא עולה.

ובמקרים נדירים: מכניס כבר את הסיסמה לשם משתמש , מחשב עולה, ואז קופא לחלוטין העכבר..(רק ריסט ידני)

WIN 7 64BIT HOME PREMUIM SP1

בריסטים עצמם בשיגרה אין בעיה (התחל, הפעלה מחדש)

מפרט-

Q9550, 12GB RAM, HD4850 ,Gigabyte GA-EP45T-UD3LR, HIPER S625 , KINGSTON SV300S37A120G ועוד 4 הארדיסקים פנימיים בסאטה

לא משתמש במצב שינה, כל הדרייברים של הWIN מעודכנים, אותו דבר כרטיס מסך, פלאש, והכל.

מחשב לא מתחמם, כרטיס מסך, צ'יפ של הלוח ומעבד במאמץ מקסימום סביב ה54 מעלות, מנוחה 39

בדקתי שאין איזה USB סורר שתוקע את העסק

מה עוד לבדוק?

פורסם

יכול להיות שיש לך איזה קשיח בעייתי , תנתק את כל הקשיחים חוץ מאת ה-SSD שאני מניח שמערכת ההפעלה עליו ותראה אם המצב מסתדר.

אם הסתדר תחבר כל פעם קשיח נוסף עד שתראה איזה מהם הוא הבעייתי אם בכלל , אתה יכול לנסות לבדוק את הקשיחים עם תוכנת היצרן במצב DOS ולראות שהם תקינים.

לי במחשב גם הייתה בעיה דומה, בגלל שהקשיח הנוסף מת (וינדוס על SSD) מערכת ההפעלה משום מה לא עלתה וגם נתקעה לי לפעמים על סמל הטעינה עד שגיליתי שהקשיח הנוסף אשם בבעיות ושהוא הלך למקום טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

זהו, אני אגיד לך מה, גם לי יש חשד לאחד ההארדיסקים בערך 9 שנים שחורק בקריאה וכתיבה(WDC WD5000AAKS), הרצתי אתמול בדיקה קצרה וארוכה של WD בווינדוס, לא מצא שגיאות

הSSD יחסית חדש, אז קשה לי להאמין שזה אצלו.

אני אנסה להריץ Hirens Boot הלילה ואולי זה כן ימצא איזה משהו.

פורסם
  • מחבר

טוב, למרבה ההפתעה לא נמצאו אף שגיאות.

גם הרצתי על הארדיסקים אחרים של WD וSAMSUNG דרך התוכנות הייעודיות שלהם, וכל הSMART בסדר.

רק בHD TUNE על הדיסק החשוד שגם מרעיש יחסית בקריאה/כתיבה יש ב-interface crc error count ערך של 18,286 אבל אמרו לי שייתכן מכבל פגום, וגם אחרי החלפה זה לא יתאפס בכל מקרה. הכבל בסדר.

ליתר ביטחון הרצתי גם בדיקת שגיאות על הSSD עם המערכת הפעלה, אבל כלום..

פורסם

ברוח הבדיקות תעשה בדיקה לזיכרונות, כל סטיק בנפרד עם memtest86 ותראה אם יש שגיאות.

ניסית את מה שרשמתי לגבי ניתוק כל הקשיחים חוץ מה-SSD ????

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים